profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Talantīgā zviedru rallijkrosa braucēja īsteno savu sapni

Go4speed 20.12.2016 - 08:59 Talantīgā zviedru rallijkrosa braucēja īsteno savu sapni
Magda Andersone. Foto: Jo Rallye Photography

Pirmdien noskaidrojies, ka zviedru sportiste Magda Andersone 2017.gadā ar ''Marklund Motorsport'' komandas ''Volkswagen Polo RX'' Supercar automašīnu startēs Eiropas rallijkrosa čempionātā (Eiropas RX). Ar otru mašīnu startēs Antons Marklunds, kurš šogad pasaules rallijkrosa čempionātā (Pasaules RX) ar 76 punktiem kopvērtējumā ieņēma 13.vietu.

''Mana TouringCar mašīna jau ir pārdota, tāpēc mans mērķis noteikti ir braukt ar Supercar klases auto nākamajā sezonā. Tas man būtu sapņa piepildījums,” oktobrī pēc sezonas teica 18 gadus vecā sportiste, kurai Rīgas posmā bija ļoti kupls atbalsts no latviešu līdzjutējiem.


Magda Andersone. Foto: Johnny Loix

Vakar oficiāli noskaidrojās, ka Andersone startēs ar Supercar automašīnu. ''Ar nepacietību gaidu, kad varēšu sākt strādāt ar ''Marklund Motorsport'' komandu nākamgad. Esmu ļoti priecīga, ka man ir tā iespēja startēt vienā no pasaules labākajām rallijkrosa komandām un ar vienu no pasaules labākajām mašīnām. Atskatoties uz pēdējiem gadiem, jūtu, ka ir laiks nākamajam izaicinājumam. Ar nepacietību gaidu Barselonas posmu aprīlī,'' tā Magda Andersone.

Atgādināsim, ka Andersone ''Neste World RX of Latvia'' posmā izcīnīja otro vietu TouringCar klasē. Absolūtajā kopvērtējumā Andersoni šķīra tikai viens punkts no Eiropas rallijkrosa čempiontitula šajā klasē.

Jau ziņojām, ka ''Volkswagen RX Sweden'' komanda, kura bija apvienota no ''Marklund Motorsport'' un ''Kristoffersson Motorsport'' vienībām, nesen paziņoja, ka nākamgad nestartēs Pasaules RX. Tā vietā ''Marklund Motorsport'' nolēma pāriet uz Eiropas RX ieskaiti.


Ar šādām mašīnām brauks abi sportisti. Foto: Marklund Motorsport

''Magda ir ļoti talantīga, tāpēc esam priecīgi, ka viņa brauks mūsu komandā. Ar Magdu un Antonu mēs būsim labā pozīcijā, lai cīnītos par Eiropas RX medaļām. Abiem braucējiem ir līdzīgs braukšanas stils, tāpēc būs vieglāk strādāt ar regulējumiem,'' tā ''Marklund Motorsport'' komandas īpašnieks Jans Marklunds.

Nākamsezon Eiropas RX čempionātā būs pieci posmi – Spānijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Francijā un Latvijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png