profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Strokšs: Nevaru sagaidīt to dienu, kad rallijkrosa zvaigznes būs Latvijā

Mārtiņš Jankovskis 06.09.2017 - 23:06 Strokšs: Nevaru sagaidīt to dienu, kad rallijkrosa zvaigznes būs Latvijā
Raimonds Strokšs. Foto: Rihards Baumanis

Jau ziņojām, ka trešdien CSDD Rīgas Motormuzeja telpās norisinājās preses konference, kuras laikā tika paziņoti FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma ''Neste World RX of Latvia'' dalībnieki, kā arī oficiālās amatpersonas pastastīja pēdējos jaunumus, kas sportistus un skatītājus sagaida 16. un 17. septembrī CSDD Biķernieku Trasē, kur notiks sacensības.

''Gads ir pagājis neaprakstāmi ātri – šķiet vēl tikai pirms brīža atstājām Biķernieku trasi, bet nu jau esam tajā atkal atgriezušies, lai Rīgā sarīkotu paša augstākā līmeņa autosporta sacensības. Protams, nevar salīdzināt to, kā mums gāja šajā pašā laikā pirms gada un kā iet šogad. Šobrīd mums iet labi un darbi uz priekšu rit raiti. Noskatoties šo video (preses konferences sākumā tika rādīts video no pagājušā gada Rīgas posma fināla - aut.) es no satraukuma sāku purināties (smejas), kā es gaidu to dienu, kad šīs zvaigznes būs Latvijā. Manuprāt, šis ir šobrīd pasaulē dinamiskākais un baudāmākais autosporta veids. Uzreiz gribu brīdināt visus skatītājus, ka pirms jūs dosieties uz trasi, lūdzu iepazīstaties ar izmaiņām, jo būs vairākas izmaiņas. Piemēram, ieeju skaits – ja pagājušajā gadā bija piecas, tad šogad tās būs trīs,'' stāsta RA Events direktors Raimonds Strokšs.

Tāpat Raimonds pauda prieku, ka izdevies Rīgā pamainīt ieskaites klases. ''Patiess gandarījums, ka šogad ir izdevies pamainīt Rīgas posma ieskaites klases un Biķerniekos sagaidīt Eiropas čempionāta Super 1600 klasi, kas devis iespēju Rīgā startēt vairākiem latviešu sportistiem. Līdzīgi kā pērn, arī šoreiz uzņemsim maksimālu skaitu jaudīgākās pilnpiedziņas Supercar klases autosportistu, kas kopumā sacensībām ļauj gatavoties septiņiem (!) latviešu dalībniekiem! Ceru, ka aktīva līdzjušana pašmāju braucējiem iekarsēs visus klātesošos skatītājus, un šīs kļūs par neaizmirstamām emocijām piepildītām brīvdienām autosporta gaisotnē,'' nobeidz Strokšs.


Andris Lukstiņš. Foto: Rihards Baumanis

''Varu apliecināt, ka Biķernieku trase ir pilnībā gatava, lai uzņemtu Pasaules rallijkrosa čempionātu Rīgā,'' pārliecinoši iesāk  Ceļu Satiksmes Drošības Direkcijas valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš. ''Esam veikuši tās nepilnības, kas bija pirmajā gadā. Esam vēl vairāk piestrādājuši pie drošības, kuras nekad nevar būt par daudz. Tamdēļ esam veikuši vairākus trases infrastruktūras uzlabojumus – starta/finiša taisnē būs uzstādītas jaunas apmales jeb tā dēvētie kerbi, nostiprināti vairāki līkumi kā arī uzlabota ūdens novades sistēma. Tāpat esam uzbūvējuši jaunu pirmās palīdzības sniegšanas māju, ko prasa FIA. Ja man jautā, kā trase pārziemoja, tad ziemā trase bija pilnībā pārsegta, kur ziemu tā izturēja labi. Tieši daudzās sacensības visas vasaras laikā ļāvusi novērtēt grunts sekciju kvalitāti, un šobrīd veikt pēdējos sagatavošanas darbus, lai pērn ieklātais unikālais grunts segums neputētu siltos laika apstākļos un izturētu jaudīgo rallijkrosa auto radīto slodzi arī lietus gadījumā. Ja pagājušajā gadā mums dēļ stiprā lietus bija problēmas ar ūdeni, tad šogad ir daudz darīts, lai peļķu nebūtu, jo ir ievietotas jaunas drenāžas sistēmas. Viss lielākais prieks man ir par to, ka šie visi darbi izdarīti par naudu, ko pati trase ir nopelnījusi par korporatīvajiem pasākumiem, par sporta sacensībām u.t.t. Tiešām varu apliecināt, ka trase pati pelna naudu remontdarbiem.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png