profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis: 'Timerzjanovs pēc sava izgājiena pateica, ka viņam nedaudz širmis aizkrita'

Go4speed 09.12.2016 - 10:58 Baumanis: 'Timerzjanovs pēc sava izgājiena pateica, ka viņam nedaudz širmis aizkrita'
Jānis Baumanis un Timurs Timerzjanovs. Foto: Baumanis Motorsport Photography

Jau ziņojām, ka Argentīnā noslēdzās 2016.gada pasaules rallijkrosa čempionāta sezona, kurā uzvaru izcīnīja norvēģis Andreas Bakerūds. Gan Jānis Baumanis, gan Reinis Nitišs iekļuva pusfinālā, taču notikumi pirmajā līkumā liedza mūsējiem pacīnīties par vietu finālā.

Atgādināsim, ka pirmajā pusfinālā Jānis no pēdējās rindas ārmalas pirmajā līkumā jau cīnījās par otro pozīciju. Tobrīd tajā līkumā notika pamatīga burzma un grūstīšanās. Diemžēl Baumaņa komandas biedrs Timurs Timerzjanovs nebremzējot diezgan spēcīgi ieskrēja Baumaņa mašīnā. Lai arī Jānis turpināja sacīkstes un ar Peteru Solbergu cīnījās par trešo vietu, diemžēl vēlāk Jāņa mašīnas ritenis, kurš pēc Timerzjanova trieciena visu laiku strīķējās pret spārnu, pārsprāga un sacīkstes mūsu sportistam bija galā.


Foto: Baumanis Motorsport Photography

Ceturtdien Paula Timrota veidotajā autosporta raidījumā ZeKurbulis Jānis pastāstīja to, kā notika šī avārija no viņa skatupunkta un kas notika pēc šī incidenta komandas boksos. ''Protams, Timura gājiens arī man bija liels kultūršoks. Nedaudz par skarbu viņš izrīkojās,'' iesāk Jānis Baumanis. ''Startējot no trešās rindas, tajā līkumā jau biju otrais. Tobrīd priekšā bija Pasaules RX čempions Matiass Ekstroms, kuram bija jāveic divi džokera apļi. Sajūtas tobrīd bija fantastiskas, jo atrados iekšmalā un plāns jau bija skaidrs. Taču tad vienā brīdī paskatījos spogulī, kur jau bija redzams Timura mašīnas buferis. Tobrīd sekoja sitiens un viņa auto uzkārās uz manas mašīnas. Paldies Dievam, ka tobrīd kāds uzsita Timuram un viņa auto noāķējās no manējā un es varēju braukt uz priekšu. Taču tāds ir rallijkross – vienā brīdī tu esi augšā, otrā – pašā apakšā.''

Uz jautājumu, cik ilgi abi sportisti pēc šī negadījuma nesarunājās savā starpā, Jānis piebilda, ka ''Nebija tik traki. Kad biju boksos, viņa auto jau tur bija un inženieri jau bija lejupielādējuši Timura mašīnas motora datus. Tobrīd viņš pienāca pie manis, uzsita pa plecu un pateica ''Piedod, man nedaudz širmis aizkrita.''. Tobrīd noteicu, ka parunāsim vēlāk, jo man gribējās noskaidrot, vai tajā vietā viņš bija bremzējis. Un, kā noskaidrojās, tajā vietā viņš nebija bremzējis. Viņš sāka bremzēt tikai tad, kad auto bija ieskrējis un palecies gaisā. Ļoti karstasinīgs cilvēks,” ar smaidu nobeidz Jānis.

Plašāk par Jāņa aizvadīto rallijkrosa sezonu, ziemas plāniem un citu informāciju var uzzināt zemāk esošajā video.

Baumaņa avārija (no 2:55), Nitiša sadursme ar Lēbu (no 9:50)


Baumanis par aizvadīto sezonu:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png