profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Vienmēr, kad esmu uz starta, mērķis ir uzvarēt

Go4speed 28.03.2017 - 22:38 Nitišs: Vienmēr, kad esmu uz starta, mērķis ir uzvarēt
Reinis Nitišs testos. Foto: www.facebook.com/ReinisNitissOfficial

Šajā nedēļas nogalē startēs jaunā Pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) sezona, kurā Pasaules čempionu ''EKS RX'' komandā startēs Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs. Sarunā ar portālu fiaworldrallycross.com Reinis stāsta par gaidāmo sezonu un tās mērķiem.

Kāda ir sajūta, uzsākot jauno sezonu ar ''Audi S1'' Supercar mašīnu un ar pašreizējiem čempioniem ''EKS''?
Sajūtas ir ļoti, ļoti labas. Būt rūpnīcas atbalstītā komandā man nozīmē daudz, un tas dod plašākas iespējas. Bet skaidrs, ka nekas nav garantēts un būs smagi jāstrādā, lai parādītu, ka esmu šīs vietas vērts.

Cik daudz testu jūs esat aizvadījuši pirms sezonas?
Mēs esam braukuši diezgan daudz, un man tas bija svarīgi, lai saprastu jauno mašīnu. Vēl ir garš ceļš ejams, līdz varēšu teikt, ka zinu mašīnu par 100%, bet pašlaik es jūtos pārliecināts.

Kā ir strādāt ar Ekstromu un Heikinenu?
Tā kā viņi abi ir vecāki par mani un viņiem ir lielāka pieredze ar ''Audi S1 EKS RX quattro'' mašīnu, varu daudz no viņiem mācīties. Viņi nekad nesaka nē, ja man vajag padomu, it īpaši Matiass, kuram pieredze ir lieliska, un kurš vēlas ar to dalīties.

Kāda ir atšķirība starp ''Audi S1'' Supercar mašīnu, salīdzinot ar iepriekšējiem Supercar auto, ar ko esi braucis Pasaules RX?
Tas ir jauns koncepts priekš manis, jo mašīnai ir šķērsvirziena dzinējs. Tas prasa savādāku braukšanas stilu. Bet trasē jūtos komfortabli, jo testi ļāvuši man pierast pie mašīnas.


Reinis Nitišs testos. Foto: www.facebook.com/ReinisNitissOfficial

Vai braukšana ''Audi Sport'' atbalstītā komandā nozīmē, ka tu arī saņem jaunu ielas mašīnu?
''Audi Latvija” bija sajūsmā, redzot mani pievienojoties “EKS” komandai. Kopš šī brīža mana ielas mašīna ir balts ''Audi A5''.

Tu 2014. gadā uzvarēji savu trešo sacīksti Supercar klasē. Vai Tu domā, ka šosezon varētu būt vairāk uzvaras?
Noteikti, ka būšana top komandā ar top puišiem visu to padara reālistiskāku, bet šeit nebūs vieglas uzvaras. Šeit ir desmit rūpnīcu atbalstītas mašīnas un vēl desmit ar lieliskiem inženieriem un lieliskiem braucējiem, tāpēc būs grūti. Bet vienmēr, kad esmu uz starta, ir tikai viens mērķis – uzvarēt!

Iepriekš esi palīdzējis citai komandai izcīnīt uzvaru komandu ieskaitē. Lai arī šogad tu brauksi tikai pilotu ieskaitē, vai tu varēsi palīdzēt ''EKS” nosargāt titulu arī šosezon?
Matiass un Topi būs braucēji komandu kopvērtējumam, un viņi krās punktus “EKS” komandai. Bet noteikti trešā mašīna uz starta palīdzēs nozagt punktus konkurentiem, un tas ir tas, ko grasos darīt. Mēs esam viena komanda un mēs darīsim maksimumu, lai sasniegtu komandas mērķus!

Kādas ir tavas cerības pirmajā posmā?
Būs smagi. Mums nav kristāla bumbas “EKS” komandā, tāpēc mēs nevaram prognozēt, cik ātras būs visas komandas. Sestdienas rīts (treniņi) Barselonā paradīs, uz ko mēs varam cerēt. Darīšu visu to labāko, bet šobrīd savas prognozes labāk paturēšu pie sevis.

Kuri varētu būt galvenie pretendenti uz braucēju titulu šosezon?
Puiši, kuri bija pirmajās vietās pērn, būs ātri arī šogad. Peters (Solbergs) un Johans (Kristofersons) būs jaunās mašīnās, bet tas nenozīmē, ka viņi būs lēni. Pagājušajā gadā redzējām Andreasu (Bakerūdu) uzreiz tiekot pie pjedestāla ar pavisam jaunu mašīnu. Tas pats ir arī ar mani – zinu, ka varu būt ātrs, bet esmu jaunā mašīnā, un tikai, kad brauksim trasē kopā ar citiem, zināsim katra patieso ātrumu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png