profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hokenheimā trešā šīs sezonas uzvara Ekstromam, Nitišs ārpus fināla

Go4speed 07.05.2017 - 12:35 Hokenheimā trešā šīs sezonas uzvara Ekstromam, Nitišs ārpus fināla
Foto: EKS

7. maijā Vācijā, Hokenheimas trasē norisinājās Cooper Tire World RX of Hockenheim pusfināla braucieni, kuros ar 11. labāko laiku startēja arī Reinis Nitišs. R. Nitišs uz starta izgāja pirmajā pusfināla braucienā ar spēcīgu konkurentu sastāvu. 

Pirms pusfināla braucieniem Hokenheimas trasē sāka smidzināt lietus, trasi padarot mitru un saķeri daudz sliktāku. Reinim Nitišam izdevās labs starts pusfinālā, no pēdējās pozīcijas pirmajā līkumā Nitišs jau atrodas 3. pozīcijā, tomēr pēcāk aizķer iekšmalā esošās riepas un sagriežas braukšanai pretējā virzienā, paliekot pēdējā pozīcijā, arī automašīna ir pamatīgi cietusi pēc sadursmes ar K.Hansenu un grūti vadāma, tomēr Reinis noslēdz braucienu, finišā līderim Kristofersonam zaudējot vairāk nekā minūti.

Pirmajā pusfināla braucienā uzvar Kristofersons, kurš līderpozīcijā izvirzījās jau no brauciena sākuma, otrais finišēja Solbergs, bet trešais Sebastjans Lēbs, kurš sākotnēji bija otrajā pozīcijā, bet zaudēja saķeri un izslīdēja no trases, atdodot vienu pozīciju P.Solbergam. 

"Pusfinālā ļoti labs starts, otrā, trešā vieta jau garajā taisnē, tad centos bremzēt un līst aiz Lēba, bet tur bija Hansens priekšā. Tālāk nezinu, kas notika, pēc bojājuma automašīnai vairs nevarēju pilnvērtīgi nobraukt līdz galam," pēc sacīkstēm Best4sport TV kanālam komentēja Reinis Nitišs.

Otrajā pusfinālā pēc starta vadībā izvirzījās Kevins Hansens. Kens Bloks uzskrien riepām un sagriežas, viņam virsū uzskrien Šeiders. Tikmēr Hansenam, Ekstromam un Heikinenam izdodas atrauties no pārējiem. Hansens nākamajā aplī pamanās uzkriet tām pašām riepām, ko izgrūstījis Bloks, tomēr spēj turpināt sacīkstes kā līderis līdz pēdējā aplī izslīd un atdod pirmo pozīciju Ekstromam. Trešais šajā braucienā finišē un finālā iekļūst arī otrs Audi komandas braucējs Topi Heikinens. 

Hokenheimas finālā startā vadībā izrāvās Ekstroms, kuram sekoja Kristofersons. Solbergam no pēdējās pozīcijas izdodas pakāpties par 2 vietām uz 4. pozīciju. Tālākais fināla brauciens norisinājās bez lieliem incidentiem trasē, Ekstroms demonstrēja ļoti stabilu sniegumu, svinot trešo uzvaru pēc kārtas. Arī uz pārējiem goda pjedestāla pakāpieniem kāpa zviedru sportististi - otrajā vietā Vācijas posmā finišējā Johans Kristofersons, bet trešais Topi Heikinens. Peters Solbergs finišā ceturtais, bet Senastjans Lēbs piektais. 

Sezonas kopvērtējums pēc 3. posma:
1. M. Ekstroms (AUDI S1) 85 p.
2. J. Kristofersons (VW Polo GTI) 69 p.
3. P. Solbergs (VW Polo GTI) 62 p.
4. S. Lēbs (PEUGEOT 208) 48 p.
5. T. Hansens (PEUGEOT 208)  47 p.
6. T. Šeiders (FORD FIESTA) 41 p.
7. A. Bakeruds (FORD FOCUS RS) 33 p.
8. R. Nitišs (AUDI S1) 33 p.
9. K. Hansens (PEUGEOT 208) 33 p.
10. T. Heikinens (AUDI S1) 29 p.
...
14. J.Baumanis (FORD FIESTA) 17 p.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png