profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Artim Baumanim spēcīgi konkurenti, Eiropas RX Supercar piesakās 29 sportisti

Mārtiņš Jankovskis 06.03.2017 - 18:49 Artim Baumanim spēcīgi konkurenti, Eiropas RX Supercar piesakās 29 sportisti
Artis Baumanis. Foto: facebook.com/BaumanisMotorsportPhotography

Eiropas rallijkrosa čempionāta (Eiropas RX) rīkotāji publicējuši oficiālo sezonas dalībnieku sarakstu Eiropas Supercar klasē, Super 1600 klasē un TouringCar ieskaitē.

Eiropas Supercar klasē, kur sportistiem būs jāaizvada pieci posmi (Noslēdzošais notiks Latvijā), kopā pieteikušies 29 sportisti no desmit dažādām valstīm. Šajā klasē starp šiem 29 sportistiem būs vērojami astoņi dažādi auto ražotāji, kas nozīmē to, ka mūs sagaida ārkārtīgi sīvas cīņas starp ražotājiem. Jāpiebilst, ka šos sportistus mēs šogad redzēsim arī ''Neste World RX of Latvia'' posmā, kas notiks 16.-17.septembrī. Kā ziņo rīkotāji, tad katrā no Eiropas RX posmiem šajā klasē uz starta kopā varētu stāties ap 25 Supercar ekipāžām.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Šogad Eiropas RX Supercar startēs pagājušā gada Pasaules RX dalībnieks Robins Larsons, kurš 2014.gadā kļuva par Eiropas RX čempionu. Tāpat uz starta izies 2015.gada Eiropas RX čempions Tomijs Rustads. Tāpat uz starta ar ''Seat Ibiza'' automašīnām redzēsim Reiņa Nitiša bijušo ''Muennich Motorsport'' komandu, kuras sastāvā brauks divi sportisti. Viens no tiem ir komandas īpašnieks Renē Munihs, kurš paziņojis, ka brauks arī vismaz septiņos Pasaules RX posmos. Pagājušajā gadā Pasaules RX ļoti veiksmīgi startēja ''Marklund Motorsport'' komanda, taču šogad šī vienība, kuras sastāvā brauks Antons Marklunds un Magda Andersone, nolēmuši startēt Eiropas RX. Jāpiebilst, ka uz starta šajā klasē izies divi igauņi sportisti – Marts Tikerbārs (''Ford Fiesta'') un Andri Ouns (''Ford Fiesta'').


Antona Marklunda auto

Super 1600 klasē dalību apstiprinājušas 24 ekipāžas, taču rīkotāji cer, ka vidēji posmā piedalīsies ap 30 braucējiem. Prieks, ka otro gadu pēc kārtas šajā čempionātā brauks latvietis Artis Baumanis, kurš šogad pievienojies ''Volland Racing'' komandai, kuras sastāvā startēs arī pagājušā gada čempions Krištians Szabo.


Artis sezonu sāks ar šo auto.

Baumaņa plānos ietilpst startēt visos 2017. gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posmos Super1600 klasē. Atgādināsim, ka pagājušajā gadā Artis šajā klasē palika piektais, taču šogad mērķi ir augstāki. Arī šajā klasē konkurence solās būt ļoti spēcīga, jo startēs gandrīz visi pagājušā gada Top 10 braucēji.

Latvijas posmā bez Pasaules RX dalībniekiem šogad redzēsim Eiropas SuperCar un Super 1600 klases braucējus. Līdz ar to paredzams, ka Latvijas posmā uz starta kopā varētu iziet ap 50 Supercar automašīnām!

Dalībnieku saraksts ŠEIT.

2017.gada kalendārs

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png