profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'RX Academy' dalībnieks Lapiņš sāk cīņu par vērtīgo balvu

Mārtiņš Jankovskis 25.05.2017 - 22:45 'RX Academy' dalībnieks Lapiņš sāk cīņu par vērtīgo balvu
Mārtiņš testos. Foto: Mārtiņš Lapiņš speciāli Go4speed

Nesen Somijā tika aizvadīta RX Academy treniņnometne, kurā piedalījās arī vienīgais latviešu pārstāvis Mārtiņš Lapiņš, kurš jau šajā nedēļas nogalē debitēs jaunajā RX Academy. Jau ziņojām, ka kādreizējā Eiropas rallijkrosa čempiona Jussi Pinomaki virsvadībā ir izveidota ''RX Academy'' jaunajiem rallijkrosa braucējiem, kas sniegs profesionālu vidi sacensībām. Jaunizstrādā programma kļūs par jauno rallijkrosa talantu pirmo soli pasaules čempionu titula virzienā. ''RX Academy'' 2017. gadā tiks aizvadīts līdztekus Somijas rallijkrosa čempionāta pieciem posmiem.

2017. gada ''RX Academy'' programmas uzvarētājam būs iespēja aizvadīt pilnībā apmaksātu 2018. gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonu Super1600 klasē vai gūt būtisku finansiālu palīdzību dalībai RX2 klases kausa izcīņā (RX Lites mašīnas). Visi akadēmijas dalībnieki sacentīsies ar identiskiem ''Renault Clio Cup RX'' automobiļiem, kurus sagatavos vairākkārtējie Eiropas čempioni ''Set Promotion''.


Foto: RXAcademyOfficial

Prieks, ka starp 12 braucējiem būs arī latviešu pilots Mārtiņš Lapiņš, kurš īsi pirms pirmā posma portālam Go4speed pastāstīja, kā viņš gatavojās jaunajai sezonai un kā viņam gāja aizvadītajos testos.

Mārtiņ, kā tu gatavojies jaunajai sezonai līdz šai treniņnometnei?
Ziemā un pavasarī pats trenējos. Gāju gan uz zāli, trenējos boksā, skrēju, braucu ar riteni u.t.t. Uzturēju sevi formā. Kopumā jāsaka, ka fiziski šobrīd jūtos ļoti labi.

Pastāsti, lūdzu, kā Tev gāja treniņnometnē?
Nesen aizvadījām divu dienu treniņnometni, kur mūs pārbaudīja gan fiziski, gan mentāli, gan arī par mediju lietām. Protams, bija arī braukšanas apmācība. Šajā nometnē Pinomaki (bijušais Nitiša un J.Baumaņa komandas vadītājs) stāstīja par braukšanu, bet vieslektora lomā iejutās Pasaules rallijkrosa sportists un Reiņa Nitiša komandas biedrs Topi Heikinens.

Kā gāja braukšanā?
Braucām astoņas sesijas, taču laikus tur baigi neafišēja un nerādīja nevienam. Dienas otrajā pusē pēc četrām sesijām mūsu laiki tika salīdzināti ar tā brīža ātrākā braucēja rezultātu. Jā sākotnēji man līdz viņa rezultātam pietrūka 1,5 sekundes, tad beigās jau zaudēju viņam tikai 0,4 sekundes.

Kā pārējiem gāja?
Nu šobrīd izskatās, ka konkurence ir ļoti līdzīga, jo visi, manuprāt, iebrauca pusotras sekundes ietvaros. Būs smagi jāstrādā, lai cīnītos par augstākajiem rezultātiem.


Mārtiņš testos. Foto: Mārtiņš Lapiņš speciāli Go4speed

Ko vari teikt par jauno auto?
Mašīnai, kurai ir 1,6 turbo motors, ir pietiekami liela jauda. Vadāmība ir laba, arī pārējās lietas ir foršas un atliek tikai braukt.

Vai var teikt, ka esi labi sagatavojies jaunajai sezonai?
Jā, esmu pastrādājis labi, tāpēc ar cerībām gaidu pirmā posma startu. Jācer uz to labāko.

Kāds ir tavs sezonas mērķis?
Protams, centīšos cīnīties par to galveno balvu!

RX Academy 2017. gada kalendārs:
27. maijs – Hyvinkää
28. jūnijs – Honkajoki
29. jūlijs – Jurva
30. augusts – Jalasjärvi
31. septembris – Kouvola

RX Academy dalībnieki:
#6 flag - Samuli Vuorisalo
#7 flag - Kalle Markkanen
#22 flag - Sami-Matti Trogen
#24 flag - Kristian Kiviniemi
#34 flag - Melhem L. Abed
#37 flag - Mario Bonfante Jr
#46 flag - Mārtiņš Lapiņš
#47 flag - Jesse Kallio
#60 flag - Jami Kalliomäki
#87 flag - roy Dowel
#96 flag - Marat Knyazev
#97 flag - Ada-Marie Hvaal

Video no testiem:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png