profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Solbergs tur solījumu un iedod savu Citroen DS3 Supercar 15 gadus vecajam dēlam

Go4speed 05.04.2017 - 23:12 Solbergs tur solījumu un iedod savu Citroen DS3 Supercar 15 gadus vecajam dēlam
Olivers un Peters Solbergi. Foto: Motorsport.com

2003.gada WRC čempions un divkārtējais Pasaules rallijkrosa čempions Peters Solbergs tur savu solījumu un aizdos savu pagājušā gada ralijkrosa ''Citroen DS3 auto'' savam 15 gadus vecajam dēlam Oliveram Solbergam, kurš ar šo spēkratu startēs ''RallyX Nordic'' čempionātā.

15 gadus vecais Olivers Solbergs šogad Latvijā sācis savu rallija karjeru, taču sportists brīvā laikā turpinās startēt arī kroskartu sacensībās. Kā ziņo motorsport.com, tad Solbergs juniors kļūs par jaunāko sportistu, kurš jebkad rallijkrosā startējis ar Supercar auto. Viņa debija paredzēta 22.aprīlī.

''Esmu ļoti uztraucies. Beļģijas trasē nobraucu piecus apļus un tas bija ļoti jautri. Tas bija ātri, jo paātrinājums ir vienkārši iespaidīgs,” saka Olivers Solbergs.


Ar šo auto brauks Olivers. Foto: Johan Dingenen

Solbergs, kurš sezonas pirmajā Pasaules RX posmā izcīnīja ceturto vietu, sākotnēji nebija plānojis dot savu Supercar auto dēlam (ar šo auto pirms līguma parakstīšanas ar EKS komandu bija plānojis startēt Reinis Nitišs). Taču viņš piekrita šo auto iedot tad, ja Olivers spēs iegūt licenci, lai startētu šajās sacensībās. ''Mans tēvs pateica, ka varēšu aizņemties no viņa mašīnu, ja saņemšu licenci. Viņš neticēja, ka man izdosies šo licenci dabūt,” turpina Olivers, piebilstot, ka viņa prioritāte joprojām ir rallijs.

''Esmu nedaudz pārsteigts, jo tas sākotnēji nebija plānots. Nebiju domājis, ka viņš saņems šo licenci. Taču nu jau viņš ir aizvadījis pirmos testus, kur izskatās, ka viņam viss izdodas. Man ir mašīna, rezerves daļas, tāpēc atļaušu viņam vienu gadu pabraukt. Viņš grib braukt rallijā, bet es gribu, lai viņš seko saviem mērķiem un atrod savu īsto ceļu,” saka Peters Solbergs.

''Ja labi aizvadīšu testus, kur daudz ko iemācīšos, tad domāju, ka man būs labas iespējas. Uz mani neviens neizdara spiedienu. Es mācos no tēva, kā arī cenšos pats apgūt kaut ko jaunu.''

Olivers testos:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png