profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Publicēts pasaules rallijkrosa čempionāta Supercar dalībnieku sastāvs

Go4speed 04.03.2017 - 22:45 Publicēts pasaules rallijkrosa čempionāta Supercar dalībnieku sastāvs
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Pasaules rallijkrosa čempionāta rīkotāji publicējuši oficiālo sezonas dalībnieku sarakstu Supercar klasē, kur braucēju pulkā arī Jānis Baumanis un Reinis Nitišs. Kā ziņo autocross.lv, atsaucoties uz fiaworldrallycross.com, tad pasaules čempionātam pieteiktas sešas komandas, kuras katra nominējušas divus braucējus, kuri nesīs punktus komandu ieskaitē. Visos posmos startēs 18 braucēji no deviņām dažādām valstīm.

''EKS Performance AB'' pieteikusi savu līderi, pasaules čempionu Matiasu Ekstremu un Tomasu Heikinenu. ''Hoonigan Racing Division'' sastāvs arī šogad būs nemainīgs – Kens Bloks un Andreass Bakerūds. ''Team Peugeot-Hansen'' pieteica pērnās zvaigznes Timiju Hansenu un Sebastjēnu Lēbu. Peters Solbergs apvienojies ar zviedru Volkswagen, izveidojot ''PSRX Volkswagen Sweden'' vienību, kuras sastāvā brauks Solbergs un Johans Kristofersons. Šīs vienības – vairāk vai mazāk – tiek uzskatītas par rūpnīcu atbalstītām vienībām (attiecīgi, Audi, Ford, Peugeot un Volkswagen).

Manfreda Štola Team STARD (''Ford Fiesta'') sacēla vētru pirms vairāk nekā nedēļas, piesakot LOCO Eneregy Drink braucēju Jāni Baumani un Timuru Timerzjanovu. Tikmēr abu braucēju bijusī komanda, kas šogad nedaudz mainījusi nosaukumu, MJP Racing Team Austria (''Ford Fiesta'') uzrunājusi Timo Šaideru un Kevinu Eriksonu.


Foto: Baumanis Motorsport Photography

Trīs no “īstajām” komandām pieteikušas arī trešos (un vairāk) braucējus. ''EKS'' vienības rindās startēs Reinis Nitišs, kas latvietim ir ļoti laba iespēja atgriezties līderpozīcijās. ''Team Peugeot-Hansen'' trešais braucējs ir Kevins Hansens. Pagaidām neprecīzi plāni MJP Austria vienībai par šefa Maksa Puhera plāniem, kurš veiks atsevišķus posmus. Endrjū Džordans šīs vienības sastāvā aizvadīs Lielbritānijas posmu Lidenhilā.

Individuālie pieteikumi no četrām vienībām. ''LOCO Racing Team'' (Kristofersona pērnā gada ''Volkswagen Polo''), patiesībā uzskatāma par Latvijas komandu, jo pieteicēja licence uz Andra Baumaņa vārda izņemta Latvijas Automobiļu federācijā. Pilots – brits Gajs Vilkss. DA Racing uz starta izies ar Žanu Batpisti Dibūru, ar pērnā gada ''Peugeot 208'', ar kuru Kevins Hansens kļuva par Eiropas čempionu. Ar komandas otru mašīnu piecos posmos startēs līdz šim kā WTCC čempionāta braucējs zināmais Greguārs Dimustjē. Markuss Gronholms pieteicis GRX vienību, kuras braucējs būs juniors Niklass Gronholms. Savukārt ungārs Kornels Lukačs, kurš līdz šim startējis zem pseidonīma “CsuCsu”, startēs ar Speedy Motorsport komandas KIA Rio, kuru līdz šim atsevišķos posmos izmantoja Džidži Galli. Itālis šīs komandas rindās dažās sacīkstēs trasē vedīs jaunākas paaudzes KIA.

Kopumā pirmssezonas sarakstā pieminēti 20 dalībnieki. Tomēr čempionāta laikā būs gan pilotu maiņas, gan papildu braucēji posmos.

Braucēju sastāvs
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png