profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brāļi Jānis un Artis Baumaņi Vācijas RX posmu noslēdz pusfinālā

Mārtiņš Jankovskis 16.10.2016 - 16:30 Brāļi Jānis un Artis Baumaņi Vācijas RX posmu noslēdz pusfinālā
Foto: facebook.com/BaumanisMotorsportPhotography

Esteringas rallijkrosa trasē aizvadīts FIA pasaules rallijkrosa čempionāta Vācijas posms. Atgādināsim, ka pēc pirmās dienas divām kvalifikācijas kārtām Supercar klasē līderis bija Matiass Ekstroms, bet otrajā vietā atradās Jānis Baumanis. Tikmēr Eiropas čempionāta Super 1600 klasē pēc trim kvalifikācijām Artis Baumanis ieņēma piekto vietu.

Ceturtajā kvalifikācijā Artis izcīnīja piekto vietu, kas arī kvalifikāciju kopvērtējumā deva piekto rezultātu. Diemžēl savā pusfinālā Artis palika ceturtajā vietā, trešās vietas ieguvējam zaudējot 0,4 sekundes. Tas nozīmēja to, ka sacensības Artim diemžēl ir beigušās. Finālā uzvaru izcīnīja Kristians Zābo, kurš tādējādi kļuva par Super 1600 klases čempionu. Dānis Ulriks Linemans čempionāta kopvērtējumā Zābo zaudēja tikai vienu punktu… Jāatzīmē, ka šī bija astotā reize, kad Linemanam neizdodas triumfēt absolūtajā ieskaitē. Augsto piekto vietu savā debijas sezonā Eiropas čempionātā izcīnīja Artis Baumanis.


Foto: facebook.com/BaumanisMotorsportPhotography

Super 1600 klases čempionāta kopvērtējums:
Krisztián SZABÓ 135
Ulrik LINNEMANN 134
Kasparas NAVICKAS 86
Timur SHIGABUTDINOV 83
Artis BAUMANIS 79
Ondrej SMETANA 66

Tikmēr Jānis Baumanis trešajā kvalifikācijā bija septītais, bet ceturtajā mūsu sportists ierindojās 15.vietā, Peteram Solbergam zaudējot deviņas sekundes. Taču, neskatoties uz to, pēc četrām kvalifikācijas kārtām Jānim augstā ceturtā vieta, kas pirmo reizi pusfinālā deva iespēju startēt no pirmās starta rindas.


Foto: facebook.com/BaumanisMotorsportPhotography

Pirmajā pusfinālā pārliecinoši ātrākais bija Peters Solbergs, kurš aiz sevis atstāja Kevinu Hansenu un Andreasu Bakerūdu. Sākotnēji trešajā vietā atradās Rīgas posma uzvarētājs Sebastjans Lēbs, taču vispirms Lēbu apdzina Bakerūds, bet vēlāk arī Timijs Hansens. Tikmēr otrajā pusfinālā pēc starta pirmajā līkumā notika liela grūstīšanās, pēc kuras Jānis atkrita uz ceturto vietu. Arī nākamajā līkumā bija vairāki kontaki, pēc kuriem Jānis tika atstumts uz ārmalu, tāpēc tika nolemts uzreiz braukt džokerī. Pēc džokera Jānis atradās piektajā vietā, kamēr Bloks bija izstājies. Turpinājumā Jānim izdevās apsteigt Deivu Ženī un pakāpties uz ceturto vietu, taču līdz trešajai vietai, kas dod iespēju startēt finālā, tomēr nedaudz pietrūka un Jānis sacīkses noslēdza 4.vietā savā pusfināla braucienā.


Matiass Ekstroms. Foto: EKS RX

Finālā no pirmās starta rindas startēja Peters Solbergs un Matiass Ekstroms, kuriem pēc Rīgas posma attiecības nav tās labākās (Solbergs pēc cīņas ar Ekstromu tika diskvalificēts, kas viņam liedza pacīnīties par čempiontitulu). Pirmajā līkumā fantastiskā sānslīdē no otrās starta rindas iebrauca Kevins Eriksons, kurš nonāca brauciena vadībā. Tikmēr Ekstroms, kuram, lai kļūtu par čempionu, vajadzēja finišēt priekšā Johanam Kristofersonam, atkrita uz pēdējo vietu. Turpinājumā Solbergs cieši sekoja Eriksonam, taču apdzīt viņu neizdevās un pirmo uzvaru karjerā Supercar klasē svinēja Kevins Eriksons no Olsbergs MSE komandas. Otrais Solbergs, bet trešais - Bakerūds. Tikmēr Kristofersons pārsita riteni un atkrita uz pēdējo vietu. Piektais finišēja Ekstroms, kurš vienu posmu pirms sezonas beigām jau kļuva par 2016.gada Pasaules rallijkrosa čempionu.

Fināla rezultāti:
1. Kevin ERIKSSON  03:51.944
2. Petter SOLBERG  03:52.530
3. Andreas BAKKERUD  03:54.365
4. Kevin HANSEN  03:54.905
5. Mattias EKSTRÖM  03:55.290
6. Johan KRISTOFFERSSON  04:13.906
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png