profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: 'EKS' un 'Audi' rūpnīcai ir vienalga, kurš no mums trijiem uzvarēs

Go4speed 03.03.2017 - 10:33 Nitišs: 'EKS' un 'Audi' rūpnīcai ir vienalga, kurš no mums trijiem uzvarēs
Reinis Nitišs. Foto: EKS

Ceturtdien raidījumā ''ZeKurbulis'' viesojās rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs, kurš šogad pārstāvēs ''EKS'' rallijkrosa komandu, kurai šogad būs ''Audi'' rūpnīcas atbalsts.

Pagājušo nedēļu Nitišs pavadīja "EKS" komandas treniņnometnē Zviedrijā, kur aizvadīja gan fiziskās sagatavotības pārbaudes, gan arī piedalījās braukšanas testos gan ar ielas, gan rallija mašīnām. Kā atzina Reinis, tad šī nometne esot bijusi ļoti vērtīga.

"Zviedrijā aizvadījām vienas nedēļas testu nometni, kur komanda mani uzņēma kā draugu, nevis jauniņo, atstumto,'' iesāk Reinis Nitišs. ''Sākumā šķita, ka iedos mašīnas un mēs vienkārši pabraukāsim. Likās, ko gan ar ielas mašīnu var iemācīties, braucot pa aizsalušu ezeru, bet izrādījās, ka var ļoti daudz. Tik daudz kilometrus četrās dienās vēl nebiju braucis. Braucām arī ar S2000 rallija mašīnu un, iekāpjot tajā, tiešām sapratām, ka tas, ko mums iemācīja, braucot ar ielas mašīnu, noder. Kopumā bija trīs dažādas trases. Bija jāveic arī tā saucamais slaloms, kur ar vienu gāzes atlaišanu jāiemācās mašīnas svaru pārnest uz otru pusi un izbraukt labā ritmā, bija atpakaļejoši līkumi. Šobrīd esmu nobraucis jau tik daudz, cik citus gadus pussezonas laikā."

Raidījuma turpinājumā Reinis atklāja, kā nonāca līdz tam, kad viņš parakstīja līgumu ar ''EKS'' komandu, lai arī tobrīd viņam bija pavisam citi plāni.


Reinis Nitišs un Matiass Ekstroms. Foto: No sportista personīgā arhīva

"Viss notika vienā dienā. Tobrīd bijām nolēmuši, ka turpināsim iet to ceļu, ko jau sākotnēji bijām nolēmuši iet - iegādāties Petera Solberga automašīnu un braukt savā komandā. Taču pēcpusdienā, esot skolā, man uzzvanīja Matiass Ekstroms. Viņš jautāja, vai jau esmu noslēdzis kādu līgumu. Atbildēju, ka zinu, ko mēs gribam darīt, bet, protams, viss var ļoti ātri mainīties. Tā arī notika. Savstarpēji vienojāmies, ka man ir nedēļa laika, kuras laikā vajadzēja sniegt galīgo atbildi. Pateicām, kādas ir mūsu iespējas un prasības, viņi pateica to pašu. Tas bija ceturtdien, bet jau nākamajā otrdienā zvanīja komandas galvenais cilvēks un teica, ka, ja mēs varam nodrošināt to, ko sarunājām, tad braucam. Jūs nevarat iedomāties, cik dažādas domas tajā brīdī man skrēja pa galvu. Tobrīd bija jāsaprot, kā trīs dienas pirms līguma parakstīšanas pateikt Solbergam, ka viņa mašīnu tomēr nepirksim," stāsta Reinis Nitišs.

"Tagad esmu uzvarētāju komandā. Jocīgi sanācis, bet laikam jau jāsaka, ka no pašas, pašas apakšas esmu uzkāpis pašā augšā. Gribas ticēt, ka strādājam un ejam pareizajā virzienā. "EKS" komandai ir "Audi" rūpnīcas atbalsts un, iespējams, tieši no tās puses nācās pieprasījums uzlikt uz starta trešo mašīnu. Sākumā cerība nešķita liela, jo bijām pieci braucēji, kas pretendēja uz šo vietu - divi no pasaules rallijkrosa čempionāta, bet vēl trīs - "Audi" rūpnīcas ieteiktie piloti. Iespējamība, ka braukšu, bija 10 - 15%.''

Nitišs atzina, ka ''Audi'' rūpnīcas komandai ir vienalga, kurš uzvar, tāpēc sportists tic, ka aprīkojums un iespējas visiem trīs braucējiem būs vienādas. Reinis pieļāva iespēju, ka sezonas otrajā pusē, kad jau skaidrāk būs zināms, kurš sportists cīnās par čempiontitulu, apstākļi varētu pamainīties, taču šobrīd viss atkarīgs no Reiņa un viņa spējām sevi pierādīt,

Nobeigumā Reinis piebilda, ka pavisam drīz viņš jau dosies atpakaļ uz Zviedriju, lai turpinātu gatavoties jaunajai sezonai. Zināms, ka pie rallijkrosa auto stūres Nitišs pirmo reizi sēdīsies jau nākamnedēļ.

Sezonas pirmais posms notiks 31.martā Spānijā.

''ZeKurbulis'' raidījums
 
Neliels ieskats treniņnometnē:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png