profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules RX čempionātā ar Latvijas licenci startēs jauna komanda

Mārtiņš Jankovskis 22.02.2017 - 06:13 Pasaules RX čempionātā ar Latvijas licenci startēs jauna komanda
Foto: Gajs Vilkss pie sava jaunā auto

Kā portālam Go4speed pastāstīja Andris Baumanis, tad sadarbībā ar Marku Blekbērnu un LOCO Energy drink Pasaules rallijkrosa čempionātā startēs jauna ''LOCO World RX Team'' komanda, kura tiks pārstāvēta individuālo komandu SuperCar pasaules čempionātā. Šodien kļuva zināms, ka šajā komandā startēs pieredzējušais Lielbritānijas rallija un rallijkrosa braucējs Gajs Vilkss.

Interesants ir fakts, ka jaunā komanda pasaules čempionātā startēs ar Latvijas licenci. ''Mūsu sadarbība ar LOCO uzņēmusi aizraujošu tempu, tāpēc šis atbalstītājs būs kopā ne tikai ar Jāni Baumani, bet arī pieteiks savu komandu pasaules čempionātā, kurā sākotnēji startēs Gajs Vilks. Abas apvienības sadarbosies savā starpā, tomēr trasē tās būs konkurentes. Šāda stratēģija ļaus krāt pieredzi un tiekties pēc arvien spožākiem rezultātiem,'' stāsta Andris Baumanis.

''Tikt pie šādas iespējas, aizvadīt pilnu Pasaules RX čempionātu, tas ir tas, par ko es sapņoju,'' saka 36 gadus vecais Gajs Vilkss, kurš brauks ar pagājušā gada otro ātrāko automašīnu (''Volkswagen RX Polo Supercar''), ar kuru brauca Johans Kristofersons. Vilkss atzīst, ka starts ar auto, kas čempionātā finišēja otrajā vietā, nesolās būt viegls un uz viņu tiks izdarīts zināms spiediens, taču angļu braucējs ir pārliecināts, ka tas viņam dos iespēju cīnīties par augstākajām vietām.


Gaja Vilksa jaunais auto

Kompānijas vadītājs Marks Blekbērns atzīmē, ka jau vairākus gadus vēro Baumanis Motorsport aktivitātes: ''LOCO Energy jau vairākus gadus vēro Jāņa Baumaņa sniegumu starptautiskajās sacensībās. Mēs meklējam sporta pasaules līmeņa atlētus, kuri izstarotu talantu, ambīcijas un pārliecinošu tiekšanos pēc mērķa. Jānis perfekti atbilst šiem uzstādījumiem, kurus esmu izvirzījis saviem sportistiem! Turklāt Jāņa aktivitātes ļāva mums pievērst uzmanību arī Arta Baumaņa cīņām Super 1600 klasē. Abi brāļi un visa Baumaņu ģimene kopumā veido ļoti mērķtiecīgu komandu, tāpēc mēs zinām, ka šī būs lieliska sadarbība ceļā uz panākumiem,” saka Marks Blekbērns.

''LOCO Energy drink ienākšana pasaules rallijkrosā ar šādu apjomu ir kā liels enerģijas lādiņš visam šim sportam. Neapšaubāmi tas ir lielisks notikums ne tikai mūsu aktivitātēm, bet visam sportam kopumā. Mēs novērtējam, ka šis tomēr ir gadījums, kad sponsors ir ievērojis sportistu, nevis menedžeris klauvē pie aizslēgtām durvīm, aiz kurām skan skaļa mūzika, bet neviens nesadzird klauvējienu. Esmu pārliecināts, ka gan Jānim, gan Artim šis notikums dos papildus motivāciju,” pārliecināts ir Andris Baumanis.

''Marks ir ļoti pieredzējis un aizraujoša personība ar milzīgu pieredzi autosportā. Viņš bija vērojis Jāņa sniegumu kopš 2014. gada. Samērā nesen Jānis tika uzaicināts uz interviju, bet vēl pāris dienu vēlāk tiku izsaukts uz izšķirošajām sarunām. Mēs ātri sapratāmies un no pirmās dienas ir skaidrs, ka mūsu domas sakrīt gan sporta stratēģijā, gan personīgajos uzskatos. Laiks sākt!''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png