profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunajā 'RX Academy' piesakās Lapiņš, Nitišs cer uz vairākiem latviešu braucējiem

Mārtiņš Jankovskis 30.11.2016 - 06:16 Jaunajā 'RX Academy' piesakās Lapiņš, Nitišs cer uz vairākiem latviešu braucējiem
Mārtiņš Lapiņš. Mārtiņš Jankovskis / www.mbilde.lv

Jau ziņojām, ka kādreizējā Eiropas rallijkrosa čempiona Jussi Pinomaki virsvadībā ir izveidota ''RX Academy'' jaunajiem rallijkrosa braucējiem, kas sniegs profesionālu vidi sacensībām. Jaunizstrādā programma kļūs par jauno rallijkrosa talantu pirmo soli pasaules čempionu titula virzienā. ''RX Academy'' 2017. gadā tiks aizvadīts līdztekus Somijas rallijkrosa čempionāta pieciem posmiem.

2017. gada ''RX Academy'' programmas uzvarētājam būs iespēja aizvadīt pilnībā apmaksātu 2018. gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonu Super1600 klasē, vai gūt būtisku finansiālu palīdzību dalībai RX2 klases kausa izcīņā (RX Lites mašīnas). Visi akadēmijas dalībnieki sacentīsies ar identiskiem ''Renault Clio Cup RX'' automobiļiem, kurus sagatavos vairākkārtējie Eiropas čempioni ''Set Promotion''.

Kā ziņo oficiālā Akadēmijas mājas lapa, tad šobrīd šai akadēmijai oficiāli pieteikušies jau četri braucēji – divi somi, pilots no Austrālijas un Mārtiņš Lapiņš no Latvijas.

Kopējās izmaksas, lai piedalītos 2017. gada ''RX Academy'', ietverot divas oficiālās testu dienas un vienu pirmssezonas treniņnometni (neskaitot automašīnas bojājumus avārijās un personīgās ceļošanas izmaksas) ir 43 700 EUR + PVN, kā arī par papildu samaksu ir vēl iespējams iegādāties ne vairāk kā piecas papildu testu dienas.


Foto: ''RX Academy''

Kā portālam Go4speed pastāstīja Reinis Nitišs, kurš ir viens no trim ''RX Academy'' dalībnieku mentoriem, tad šī esot vienreizēja iespēja jauniešiem, kur attīstīt savu talantu, jo šis projekts ir ļoti labs.

Reini, ko tu vari teikt par šo Akadēmiju un šo projektu?
Manuprāt, šis ir ļoti labs projekts, jo tajā ir iesaistīti cilvēki, kuri gan joprojām brauc ar priekšpiedziņas mašīnām, gan arī ir vadījuši komandas. Iespējams, ka viņi redz, ka šobrīd nav tās jaunās paaudzes, kas nāktu un pēc kāda laika varētu cīnīties jau pasaules līmenī, līdz ar to arī tika izveidots šis projekts. Esmu pārliecināts, ka viņi zina, kas ir vajadzīgs, lai šie jaunie braucēji būtu labākie. Braucot kādreizējā Eiropas rallijkrosa čempiona Jussi Pinomaki virsvadībā, kurš šajā projektā ir viens no galvenajiem cilvēkiem, par Eiropas čempionu Super 1600 klasē esmu kļuvis gan es, gan Jānis Baumanis. Līdz ar to šis ir cilvēks, kurš tiešām zina un var palīdzēt jebkuram braucējam. Papildus šajā akadēmijā būs vairāki augsta līmeņa treneri, kur katrs varēs dot savu padomu, tai skaitā, cik dzirdēju, tad būs arī domāšanas un psiholoģiskais treneris, kurš ir izaudzinājis WRC zvaigznes.


Foto: Rihards Baumanis, Baumanis Motorsport Photography

43 700 eiro dalības maksa - tas ir daudz vai maz šādam projektam?
Runājot par izmaksām, tad varu teikt, ka tās noteikti ir zemas cenas rallijkrosa čempionātā, kur tu vari braukt. Nebūs tā, ka samaksā un tev viens cilvēks kaut ko gudri stāstīs. Šeit ar katru braucēju strādās individuāli, mehāniķi būs vieni un tie paši, kas visas mašīnas apkalpos vienādi. Tas ir ļoti labs projekts, kas būs augstā līmenī. Līdz ar to uzskatu, ka izmaksas ir ļoti labas.

Ja šāda akadēmija būtu tavā laikā, kad tu sāki savu rallijkrosa karjeru, vai tu tajā brauktu?
Pirmkārt, gribu pateikt to, ka es nesaskatu, ka šis ir biznesa projekts, bet gan to, ka ar tiem cilvēkiem, kas šeit ir iesaistīti, tas ir ļoti labs projekts, kur nav tā, ka tam, kuram vairāk naudas, tas brauks pa priekšu. Ja šāda iespēja būtu manā rallijkrosa karjeras sākumā, noteikti to izmantotu, jo man tas ceļš bija daudz garāks – autokross, rallijkross Igaunijā, NEZ rallijkross un tad tikai Eiropa. Šeit viens gads Somijā ir līdzvērtīgs maniem četriem gadiem.


Jaunajām rallijkrosa zvaigznēm ar padomu palīdzēs arī šīs pasaules rallijkrosa zvaigznes. Foto: ''RX Academy''

Vai interese par šo projektu ir liela?
Pēc atklāšanas pusotru dienu padzīvoju Somijā, kur varu atklāt, ka no brīža, kad šis projekts tika atklāts līdz nākamās dienas pusdienlaikam Jussi Pinomaki saņēma apmēram 50 e-pastus no visas pasaules. Protams, 80% varbūt bija nenopietni, bet 20% bija nopietni un cilvēki, kuri tiešām ir gatavi braukt. Ja akadēmijai ir plāns savākt 12 – 20 braucējiem, tad domāju, ka viņi noteikti to savāks.

Vai šajā Akadēmijā varētu startēt arī kāds no latviešiem (saruna notika pirms savus plānus paziņoja Mārtiņš Lapiņš)?
Esmu uzrunājis vairākus cilvēkus, bet šobrīd gan negribētu saukt konkrētus uzvārdus. Ļoti ceru, ka šajā Akadēmijā redzēsim vairākus latviešu braucējus.


Foto: ''RX Academy''

Cik sapratu, tad bez braukšanas būs arī testi un citi treniņi?
Jā, būs gan testi, gan fiziskie treniņi. Tas viss ir domāts tāpēc, lai tu būtu ne tikai labs sportists, bet arī izglītots. Ir daudz dažādu piedāvājumu, kur var braukt par maksu, bet šeit tiešām, strādājot ar tik profesionāliem cilvēkiem, rezultātam ir jābūt labam. Uzskatu, ka šobrīd no visām piedāvātajām iespējām šī ir pati labākā.

RX Academy 2017. gada kalendārs:
27. maijs – Hyvinkää
28. jūnijs – Honkajoki
29. jūlijs – Jurva
30. augusts – Jalasjärvi
31. septembris – Kouvola
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png