profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanim sadursme un vieta ārpus Top 12, Reinim pusfinālā neveiksme (FOTO)

Go4speed 02.04.2017 - 15:56 Baumanim sadursme un vieta ārpus Top 12, Reinim pusfinālā neveiksme (FOTO)
Reinis Nitišs. Foto:

Svētdien Barselonā noslēdzies pasaules rallijkrosa čempionāta pirmais posms. Pēc pirmās dienas divām kvalifikācijas kārtām līderis bija Topi Heikinens (80), kuram sekoja Timo Šeiders (77) un Johans Kristofersons (77). Astotais bija Jānis Baumanis (70), bet Reinis Nitišs – desmitajā vietā (69). Taču jāatzīmē, ka rezultāti bija ļoti blīvi, jo ceturto vietu no 12.vietas šķir tikai četri punkti.

Vispirms svētdien sportisti aizvadīja treniņus, kas šoreiz norisinājās sausos apstākļos. Pēc tam norisinājās trešais kvalifikācijas brauciens, kurā Reinis savā braucienā palika otrais, piekāpjoties Šeideram.


Timo Šeiders. Foto: MJP Racing Team Austria

Diemžēl neveiksmīgs brauciens padevās Baumanim, kurš pēc konkurentu grūstīšanās tika sagriezts. Sportists beigās finišēja ceturtais savā braucienā, taču kopvērtējumā rezultāts ceturtajā kārtā nebija labs. Reinim bija devītais laiks, bet Jānim 19.vieta. Pēc trim braucieniem absolūtajā kopvērtējumā Reinis bija septītais, Jānis - 14. vietā.


Baumaņa neveiksme. Foto: www.facebook.com/BaumanisMotorsportPhotography


Baumaņa neveiksme. Foto: www.facebook.com/BaumanisMotorsportPhotography


Baumaņa neveiksme. Foto: www.facebook.com/BaumanisMotorsportPhotography


Baumaņa neveiksme. Foto: www.facebook.com/BaumanisMotorsportPhotography

Ceturtajā kvalifikācijas kārtā Baumanis savā braucienā palika otrais, piekāpjoties tutulētajam Lēbam, kamēr Nitišs savā braucienā finišēja ceturtajā vietā. Tas ceturtajā sērijā Reinim deva 12.vietu, bet Baumanim – 14.pozīciju, kas nozīmēja to, ka pēc četrām kvalifikācijas kārtām Reinim desmitā pozīcija un vieta pusfinālā, bet Baumanim 15.vieta un sacīkstes galā.

Daudziem par pārsteigumu ātrākais kvalifikācijā bija Šaiders, kurš startē bijušajā Baumaņa komandā. Otrais palika Matiass Ekstroms, bet trešais – Kristofersons.


Foto: www.facebook.com/BaumanisMotorsportPhotography

Pirmajā pasaules Supercar pusfinālā startēja Šeiders, Kristofersons, Solbergs, Heikinens, Bloks un K.Hansens, bet otrajā Ekstroms, Bakeruds, T.Hansens, Vilkss, Nitišs un Dibūrs.

Pirmajā pusfinālā uzvarēja Kristofersons, kurš aiz sevis atstāja Timo Šeideru un Solbergu. Pēc starta Solbergs bija piektais, kamēr Hansens sadūrās ar Bloku. Drīz vien Solbergs devās džokerī, pēc kā viņam trase bija brīva. Ātri vien Solbergs noķēra Bloku, taču apdzīt viņam Bloku, kurš bija lēnāks par Solbergu, neizdevās. Tikai pēdējā aplī Bloks devās džokerī, kā rezultātā Solbergs pakāpās uz trešo vietu, kas deva vietu finālā. Iespējams, ka, ja Solbergs būtu apdzinis Bloku ātrāk, viņam izdotos pacīnīties par otro vietu ar Šeideru.


Foto: @FordPerformance

Otrajā pusfinālā gaužām neveiksmīgs starts padevās Nitišam, kurš kļūdījās un zaudēja daudz laika, kamēr pārējie braucēji  jau devās trasē. Uzvaru izcīnīja Ekstroms, aiz sevis atstājot Bakerudu un Hansenu. Reinis finišēja sestajā vietā.

Pēc tam sekoja finālbraucieni. Vispirms trasē devās Eiropas Supercar klases dalībnieki, kur pārliecinošu uzvaru izcīnīja pagājušā gada Pasaules RX dalībnieks Antons Marklunds. Otrais palika Tamāšs Kiss, bet trešais - Olivers Donovans, kuram izdevās apsteigt bijušo Nitiša komandas bosu Renē Munihu.

Pasaules RX finālā lielisks starts padevās Ekstromam, kurš bija pirmais, kamēr Kristofersons noslāpa un no pirmās starta rindas atkrita uz pēdējo vietu. Turpinājumā Ekstroms un Šeiders (abi DTM braucēji) atrāvās no konkurentiem, kamēr pārējie četri braucēji cīnījās par pēdējo vietu uz goda pjedestāla. Šoreiz veiksmīgākais bija Bakeruds, kurš palika trešais. Diemžēl neveiksmīgs fināls bija ātrājiem VW braucējiem, jo Solbergs palika ceturtais, bet Kristofersons - sestais.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png