profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brāļi Jānis un Artis Baumaņi šosezon startēs jaunās komandās (FOTO)

Go4speed 21.02.2017 - 10:47 Brāļi Jānis un Artis Baumaņi šosezon startēs jaunās komandās (FOTO)
Foto: Rihards Baumanis / Baumanis Motorsport Photography

Kļuvis zināms, ka Latvijas rallijkrosa braucēji Jānis un Artis Baumaņi šosezon uzsākuši sadarbību ar sponsoru LOCO Energy Drink. Kā portālam Go4speed pastāstīja Baumanis Motorsport komanda, tad Jānis Baumanis arī šosezon turpinās startēt pasaules rallijkrosa čempionātā jaudīgajā Supercar klasē, kur mūsu sportists ar jaunu ''Ford Fiesta'' automašīnu pārstāvēs ''STARD'' komandu. Tikmēr Artis šogad aizvadīs otro sezonu Eiropas rallijkrosa čempionāta Super 1600 klasē, kurš viņš pārstāvēs ''Volland Racing'' komandu.


Publicitātes foto

Jānis Baumanis atgriežas Stohl racing un startēs STARD komandas sastāvā
2017. gada pasaules rallijkrosa čempionātā Jānis Baumanis startēs Austrijas vienības ''STARD'' sastāvā, kuras kodolu veido speciālisti no Stohl grupas, kuriem ir ārkārtīgi liela pieredze sporta auto būvniecībā. Zināms, ka par tehnisko daļu atbildēs pieredzējušais Manfrēds Štols, kamēr Baumaņu tēvs Andris būs atbildīgs par komandas menedžmentu un mārketinga attīstību. Komandas iekšienē šis projekts ir nosaukts kā Code-RX, ko sociālajos tīklos var droši lietot ar hashtag #code-rx.

Jāatgādina, ka Baumanis Pasaules RX debitēja 2015.gada nogalē Argentīnā pēc izcīnītā Eiropas čempiontitula Super 1600 klasē. Toreiz Argentīnā Jānis uz starta izgāja tieši ar Štola komandas gatavoto Supercar automašīnu, debijā izcīnot ceturto vietu. Jau toreiz Štols pamanīja mūsu sportista talantu un viņa prasmes. Lai arī pagājušā gada sākumā Štols no Pasaules RX čempionāta nedaudz pagāja malā, viņš joprojām turpināja sekot Jāņa karjerai, paralēli projektējot un būvējot jaunās automašīnas, ar kurām šogad startēs Jānis un Timurs.


Publicitātes foto

Andris Baumanis: ''2016. gada sezonu aizvadījām ar tām pašām ''Stohl Racing'' 2015.gadā būvētajām ''Ford Fiesta'' mašīnām, kuru attīstību gan mums diktēja iepriekšējās komandas attiecīgās stratēģijas. Diemžēl to rezultātā sezonas garumā netika novērstas būtiskas tehniskas problēmas, kas galu galā arī pastiprināja mūsu lēmumu atsaukties uz piedāvājumu atgriezties tur, kur esam sākuši.''

''Šobrīd kopā Manfredu esam atgriezušies pie kopīgiem uzdevumiem un mērķiem. Esam uz ''STARD'' bāzes izveidojuši pasaules rallijkrosa čempionāta komandu, kuras sastāvā brauks Jānis Baumanis un Krievijas sportists Timurs Timerzjanovs.''

Andris Baumanis: ''Pirms runājam par jauno sezonu un komandu, vēlos atskatīties īsumā uz 2016. gadu. Sanāca tāds kārtīgs mācību gads. Pateicoties dažādām situācijām, mēs esam guvuši pamatīgu pieredzi. ''World RX Team Austria'' sezonas sākumā nonāca smagā situācijā, jo Štola un Puhera ceļi pašķīrās. Tobrīd sezona tika uzsākta ar pilnīgi jaunu komandas sastāvu, no kuriem pats pieredzējušākais bija Timurs Timerzianovs. Gribu pateikt lielu paldies visiem iepriekšējas komandas cilvēkiem un īpaši Puhera kungam, jo visi strādāja ar milzīgu motivāciju un pašatdevi.''


Jāņa Baumaņa 'ofiss'. Foto: www.facebook.com/stohlracing

''Bet šobrīd jāskatās nākotnē un tādēļ mēs esam pilnībā koncentrējušies uz jauno sezonu un komandas attīstību. Patīkami, ka esam ļoti dziļi visā procesā un daudzas jaunā auto komponentes tiek izgatavotas Latvijā. Prognozēs par rezultātiem būšu piesardzīgs, bet esmu pārliecināts, ka mūsu auto un piloti būs pietiekoši ātri, lai regulāri cīnītos par pusfinālu un iekļūšanu finālā, jo, godīgi sakot, cīnīties ar rūpnīcas komandām šogad būs īpaši grūti. Komanda un visi iesaistītie cilvēki šobrīd strādā ārkārtīgi smagi un ar milzīgu pašatdevi, lai jau no pirmās sacensības mēs būtu konkurētspējīga komanda!”

Tikmēr Jānis Baumanis ir noskaņots kaujinieciski un viņa mērķi un apņemšanās ir augsta. ''Pirms šā gada pasaules čempionāta notikuši lieliski pavērsieni mūsu pasaules rallijkrosa čempionāta aktivitātēs. Esam atgriezušies pie tiešas sadarbības ar Manfredu Štolu un ''STARD'' komandu, kā arī uzsākuši kopīgu sadarbību ar LOCO Energy drink! Dažreiz sacensībās mēdzu teikt: ''Mēs visi esam šeit, lai uzvarētu'', bet šobrīd es saku: ''Mēs esam šeit ar LOCO, lai uzvarētu,” saka Jānis Baumanis.

''Šī sadarbība dod man lielisku motivāciju kļūt vēl ātrākam un precīzākam, lai kopīgi cīnītos par augstākajiem rezultātiem pasaules čempionātā. Man arīdzan ir patiess prieks, ka mums ir izdevies piesaistīt Timuru Timerzianovu kā manu komandas biedru, jo viņš ir sasodīti ātrs un pieredzējis braucējs, no kura es varu daudz mācīties un iegūt. Viņš nekad neatsaka man savu padomu un mums ir ļoti draudzīgas attiecības,” tā Jānis.


Publicitātes foto

''Esmu ļoti priecīgs būt ar savu komandas biedru kopā arī šajā gadā! Jānis ir viens no stabilākajiem, ātrākajiem un atbildīgākajiem braucējiem Pasaules čempionātā. Mums ar Jāni ir ļoti labas un draudzīgas attiecības. Šogad mums būs jaunas automašīnas un mums ir jābūt krietni labākiem rezultātiem,'' saka Timurs Timerzjanovs.

Baumanis piedalīsies arī atsevišķos TCR autošosejas seriāla posmos
Jāņa Baumaņa sadarbība ar ''STARD'' neaprobežojas tikai ar šā gada pasaules rallijkrosa čempionātu. Jānis atzīst, ka ''Manfreds ir uzsācis sadarbību ar KIA kompāniju – autoražotājs veicis pasūtījumu, un ''STARD'' to pilnībā ir paveicis, uzbūvējot KIA automobili šosejas sacensībām, un tas var nest ļoti interesantus pavērsienus mūsu kopīgajos nākotnes plānos. Jau šogad man ir paredzēti testi un starti ar KIA mašīnu dažos TCR autošosejas seriāla posmos (piedalās prasktiski visi lielākie autoražotāji). Arī Latvijā šīs automašīnas varēsim redzēt Baltijas kausa posmā Biķernieku trasē.”


Publicitātes foto

Artis Baumanis cīnīsies Volland Racing sastāvā
Tikmēr Artis Baumanis šogad aizvadīs savu otro sezonu Super 1600 klases Eiropas čempionātā, uzsākot sadarbību ar vācu komandu ''Volland Racing''. Izmantojamās tehnikas plāni tiks paziņoti vēlāk, taču ir skaidrs, ka pieredzējusī komanda ar Latvijas līdzjutējiem zināmo Rolfu Folandu priekšgalā būs viens no vadošajiem spēkiem Super 1600 klasē.

''Ar nepacietību gaidu sezonas sākumu, jo šogad mūsu komandai un ģimenei tas ir īpašs – uzsākam sadarbību ar LOCO, bet es sēdīšos jaunā mašīnā, kuru sagatavojuši lieliskie ''Volland Racing'' speciālisti. Mērķi, neapšaubāmi, ir visaugstākie – vēlos izcīnīt Eiropas čempionāta medaļas,” kaujinieciski saka Artis Baumanis.


Foto: Rihards Baumanis / Baumanis Motorsport Photography

Andris Baumanis
: ''Super 1600 klasē Eiropas čempionātā pēdējos trijos gados ir novērojama ļoti spēcīga konkurence, vadošās komandas vai individuālie braucēji nopietni strādā pie tehnikas attīstības, komandu imidža un mārketinga lietām, šeit veidojas laba bāze nākotnes Supercar klases braucējiem. Skatoties, kā pēdējos gados attīstās ''Voland Racing'', bija loģisks solis uzsākt sadarbību ar šo komandu. Prieks, ka Rolfs novērtējis Arta izaugsmi, uzaicināja pievienoties viņa komandai. Zinu, ka kandidāti un gribētāji bija daudz vairāk nekā vietas komandā. Nākamgad notiks iecienītās auto markas nomaiņa un gads solās būt ļoti interesants. Artim noteikti būs interesantākā sezona viņa karjerā!''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png