profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Divkārtējā pasaules rallija čempiona dēls aizvadīs pilnu Pasaules RX sezonu

Go4speed 03.03.2017 - 00:58 Divkārtējā pasaules rallija čempiona dēls aizvadīs pilnu Pasaules RX sezonu
Foto: QNIGAN 2016

Somijā bāzētā komanda GRX un tās pilots Niklass Gronholms – divkārtējā pasaules rallija čempiona Markusa Gronholma dēls – plāno veikt pilnu 2017. gada Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionātu ar M-Sport sagatavotu ''Ford Fiesta RX Supercar'', ziņo latviarx.lv.

GRX startam visos divpadsmit pasaules čempionāta posmos sadarbosies ar vairākkārtējiem FIA Eiropas rallijkrosa čempioniem Set Promotion. Fiesta RX šobrīd tiek sagatavota M-Sport bāzē Kumbrijā, Anglijas ziemeļos.

20 gadus vecais Gronholms 2016. gadā veica pilnu FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sezonu, lai gan vēl gadu iepriekš startēja tikai vienā čempionāta posmā, Zviedrijā. Mācību un attīstības gadā, somu pilots divas reizes sasniedza pusfinālu, to paveicot Zviedrijā un Kanādā. 2015. gada Somijas rallijkrosa čempions tagad ir guvis pieredzi visās Pasaules RX trasēs, izņemot Dienvidāfrikas Republiku, kurā šogad Pasaules RX viesosies pirmoreiz.

''Visam šogad būtu jābūt daudz vienkāršāk. Zinu, kā notiek sacensības un zinu trases – tas ir liels pluss salīdzinājumā ar pagājušo gadu,'' skaidro Niklass Gronholms. “Ziemas laikā Somijā esam daudz braukuši pa ledu. Pagājušajā gadā mēs to darījām tikai vienu vai divas dienas un tad veicām dažus testus ar rallijkrosa auto, bet tagad esam gatavojušies daudz nopietnāk. Es pazīstu visus komandas darbiniekus un domāju, ka šogad viss būs daudz labāk. Tagad viss ir mūsu pašu rokās un to būs vieglāk kontrolēt.”


Foto: QNIGAN 2016

''Ar jaunām komandām un jauniem auto neviens īsti nezina, kāds būs to patiesais spēku samērs sacensībās. Domāju, ka mums ir iespēja cīnīties par labiem rezultātiem. Es strādāšu cieši kopā ar Jusi [Pinomeki, Set Promotion īpašnieks], tāpat kā pagājušajā sezonā. Viņš arī šogad būs mans spoteris. Mēs domāsim par katru atsevišķu sacensību nevis sezonu kopumā, bet mērķis vienmēr ir iekļūt pusfinālā un pēc tam arī finālā. Tas ir mūsu šī gada plāns.”

GRX īpašnieks, Markuss Gronholms: “Mums šogad būs jauns auto – ''Fiesta RX'', ar kuru iepriekš brauca Kens Bloks. Mūsu GRX mehāniķi tagad strādā M-Sport bāzē, lai sagatavotu automašīnu, un tā būs gatava pēc dažām nedēļām, dodot mums iespēju pirms sezonas veikt arī testus. Iepriekšējā sezona Niklasam bija sarežģīta, jo mēs kā iesācēji uzreiz ienācām pasaules čempionātā. Domāju, ka tagad būs nedaudz vieglāk, jo viņš zina trases un ziemā ir trenējies ar rallija auto. Ceram, ka Fiesta RX būs daži mazi uzlabojumi, jo sevišķi dzinējam. Šogad Pasaules RX ir gaidāmas ļoti līdzīgas cīņas, un es domāju, ka mēs varam sasniegt labus rezultātus!”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png