profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'MJP Racing Team Austria' noslēdz līgumu ar DTM čempionu, Baumaņa nākotne neskaidra

Go4speed 06.02.2017 - 00:11 'MJP Racing Team Austria' noslēdz līgumu ar DTM čempionu, Baumaņa nākotne neskaidra
Maks Pučers un Timo Šaiders paraksta līgumu. Foto: www.mjp-racing.at

Bijusī ''World RX Team Austria'', kas šogad pārtapusi par ''MJP Racing Team Austria'' vienību, svētdien paziņoja, ka tās sastāvā Pasaules rallijkrosa čempionātā (Pasaules RX) turpmāk brauks divkārtējais DTM čempions Timo Šaiders.

2016.gadā Šaiders Pasaules RX startēja tikai trīs posmos, kur vācu sportists brauca ar bijušo Reiņa Nitiša ''Seat Ibiza'' automašīnu. Taču Šaiders ātri pierādīja, ka spēj būt gana ātrs, kā rezultātā sportists šogad aizvadīs pilnu sezonu.

''Esmu ļoti priecīgs pievienojoties ''MJP Racing Team Austria'' vienībai, ar kuru aizvadīšu pilnu Pasaules RX sezonu. Mēs par šo iespēju runājām ilgāku laiku, taču beidzot panācām vienošanos. Čempionāta līmenis šogad būs augstāks, jo startēs vairāki rūpnīcu ražotāji, taču mūsu komanda šai sezonai ir uzbūvējusi jauno auto, kas būs vērā ņemams spēks. Ar nepacietību gaidu jauno sezonu,'' tā Timo Šaiders, kuram ar komandu ir noslēgts vairāku gadu līgums.


Komandas jaunais auto. Foto: www.mjp-racing.at

Tikmēr komandas īpašnieks Maks Pučers atzina, ka komanda ir lepna, ka tās sastāvā brauks tāds braucējs kā Šaiders, kurš Austrijā dzīvo kopš 17 gadu vecuma un kurš sacensībās startē ar Austrijas licenci un ar Austrijas karogu.

Tāpat komandas īpašnieks atzina, ka šobrīd tiek meklēts otrs braucējs. Pēc pēdējās neoficiālās informācijas, kas tika dzirdēta iepriekš, tad ne Timurs Timerzjanovs, ne Jānis Baumanis, kuri šajā komandā brauca 2016.gadā, šogad šīs vienības sastāvā nebija plānojuši braukt. Pēc nesen komandas teiktajiem vārdiem varēja noprast, ka Timerzjanovs šīs komandas sastāvā šogad nebrauks. ''Vēlam Timuram visu to labāko jaunajā sezonā un viņa tālākajā karjerā,'' tā nesen Timerzjanova dzimšanas dienas apsveikuma nobeigumā ziņoja ''MJP Racing Team Austria'' komanda.


Baumanis aizvada treniņus ar kartingu. Foto: No sportista privātā arhīva

Tikmēr par Jāņa nākotnes plāniem šobrīd skaidrības nav. Pats sportists tikmēr jaunajai sezonai gatavojas Spānijā, aizvadot treniņus ar kartingu. ''Kamēr Latvijā ir ziema, tikmēr turpinu gatavoties 2017. gada pasaules rallijkrosa čempionāta sezonai," stāsta Jānis Baumanis. "Trenējos Spānijā ar kartingiem, kur pirmo reizi braucu ar DD2 kartingu atbilstošos apstākļos. Ir jautri un arī labs treniņš. Nedēļas laikā ar ļoti konkurētspējīgiem apļu laikiem esmu nobraucis vairāk nekā 350 apļus. Paldies Haraldam Šlēgelmilham un Haraldam Garkaklim par padomiem, kā uzlabot braukšanu pa asfaltu. Noteikti šeit vēl atgriezīšos."
Komentāri
07.02.2017 09:46
Man 16 gadu laikā neizdevās federāciju pārliecināt, kas jāatbalsta un no kā var cerēt uz panākumiem autosportā....
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png