profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Angļu sportists: Biķernieku rallijkrosa trase - labākā, kādā jebkad esmu braucis

Mārtiņš Jankovskis 10.10.2016 - 18:57 Angļu sportists: Biķernieku rallijkrosa trase - labākā, kādā jebkad esmu braucis
Gajs Vilks. Foto: motorsport.com

''Neste World RX of Latvia'' posmā Biķerniekos JRM Racing komandas sastāvā ar Mini automašīnu startēja divkārtējais Lielbritānijas rallija čempions, pasaules rallija junioru vicečempions un bijušais WRC pilots Gajs Vilks, kurš pirms sacensībām jau portālam Go4speed atzina, ka šīs sacīkstes daudziem būs patīkams pārsteigums. Un arī pēc sacensībām, aprunājoties ar angļu sportistu, kurš diemžēl neiekļuva pusfinālā, Vilks slavēja Rīgas posmu.

''Ja mēs runājam par pašām sacīkstēm, tad sestdien uzlabojām savu ātrumu sausos apstākļos, jo pirms tam Barselonā mums nekas neizdevās. Slapjos laikapstākļos trešajā kvalifikācijā bijām pat sestie ātrākie, kas ir ļoti labs rezultāts. Ceturtajā kvalifikācijā neizdevās starts, tāpēc arī braucienā neizdevās uzrādīt labu rezultātu, kas liedza mums tikt pusfinālā. Protams, biju vīlies, taču labā ziņa ir tā, ka ir redzama gaisma tuneļa galā. Komanda ar manu palīdzību ir atradusi tās lietas, kas ļauj braukt ātrāk. Jā, mēs šobrīd nevaram cīnīties ar lielajām komandām, taču mēs lēnām tām tuvojamies. Mums vēl ir vairākas lietas, kas jāpaveic, lai būtu vēl ātrāki,'' pēc posma sarunā ar portālu Go4speed atzina Gajs Vilks.


Foto: facebook.com/JRMRacing

Jautāts, vai sportists startēs vēl kādos citos rallijkrosa posmos, Vilks piebilda, ka viņš to ļoti vēlās, bet šobrīd viņš nezina turpmākos plānus. ''Šobrīd turpmākos plānus diemžēl nezinu, kas ir ļoti slikti. Gribu turpināt braukt. Komanda grib, lai es palīdzu viņiem attīstīt auto, taču es vēl esmu jauns, un es gribu braukt sacensībās. Esmu to pelnījis, bet, kā būs beigās, to nezinu. Kad tu esi vecs un pieredzējis, tad ir patīkami, kad tu vari testēt auto un dot padomus, bet es neesmu tik vecs, tāpēc es vēl gribu braukt. Protams, gribu turpināt arī testēt, bet tajā pašā laikā es arī gribu braukt sacensībās.''

Sarunas nobeigumā jautājot, kāda bija trase, Vilks pārtraucot uzreiz teica. "Vienreizēja! Teikšu konkrēti – šī ir labākā rallijkrosa trase, kādā jebkad esmu braucis. Šis ir fantastisks darbs, ko paveica organizatori – tas bija augstākais līmenis visās jomās. Tas, ka vienu dienu spīdēja saule, bet otru lija, šīs sacīkstes padarīja vēl iespaidīgākas – lieli ātrumi, cīņas, peļķes, kontakti, apdzīšanas un sagriešanās. Viss, ko rallijkross var piedāvāt, jūs varējāt izbaudīt šajās divās dienās,'' nobeidz Vilks.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png