profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Solbergs pagājušā gada Latvijas RX posmu ir aizmirsis, Lēbs atkal grib uzvarēt

Mārtiņš Jankovskis 15.09.2017 - 18:58 Solbergs pagājušā gada Latvijas RX posmu ir aizmirsis, Lēbs atkal grib uzvarēt
Foto: Rihards Baumanis

Piektdien pēcpusdienā pirms ''Neste World RX of Latvia'' posma notika preses konference, kurā piedalījās Sebastjēns Lēbs, Peters Solbergs, Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. Lūk, ko sportisti pastāstīja pirms gaidāmā posma.

''Ne tikai trase izskatās laba, bet visa tā atmosfēra, kas valda apkārt, ir iespaidīga. Ir padomāts gan par žurnālistiem, gan infrastruktūru. Ja runājam par pagājušā gada sacīkstēm, tad es tās jau esmu aizmirsis (smejas) (Solbergs neiekļuva pusfinālā - aut.), taču tā ir daļa no spēles. Mūsu mērķis ir izcīnīt ražotāju kausu (komanda to var izcīnīt jau Rīgas posmā - aut.), un mēs pie tā smagi strādājam. Mūsu sapnis vienmēr bija triumfs komandu ieskaitē. Strādājam ļoti smagi, lai to sasniegtu. Ar lielisku komandas biedru un pareizu plānošanu mums ir izdevies spert soli tālāk kā citiem. Cīņas ir ļoti saspringtas, tomēr koncentrējamies uz izvairīšanos no problēmām un pieturēšanos pie savas stratēģijas'' tā Peters Solbergs.

''Manas rokas jau tagad trīc. Ilgi bija jāgaida kopš pēdējās reizes, kad šeit braucām. Nevaru sagaidīt to brīdi, kad atkal iziešu uz startu, lai varētu startēt šajā lieliskajā trasē. RA Events ir paveikuši lielisku darbu gan ar trasi, gan ar visām organizatoriskajām lietām. Ir ļoti padomāts par skatītājiem, kas ir lieliski, jo viņi uz trasi var braukt pat ar riteni. Darīšu visu, ko varēšu, lai skatītājiem sarūpētu lielisku šovu un lai izbaudītu sacīkstes,'' saka Jānis Baumanis.


Peters Solbergs un Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

''Biju domājis, ka man piektdien būs brīva diena, taču tā nebija, jo bija jāpiedalās dažādās mediju aktivitātēs, jāsniedz daudz intervijas. No vienas puses tas ir svarīgi, bet no otras puses man būtu jāspēj novilkt svītra, kad tālāk es varu domāt tikai par braukšanu. Kopumā uzskatu, ka tas ir pozitīvi, kad visi latvieši tevi atbalsta, jo tas man dod papildus atbalstu un spēku. Pat, ja man kaut kas neizdodas, fani tāpat ir kopā ar mani. Bet, protams, tas arī izdara uz mani lielāku spiedienu. Arī komandas biedri, jokojot par manām bildēm uz autobusiem, sienām, izdara spiedienu uz mani (smaida). Ir gan pozitīvas, gan negatīvas lietas, taču kopumā esam stipri, tāpēc darīšu visu, kas manos spēkos,'' saka Reinis Nitišs.

''Protams, mēs visi gribam uzvarēt, taču mēs nezinām, kā viss atrisināsies. It sevišķi pirmajā līkumā. Pagājušajā gadā mēs šeit uzvarējām lietus sacīkstēs, jo mūsu auto bija ļoti labi saregulēts. Jācer, ka būsim sagatavojušies ļoti labi arī šoreiz, lai varētu parādīt labāko rezultātu. Francijā mēs bijām ātri, tāpēc ceru, ka arī šeit būsim tikpat ātri. Trase ir tehniska un saķere ir ļoti laba. Zinu, ka šādos apstākļos mūsu auto jūtas ļoti labi, taču ceru, ka viss būs labi un mēs cīnīsimies par visaugstākajām vietām,'' nobeidz Sebastjans Lēbs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png