profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Smagi strādājam un mēģinām atrast labāko variantu

Mārtiņš Jankovskis 16.02.2017 - 23:34 Nitišs: Smagi strādājam un mēģinām atrast labāko variantu
Reinis Nitišs. Foto: No sportista personīgā arhīva

Lai arī līdz jaunajai Pasaules rallijkrosa čempionāta sezonai vēl ir laiks, šobrīd vēl daži braucēji aktīvi strādā, meklējot sev iespēju startēt pasaules ātrākajā un dinamiskākajā čempionātā. Diemžēl šobrīd oficiāli vēl nav skaidrība par abiem latviešu sportistiem - Jāni Baumani un Reini Nitišu. Viens ir skaidrs - Jānis noteikti šogad nebrauks savas pagājušās komandas sastāvā, kurā šogad brauks Kevins Eriksons un divkārtējais DTM čempions Timo Šaiders. Kā nesen atzina Baumaņa komandas biedrs Timurs Timerzjanovs, tad arī šogad viņš ar Baumani būs komandas biedri, tikai citā komandā, par ko, protams, liels prieks.

Tikmēr šobrīd neskaidrība ir par Reini Nitišu. Šobrīd par Reiņa turpmāko karjeru dzirdētas vairākas baumas - sākot no startēšanas ASV un beidzot ar startēšanu ar savu privāto komandu ar ''Citroen (bijušo Solberga?) mašīnu.

Tikmēr pats Reinis portālam Go4speed vēl nevarēja atklāt savus šīs sezonas plānus. ''Pagaidām nekādu lielo jaunumu nav – viss ir procesā. Pašiem visu laiku ir vairāki jaunumi, bet pagaidām nekas tāds, ko es gribētu oficiāli paziņot plašākai sabiedrībai. Viss ir procesā. Strādājam, lai šogad varētu startēt. Viss ir procesā, jo variantu, kur, kā un ko darīt, ir vairāki. Smagi strādājam un mēģinām atrast labāko variantu. Diemžēl šobrīd šis viss process ir ievilcies garāk, nekā pašiem gribētos,'' stāsta Reinis Nitišs.


Foto: No sportista personīgā arhīva

''Šobrīd arī pats daudz iesaistos visās sarunās un esmu lietas kursā par visu notiekošo. Paralēli daudz trenējos un gatavojos jaunajai sezonai. Taču drīz vien viss noskaidrosies, jo vēl tikai dažas dienas, kad jāpiesaka sava dalība Pasaules RX čempionātam.''

Pirms Alūksnes rallija Reinis bija devies uz ASV, kur viņš pēc portāla rīcībā esošās informācijas aizvadīja testus. Reinis nenoliedz šo informāciju, taču plašāk par saviem iemesliem doties uz ASV nestāsta. ''Jā, biju ASV, taču pagaidām neko plašāk nevaru komentēt. Tie, kuri rallijkrosa aktualitātēm seko plašāk, gan jau var kaut ko savilkt kopā un izteikt kaut kādus minējumus. Taču arī uz tādu virzienu skatāmies.'' Jāatzīmē, ka laikā, kad uz ASV devās Reinis, tur testus aizvadīja bijusī F1 zvaigzne Džensons Batons, kurš plāno startēt rallijkrosā, kur viņa izvēle ir kritusi par labu Amerikā bāzētajam "Global RallyCross" seriālam, nevis Eiropā bāzētajam FIA pasaules rallijkrosa čempionātam.

''Batons, manuprāt, šogad startēs dažos ''Global Rallycross'' čempionāta posmos, bet 2018.gadā, iespējams, mēs jau viņu redzēsim Pasaules RX čempionātā,'' saka Reinis.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Jautāts, vai Reinim nebija pārsteigums par Kevina Eriksona (viņa tēvam pieder ''Olsbergs'' rallijkrosa komanda) pievienošanos Austrijas komandai, Reinis atzina, ka ''Par Kevinu Eriksonu man tiešām bija šoks, ka viņš aizgāja no savas komandas un pievienojās Jāņa Baumaņa bijušai komandai.'' Taču Nitišs daļēji apstiprināja jau iepriekš dzirdētās baumas, ka Olsbergs komanda šogad, visticamāk, nebrauks Pasaules RX čempionātā, jo viņi pēc neoficiālas informācijas esot pārdevuši gandrīz visas savas rallijkrosa automašīnas. Šobrīd komanda skatās ASV virzienā.

''Lai arī kur es braukšu, noteikti mani varēs redzēt ''Latvia RX'' posmā. Tās tomēr ir manas mājas sacīkstes, kurās nevar nebraukt,'' nobeidz Reinis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png