profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis piektais, Nitišs 11.vietā; lietus dēļ atceļ otro kvalifikāciju

Go4speed 27.11.2016 - 13:15 Baumanis piektais, Nitišs 11.vietā; lietus dēļ atceļ otro kvalifikāciju
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Šajā nedēļas nogalē rallijkrosa trasē Rozārio, Argentīnā risinās 2016.gada pasaules rallijkrosa čempionāta noslēdzošās cīņas. Laika apstākļi sestdien Rozārio nelutināja, tādēļ sestdien tika aizvadīts tikai viens no paredzētajiem diviem kvalifikācijas braucieniem. Latviešu rallijkrosists Jānis Baumanis tajā uzrādīja piekto labāko rezultātu, savukārt otrs Latvijas pārstāvis Reinis Nitišs pēc nogulēta starta palika vienpadsmitais. Pārliecinoši ātrākais pirmajā kārtā bija Peters Solbergs.


Foto: Baumanis Motorsport Photography

Kā ierasts, sacensību pirmā diena sākās ar brīvajiem treniņbraucieniem, kurus autosportisti aizvadīja stipri mainīgos apstākļos. Proti, ja sākumā trase bija sausa, tas sesijas vidū pār Rozārio jau bija savilkušies negaisa mākoņi un stipri lija. Šajā situācijā apstiprinājās, ka Jāņa Baumaņa trumpis ir braukšana slapjā trasē, jo lietus laikā tieši viņš uzrādīja labāko rezultātu. Treniņbraucienos kopumā World RX Team Austria braucējam savukārt desmitais labākais apļa laiks.

''Pirmā treniņu sekcija tika aizvadīta sausā laikā, tad bija 15 minūšu pārtraukums un sākās otrā sekcija. Daži vēl paspēja izbraukt, taču tad sāka līt un sacensību organizatori lēma, ka nepieciešama pauze, lai komandas nomainītu riepas. Jānis jau bija izbraucis uz starta, taču viņam nācās atgriezties. Bez riepu maiņas komanda veica arī nelielas izmaiņas regulējumos, kas atbilst braukšanai slapjā trasē. Faktiski bija tāda kā lietus loterija, jo te lija un te nelija. Pēdējos četros braucienos jau lija vienmērīgi un tajos Jānim bija labākais apļa laiks,” stāsta Jāņa tēvs un treneris Andris Baumanis.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā saskaņā ar piektdien notikušās starta secības izlozes Jānis Baumanis startēja pirmajā grupā kopā ar iepriekšējo divu sezonu čempionu Peteru Solbergu un Reini Nitišu.


Foto: reinisnitiss.com

''Pirms starta debesīs bija relatīvi maz mākoņu un nekas neliecināja, ka pēc dažām minūtēm sāksies spēcīgs lietus. Jau domājām, ka “lietus loterija” būs izspēlējusi sliktu joku, jo, ja nebūtu lijis mēs būtu pamatīgi zaudētāji. Treniņi jau parādīja, ka pat tad, ja tikai nelīst, apļa laiki ir par divām sekundēm ātrāki. Jānis izbrauca pa žūstošu trasi, arī otrais pirmās kvalifikācijas brauciens noritēja bez lietus, taču trešā kvalifikācijas brauciena vidū pamatīgi nolija. Ja trase būtu turpinājusi žūt, rezultāts visticamāk nebūtu saglabājies. Bet nu pēc pirmās dienas Jānis ir piektais un gatavojamies svētdienai, kad jānobrauc trīs kvalifikācijas,” - tā Andris Baumanis.

Pirmās kvalifikācijas rezultāti:
1. Petter SOLBERG 50
2. Mattias EKSTRÖM 45
3. Johan KRISTOFFERSSON 42
4. Andreas BAKKERUD 40
5. Jānis BAUMANIS 39
6. Ken BLOCK 38
7. Anton MARKLUND 37
8. Timur TIMERZYANOV 36
9. Robin LARSSON 35
10. Toomas HEIKKINEN 34
11. Reinis NITIŠS 33
12. René MÜNNICH 32
13. Sébastien LOEB 31
14. Timo SCHEIDER 30
15. Timmy HANSEN 29
16. Kevin ERIKSSON 28
17. Nick JONES 26
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png