profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mārtiņš Lapiņš 'RX Academy' debitē ar otro vietu

Mārtiņš Jankovskis 28.05.2017 - 23:46 Mārtiņš Lapiņš 'RX Academy' debitē ar otro vietu
Mārtiņš Lapiņš (pa kreisi). Foto: No sportista personīgā arhīva

Aizvadītajās brīvdienās Somijā tika aizvadīts ''RX Academy'' rallikrosā 1.posms. Jau ziņojām, ka pavisam kopā ''RX Academy'' pieteikušies 12 braucēji, kuri cīnās par vērtīgu galveno balvu - iespēju aizvadīt pilnībā apmaksātu 2018. gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonu Super1600 klasē vai gūt būtisku finansiālu palīdzību dalībai RX2 klases kausa izcīņā (RX Lites mašīnas). Starp šiem 12 brucējiem ir arī viens latviešu sportists Mārtiņš Lapiņš.

Pēc trīs kvalifikācijas kārtām Mārtiņš ieņēma piekto vietu, kas ļāva startēt pusfinālā, kur piecu braucēju pulkā tika izcīnīta trešā vieta, kas deva iespēju startēt finālā. Finālā, startējis no pēdējās starta rindas, Mārtiņš izcīnīja augsto otro vietu, kas debijas sacīkstēs ir ļoti labs rezultāts. Čempionāta kopvērtējumā Lapiņš gan ir trešais, astoņus punktus zaudējot somam Samulim Vurisalo.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Pēc sacensībām portāls Go4speed sazinājās ar Mārtiņu, kurš atzina, ka ar rezultātu ir ļoti apmierināts. ''Piektdien tika aizvadīti treniņi, kuros starp RX Academy dalībniekiem uzrādīju otro ātrāko laiku. Sestdien tika aizvadīti trīs kvalifikācijas braucieni, kuros startā bija sīvas cīņas, jo katrs centās izcīnīt sev pēc iespējas labāku vietu. Pēc trim kvalifikācijas kārtām kopvērtējumā izcīnīju piekto vietu, kas ļāva iekļūt pusfinālā. Tur startēju no iekšmalas, kur beigās izcīnīju trešo vietu. Finālā startēju no pēdējās starta rindas. Vispirms jau pirmajā aplī pēc sadursmes ar konkurentu sagriezās Jese Kallio, kurš pirms tam bija uzvarējis visos trijos kvalifikācijas braucienos. Par laimi, es šai burzmai izkļuvu cauri veiksmīgi un biju trešais, taču drīz viens no konkurentiem devās džokerī, taču tur tika pieļauta kļūda, kas man ļāva pakāpties uz otro vietu. Šo pozīciju nosargāju arī līdz beigām,” savus braucienus komentē Mārtiņš Lapiņš.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Uz jautājumu, vai sportists ar otro vietu ir apmierināts, Mārtiņš atzina, ka ''ātrums bija visu nedēļas nogali. Biju rēķinājies, ka pēc treniņiem esmu Top 3 braucējs. Ja kvalifikācijā ar braucieniem nebiju līdz galam apmierināts, tad fināls padevās lielisks, kur aizvadīju savu labāko braucienu šajās sacīkstēs. Mums visiem ir vienādas ''Renault Clio Cup RX'' mašīnas un vienādi regulējumi, tāpēc rezultātu nosaka tikai braucēju prasmes.''

''Komanda pēc sacīkstēm izanalizēja katru braucienu, lai redzētu, kur un ko var uzlabot, lai būtu vēl ātrāki. Zinu pāris nianses, kur vēl varu pielikt, lai būtu ātrāks. Taču kopumā ar šo posmu esmu apmierināts,'' nobeidz Lapiņš.

Kopvērtējums:
1.Samuli VUORISALO FIN Renault Clio Cup RX 29
2. Jesse KALLIO FIN Renault Clio Cup RX  24
3. Mārtiņš LAPIŅŠ LVA Renault Clio Cup RX  21
4. Kristian KIVINIEMI FIN Renault Clio Cup RX  21
5. Kalle MARKKANEN FIN Renault Clio Cup RX 20
6. Marat KNYAZEV RUS Renault Clio Cup RX 19
7. Jami KALLIOMÄKI FIN  Renault Clio Cup RX  13
8. Ada-Marie HVAAL NOR Renault Clio Cup RX  12
9. Troy DOWEL AUS Renault Clio Cup RX  8
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png