profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu braucēji: Paldies faniem par lielisko atbalstu

Mārtiņš Jankovskis 16.09.2017 - 21:18 Latviešu braucēji: Paldies faniem par lielisko atbalstu
Artis Baumanis. Foto: Neste World RX of Latvia

Portāls Go4speed piedāvā latviešu rallijkrosa braucēju komentārus pēc pirmās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta ''Neste World RX of Latvia'' dienas.

''Pirms pirmā brauciena tu nevari iedomāties, kā man sitās sirds. Pirmajā braucienā mums galvenais uzdevums bija visām trijām mašīnām tikt cauri pirmajam līkumam, kas arī izdevās. Turpinājumā visu braucienu arī nobraucām viens aiz otra. Džokeris? Jā, visi trīs devāmies vienlaicīgi, taču tā nevajadzēja būt. Bija tā, ka visi auto bija tik tuvu, ka rācija sagāja zem vienas frekvences. Man teica, ka jādodas džokerī, bet tas pats skanēja arī pārējiem, tāpēc arī visi braucām kopā (smaida).
Otrajā braucienā bija jābrauc pa lietu, taču šoreiz man nebija tāds ātrums, ka Lēbam un Bakerūdam. Teikšu godīgi, ka Bakijs otrajā kārtā eleganti uzšāva man pa aizmuguri un apdzina mani. Skatīšos, kāpēc nevarēju pabraukt ātrāk. Paldies faniem par atbalstu, taču cenšos brauciena laikā par to nedomāt un koncentrējos tikai braukšanai. Svētdien iesim uz startu un centīsimies parādīt vēl labāku sniegumu,'' tā Reinis Nitišs.


Foto: reinisnitiss.com

''Mandrāža no rīta bija liela. Pirms pirmās kvalifikācijas uz startu gāju nedaudz bažīgs, jo treniņos bija nelielas problēmas. Diemžēl pirmais brauciens neizdevās labs – iesaistījos gan kontaktos, gan arī neizdevās starts. Diemžēl pēc kontakta ar Kenu Bloku izsitu savirzi, tāpēc bija grūti iebraukt labajos pagriezienos. Otrajā braucienā startā saņēmu sitienu no Gronholma, pēc kā es trāpīju Blokam, kurš sagriezās. Turpinājumā man bija labs brauciens, taču pēc finiša sāka spīdēt saule, kā rezultātā sapratu, ka rezultāts, ko uzrādīju, nebūs pietiekoši labs, lai pacīnītos par Top 5. Jāsaka, ka arī svētdien mūs sagaida liela laimes spēle – vienam var spīdēt saule, bet citam var sākt līt lietus. Taču es par to nedomāju – gatavojos jaunai dienai un iešu uz starta un cīnīšos, lai arī ir grūti, kad tik bieži mainās laikapstākļi. Ja otrajā braucienā būtu žūstoša trase, domāju, ka mums būtu labs rezultāts, jo auto bija noregulēts ļoti labi. Protams, paldies faniem, jo viņu klātbūtne ir jūtama. Ja treniņos tribīnes vēl nebija tik pilnas, tad kvalifikācijā fanu atbalsts bija ļoti jūtams. Prieks braukt. Svētdien jauna diena un dosim virsū,'' tā Jānis Baumanis.


Foto: Rihards Baumanis

''Gāja kā pa kalniem. Pirmā kvalifikācija bija daudz maz laba, taču atradu kļūdiņu, kur varēju labāk. Trase nav viegla, tāpēc katra kļūdiņa maksā dārgi. Diemžēl pirms otrās kvalifikācijas tieši pirms mums sāka stipri līt, tāpēc rezultāts beigās nebija labs. Arī trešajā kvalifikācijā lija, tāpēc tie rezultāti nebija spīdoši. Kopumā braucu par sevi un nedomāju par kopvērtējumu, jo tas traucē. Koncentrējos savam darbam. Svētdien zinu, kur varu uzlabot savu sniegumu, tāpēc ceru, ka izdosies aizvadīt tīru braucienu. Fani? Protams, patīkami redzēt tik daudz fanus, kuri tevi atbalsta, taču es vairāk cenšos koncentrēties saviem braucieniem un uzrādīt pēc iespējas labāku rezultātu. Trase ir viltīga un nav laika domāt par citām lietām, jo katra kļūda maksā nevis simtdaļas, bet sekundes,'' tā Artis Baumanis.


Foto: Rihards Baumanis

''Stress pirms starta nebija. Sausos apstākļos gāja labi, bet, kā uzlija, tā sākās visādi piedzīvojumi. Diemžēl vairākas reizes sanāca startēt no ārmalas, kā arī trešajā braucienā dabūju sitienu, un rezultāts bija sabojāts. Sausos apstākļos esam spēcīgi, tāpēc ceram, ka svētdien nelīs. Fani? Kad esi trasē, tu koncentrējies trajektorijām, bremzēšanas ceļiem, bet, kad nobrauc un dzirdi tās ovācijas, tad ir patīkami. Ceru, ka izdosies iekļūt pusfinālā,'' stāsta Juris Spīķis.


Foto: Neste World RX of Latvia

''Pirms sacensībām bijām labi patrenējušies, tāpēc zināju, ka jābūt labam rezultātam. Braucieni bija stabili, un pat lietū bijām ātri. Pietika ar diviem testiem, lai saprastu, kur var apdzīt, ko arī pierādījām. Paldies faniem, kuri atbalsta mūs gan trasē, gan šeit servisa zonā. Šis posms bija tas, uz ko gājām, un tās sajūtas, ko saņemam atpakaļ, ir to vērtas. Svētdien iesim un cīnīsimies par pēc iespējas labāku vietu pusfinālā,'' tā Arnis Odiņš.


Foto: Neste World RX of Latvia

''Stress nebija liels, jo visa šī vide un trase bija pazīstama. Pirmajā braucienā bija labs brauciens līdz brīdim, kad sadūros ar ungāru. Tajā brīdī salocīju balstiekārtu. Otrajā braucienā lija lietus, kur diemžēl dažādu apstākļu dēļ zaudēju laiku, taču, par laimi, trešais brauciens izdevās labi. Svētdien jāiet uz startu un jādod virsū, cik vien iespējams. Mērķis ir pusfināls un tālāk jau redzēs, kā ies. Paldies faniem kuri aktīvi atbalsta mūs,'' tā Mārtiņš Lapiņš.


Foto: Neste World RX of Latvia

''Uztraukums nebija liels, bet izleca ārā ātrā steiga. Tikai pāris dienas pirms starta uzzināju, ka braukšu, tāpēc viss tālāk notika lielā steigā (testos ar jauno auto Edijs veica astoņus apļus). Diemžēl šoreiz nepaveicās ar starta procedūrām. Pirmajā braucienā nebiju iepazinies ar starta kārtību, tāpēc bija falšstarts. Otrajā braucienā izdarīju visu, bet neieliku ātrumā, taču trešajā braucienā nebijām nomarķējuši lietus riepas, tāpēc viens pats kā mohikānis biju spiests braukt ar parastajām riepām. Līdz ar to visi braucieni bija ar piedzīvojumiem, lai arī pats jūtos labi. Fanus diemžēl nejūtu, jo koncentrējos braukšanai, taču zinu, ka to ir daudz. Žēl, ka organizatori latviešu komandu ielikuši pašā tālākajā stūrī… Visi man jautā – kur tu atrodies, kā mēs tevi varam atrast? Mēs esam septiņi braucēji, tāpēc žēl, ka mūs tā ielikuši vistālāk no visiem. Svētdien iesim pa maksimumu,'' nedaudz noskumis teica Edijs Ošs.


Foto: Neste World RX of Latvia
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png