profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ivo Traubergs: Nākamajā posmā būs lieliska iespēja 'paplēsties' ar igauņiem

Mārtiņš Jankovskis 31.01.2017 - 19:23 Ivo Traubergs: Nākamajā posmā būs lieliska iespēja 'paplēsties' ar igauņiem
Foto: Liene Drevinska

Aizvadītajās brīvdienās Brenguļu autotrasē tika aizvadītas nakts sacīkstēs, kuru ietvaros norisinājās "RX Ziemas Kausa" 2.posms.

Sacensībās pavisam kopā bija seši braucieni – trīs kvalifikācijā un trīs finālā. Kvalifikācijā, kas dalījās divās grupās, ātrākais bija Jānis Balodis (3 punkti), kurš palika nepārspēts visos trijos braucienos. Viņam sekoja Rūdolfs Šmits (5) un Andris Kaufmanis ar Jāni Bergu (katram 7 punkti). Spēcīgais igaunis Sigmars Tamemagi ar 13 punktiem ieņēma sesto vietu.

Pēc kvalifikācijas visi braucēji tika sadalīti A un B grupās, kur A grupas braucēji cīnījās par 1. – 10.vietai, bet B grupa sportisti cīnījās par otro desmitnieku.

Kā pēc sacensībām portālam pastāstīja Ivo Traubergs, tad finālā daudz ko noteica starta vieta un starta rinda. Pirmajā finālbraucienā kļūdu pieļāva Rūdolfs Šmits, kurš saņēma melno karogu, kas viņam lika startēt no beigām. Finālā ļoti labi sevi parādīja līderis un iepriekšējā Smiltenes posma uzvarētājs Tamemagi, kuram viena otrā vieta un divas pirmās, kas kopā deva četrus punktus un pirmo vietu. Otrais palika Balodis (7 punkti), bet trešais – Kaufmanis (12). Ivo atzīst, ka patīkami pārsteidzis Balodis, kuram šis esot bijis pirmais pjedestāls žiguļu braukšanas laikā.

Vaicāts, kāpēc viņš pats nav devies trasē, Ivo Traubergs atzina, ka ''Pats nebraucu tāpēc, jo es piedalījos gan sacensību organizēšanā, gan tiesāšanā, taču, godīgi sakot, esmu par baltu ziemu, nevis brūno ziemu. Protams, pateicoties Brenguļu trases organizatoriem un viņu fanātiskajam darbam, trase bija sagatavota par 120% un tur viss ir kārtībā. Viņi spēja radīt ziemu, kur tās nebija. Bet, protams, ka nākamos posmos, ja būs balta ziema, tad noteikti centīšos izbraukt arī pats.''

Ivo atzina, ka ar nakts posmu sportisti bija apmierināti, un braucēji jau gatavojas trešajam posmam, kas 4.februārī notiks ''Zilākalna autotrasē''. Ja pirmajā posmā uz starta izgāja 19 braucēji, tad otrajā sacensībās piedalījās 17 sportisti, taču Ivo atzina, ka kopā esot kādi 20 – 25 braucēji, kas esot ļoti labi.

Pēc Trauberga rīcībā esošās informācijas, tad uz trešo posmu ''Zilākalna autotrasē” varētu atbraukt seši vai septiņi igauņi. ''Igauņi ir gatavi atbraukt sešu vai septiņu vīru sastāvā, līdz ar to mūsu braucējiem būs lieliska iespēja paplēsties ar igauņiem. Domāju, ka būs laba un interesanta cīņa, ja gadījumā neuznāks kaut kāds brīnumatkusnis un mēs nenogrimsim,'' smejot nobeidz Ivo.

Otrā posma rezultāti:

Trešā posma dienas kārtība:
Dalībnieku ierašanās trasē un dalībnieku reģistrācija:
07:00 – 09:00 Dalībnieku ierašanās trasē un dalībnieku reģistrācija;
07:00 – 09:30 Automašīnu tehniskā pārbaude;
08:30 – 10:30 Brīvie treniņi;
10:30 Dalībnieku sapulce;
11:00 Sacensību sākums;
16:00 Apbalvošana.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png