profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Neste World RX of Latvia' posmā startēs 53 Supercar automašīnas un septiņi latvieši

Go4speed 06.09.2017 - 19:39 'Neste World RX of Latvia' posmā startēs 53 Supercar automašīnas un septiņi latvieši
Foto: FIA World Rallycross Championship

Trešdien Pasaules rallijkrosa čempionāta organizatori publicējuši dalībnieku sastāvu gaidāmajam ''Neste World RX of Latvia'' posmam, kas no 15.-17.septembrim notiks Biķernieku trasē. Zināms, ka kopā Biķernieku trasē redzēsim 83 automašīnas, no kurām septiņas pilotēs latviešu braucēji. To šodien paziņoja īpašā preses konferencē.

Pasaules RX ieskaitē uz starta izies 21 sportists. Uz starta bez vadošajiem braucējiem redzēsim vēl tādus braucējus kā Kolina Makreja brāli Alisteru Makreju un DTM braucēju Niko Mulleru, kuram šīs, tāpat kā Makrejam, būs otrās sacīkstes. Ņemot vērā, ka pēc Rīgas posma būs atlikuši vairs tikai divi posmi, sagaidāms, ka mūs sagaida ļoti spraigas cīņas. Jāatzīmē, ka Pasaules RX līderim Johanam Kristofersonam pastāv iespēja jau Rīgā nodrošināt sev čempiontitulu. Lai to panāktu, zviedru autosportistam Rīgas posma izskaņā jānodrošina vismaz 60 punktu pārsvars pār visiem saviem sekotājiem. Šobrīd Kristofersons Peteru Solbergu apsteidz par 46 punktiem. Tāpat kā pagājušajā gadā, tad šajā klasē uz starta izies arī divi latvieši – Jānis Baumanis un Reinis Nitišs.


Pasaules RX līderi - Kristofersons un Solbergs. Foto: FIA World Rallycross Championship

Uz ''Neste World RX of Latvia'' šogad pošas arī FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta (Eiropas RX) Supercar dalībnieki, kuriem šis būs beidzamais posms. Vadībā atrodas iepriekš pasaules čempionātā startējušais Antons Marklunds (99 punkti), kuram seko 2015. gada RX Lites čempions Tomass Brintesons (81) un 2015. gada EiropasRX Supercar čempions Tomijs Rustads (70). Šajā klasē uz starta izies 32 sportisti. Tāpat uz starta šajā klasē redzēsim Robinu Larsonu (pagājušajā gadā startēja Pasaules RX), Renē Munihu (startēs ar Petera Solberga bijušo auto), Heningu Solbergu un daudzus citus.


Antons Marklunds. Foto: FIA World Rallycross Championship

Prieks, ka starp Eiropas RX Super1600 ieskaites klases 30 dalībniekiem atrodami arī piecu latviešu vārdi – Artis Baumanis, Juris Spīķis, Arnis Odiņš, Mārtiņš Lapiņš un Edijs Ošs.

''Faktiski visu gadu gatavojos šīm sacensībām Biķernieku trasē. Ja pērn startēju RX Lites klasē, tad šogad esmu pielāgojies sacensību noteikumiem un uz starta stāšos ar Super1600 auto. Visu sezonu piedalos Somijā notiekošajā RX Academy, kamdēļ jūtos labi sagatavojies un nevaru sagaidīt brīdi, kad došos trasē, kuru ieskauj skatītāju piepildītas tribīnes!” EiropasRX Super1600 klases pilots Mārtiņš Lapiņš.


Jura Spīķa auto. Foto: No sportista personīgā arhīva

''Šis man ir liels, bet ļoti pozitīvs pārsteigums! Īsti nebijām gatavojušies piedalīties, jo neticējām, ka spēsim tikt cauri visiem “filtriem” un “sietiem” un iekļauties starp 30 ekipāžām, kas pielaistas startam. Bet te nu mēs esam – tagad nedēļas laikā ir jāpaspēj sakomplektēt mašīna, komanda, un sagatavoties startam! Droši varu teikt, ka Neste World RX of Latvia mums jau ir sācies!” EiropasRX Super1600 klases pilots Edijs Ošs.

Šajā klasē šobrīd ar 90 punktiem pirmajā vietā atrodas Krištians Žābo, bet tikpat punktu ir arī Artim Baumanim. Trešais ir dānis Ulriks Linemans, kurš līderiem zaudē 13 punktus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png