profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēba mehāniķis Mārtiņš Zūlis: Pēc Lēba uzvaras Rīgā gandrīz raudāju kā bērns

Mārtiņš Jankovskis 12.09.2017 - 15:36 Lēba mehāniķis Mārtiņš Zūlis: Pēc Lēba uzvaras Rīgā gandrīz raudāju kā bērns
Mārtiņš Zūlis un Sebastjans Lēbs. Foto: Team Peugeot Hansen

Deviņkārtējā pasaules rallija čempiona (WRC) Sebastjana Lēba galvenais mehāniķis Pasaules RX čempionātā ir latvietis Mārtiņš Zūlis. Pagājušajā gadā Lēbs Pasaules RX čempionātā triumfēja tikai vienu reizi, un to viņš paveica tieši Rīgā. Pēc uzvaras sportists atzina, ka šo panākumu viņš velta tieši Mārtiņam.

Pirms Rīgas posma Mārtiņš hansen-motorsport.se mājas lapā stāsta, kā ir būt Lēba mehāniķim un kādas bija viņa sajūtas pēc Sebastjana uzvaras pagājušajā gadā.


Foto: Team Peugeot Hansen

Vai tas ir papildus spiediens būt Lēba mehāniķim?
Nedomāju, ka tas ir lielāks spiediens, taču tas ir ļoti aizraujoši. Pirmkārt, viņš ir sacīkšu braucējs un tikai pēc tam seko fakts, ka viņš ir devinķārtējais WRC čempions. Man, ja runājam par spiedienu, tas ir tāpat kā strādāt ar jebkuru citu sacīkšu braucēju. Protams, dažreiz es aizdomājos par viņa tituliem. Taču es izbaudu strādāt kopā ar viņu. Mēs respektējam viens otru un starp mums ir labas attiecības.

Kāds ir pats lielākais izaicinājums jūsu darbā un ko nozīmē būt labam galvenajam mehāniķim?
Lielākais izaicinājums ir uzvarēt sacīkstes. Lai arī dažreiz tu zini, ka neesi ātrākais, mans galvenais mērķis ir vienmēr uzvarēt sacīkstēs. Nav viegli vienmēr būt perfektam, taču vienmēr koncentrējos, lai dotu maksimumu. Svarīgi, lai tu spēj atrast kopēju valodu ar sev apkārt esošajiem cilvēkiem. Es kā galvenais mehāniķis strādāju ar vēl diviem trīs mehāniķiem. Man ir jāspēj panākt to, lai visi kopā strādā efektīvi. Tajā pašā laikā tev jābūt elastīgam, bet arī stingram, jo savādāk nav cieņas. Tev jāspēj būt autoritātei.


Mārtiņš Zūlis. Foto: Team Peugeot Hansen

Kādas ir tavas labākās atmiņas, strādājot Team Peugeot Hansen?
Man ir daudz labu atmiņu, jo šī ir fantastiska komanda. Bet, ja man jāizvēlas viena, protams, tas ir Rīgas posms 2016.gadā. Rīgas posms ir manas mājas sacīkstes, kur Lēbs izcīnīja savu pirmo uzvaru Pasaules RX. Ko vēl es varu vēlēties? Tās bija perfektas brīvdienas. Pirms sacīkstēm es viņam pateicu: ''Tagad vai nekad''. Gan viņš, gan visa komanda paveica fantastisku darbu, un viņš beigās uzvarēja. Arī Timijs kāpa uz pjedestāla. Tā bija lieliska diena. Es gandrīz raudāju kā bērns.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png