profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis un Nitišs pusfinālā konkurentu dēļ piedzīvo sāpīgas neveiksmes

Mārtiņš Jankovskis 27.11.2016 - 20:23 Baumanis un Nitišs pusfinālā konkurentu dēļ piedzīvo sāpīgas neveiksmes
Baumaņa auto pēc pusfināla. Foto: No sportista personīgā arhīva

Svētdien Rozārio trasē Argentīnā tika aizvadīts 2016.gada pasaules rallijkrosa čempionāta noslēdzošais posms. Atgādināsim, ka sestdien pirmajā dienā no paredzētajiem diviem kvalifikācijas braucieniem lietus dēļ notika tikai viens brauciens, pēc kura Jānis Baumanis bija piektais, bet Reinis Nitišs – 11.vietā.

Otrajā kvalifikācijā Nitišs bija septītais, bet Jānis– 11.vietā. Arī trešajā braucienā Reinim septītais ātrākais laiks, bet Jānim šoreiz 14.vieta. Kā vēlāk atzina sportists, tad šajā trešās kvalifikācijas braucienā viņš esot braucis ar pārsistu riteni. Noslēdzošajā kvalifikācijā Reinim desmitais ātrākais laiks, bet Jānim – 12.rezultāts.


Foto: Rihards Baumanis

Ļoti ātrs kvalifikācijas braucienos bija Peters Solbergs, kurš uzvarēja visās četrās kvalifikācijas kārtās. Līdz ar to Solbergs kļuva par otro pilotu pasaules RX čempionātā (pirmais bija Andreas Bakerūds), kurš vienā posmā uzvar visos četros kvalifikācijas braucienos. Reinim pēc četrām kārtām sestā vieta, bet Jānim – 11.vieta, kas abiem mūsu sportistiem deva iespēju startēt pusfinālā.

Jānis startēja pirmajā pusfinālā no pēdējās rindas, bet Reinis otrajā pusfinālā startēja no otrās rindas iekšmalas. Pirmajā pusfinālā Jānis no pēdējās rindas ārmalas pirmajā līkumā jau cīnījās par otro pozīciju. Tobrīd tajā līkumā notika pamatīga burzma un grūstīšanās. Diemžēl Baumaņa komandas biedrs Timurs Timerzjanovs nebremzējot diezgan spēcīgi ieskrēja Baumaņa mašīnā. Jānis turpināja sacīkstes un ar Peteru Solbergu cīnījās par trešo vietu, taču drīz vien Jāņa mašīnas ritenis, kurš pēc Timerzjanova trieciena visu laiku strīķējās pret spārnu, pārsprāga un Jānim sacīkstes bija galā. Arī Solbergs drīz vien tehnisku iemeslu dēļ palika ļoti lēns un braucienu viņš noslēdza piektajā vietā, uzvarētājam Johanam Kristofersonam zaudējot 24 sekundes. Otrais, veicot divus džokerus, palika Matias Ekstroms.


Foto: Rihards Baumanis

Diemžēl arī otrajā pusfinālā tas pats līkums neveiksmīgs bija Nitišam, kurš pēc lielas grūstīšanās tika diezgan tālu izstumts no trases. Reinis zaudēja daudz laika, kamēr atgriezās trasē, tādējādi finišējot pēdējā vietā. Uzvaru izcīnīja Bakerūds, bet otrais, uz citu braucēju neveiksmēm otrajā līkumā, palika Timo Šeiders, kurš brauc ar bijušo Nitiša auto.

Fināls aizritēja bez incidentiem un trešo uzvaru šosezon svinēja Bakerūds. Otrais palika Johans Kristofersons, bet trešais - Topi Heikinens. Pateicoties šai otrajai vietai, Kristofersons kopvērtējumā apsteidza Solbergu un čempionāta kopvērtējumā izcīnīja otro vietu. Tikmēr Bakerūdam pēc uzvaras bija vienāds punktu skaits ar Solbergu, un tieši viņš kopvērtējumā palika trešais, kamēr Solbergs no otrās vietas sezonas kopvērtējumā atkrita uz ceturto pozīciju. Komandu ieskaitē uzvaru izcīnīja EKS RX vienība.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png