profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Neste World RX of Latvia' posmā uzvar WRC leģenda Lēbs, latvieši apstājas pusfinālā

Mārtiņš Jankovskis 02.10.2016 - 15:51 'Neste World RX of Latvia' posmā uzvar WRC leģenda Lēbs, latvieši apstājas pusfinālā
Divi ātrākie braucēji. Foto: eksrx

Svētdien tika aizvadīta noslēdzošā Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta ''Neste World RX of Latvia'' diena, kura sākās ar stipru lietu vairāku stundu garumā. Šī iemesla dēļ sportisti gan treniņos, gan trešajā kvalifikācijā uzrādīja par apmēram 25 sekundēm lēnākus laikus nekā sestdien, kad bija sausi apstākļi.

Trešajā kvalifikācijā Jānis Baumanis nebija ātrākais sava brauciena startā, tomēr viņam izdevās pēc pirmā līkuma izrauties vadībā. Drīz vien viņu apdzina Kens Bloks, tomēr pēcāk amerikānis ieskrēja apmalē un Jānim Baumanim izdevās finišēt pirmajam savā braucienā. Reinis Nitišs savā braucienā startā izvirzījās pirmais un visu laiku turējās brauciena vadībā, tomēr pēdējā aplī viņš devās džokerī un zaudēja Ekstromam, izcīnot otro vietu. Pēc finiša skatītājus priecēja dziesma "Kapteinis Reinis".

Pirms izšķirošā brauciena servisa parkā ieradās gan Latvijas Republikas Prezidents Raimonds Vējonis, gan Ministru Prezidents Māris Kučinskis, kā arī citas augstas amatpersonas, kuras tikās ar sportistiem.


Foto: Rihards Baumanis

4. kvalifikācijā Bloks cīņā ar Galli ieskrēja bortā, tādējādi sacensības Latvijā beidzot ar izstāšanos. Nitišs savā braucienā sākotnēji bija otrajā vietā, tomēr pēc džokera apļa veikšanas pēdējā aplī Nitišs 0,2 sekundes zaudēja bijušās komandas braucējam Šeideram un ierindojas trešajā vietā. Tikmēr Jānim Baumanim neizdevās starts un rezultātā piektā vieta noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā.

Pēc četrām kārtām līderis bija Kristofersons, kuram sekoja Bakeruds un Hansens. Jānis bija septītais, bet Reinis - 11.vietā.

Abi latvieši startēja pirmajā pusfināla pārī. Dramatiskā braucienā Baumanis, esot trešajā pozīcijā, 1. apļa beigās tehnisku iemeslu dēļ (stūres stienis) ieskrēja betona sienā, kā rezultātā viņš bija spiests izstāties. Nitišs finišēja piektais un palika ārpus fināla. Baumanis līdzjutējiem pēc izstāšanās atzina, ka apsola atgriezties nākamgad un braukt finālā! Uzvaru šajā braucienā izcīnīja Lēbs. Otrajā pusfināla pārī ātrākais bija Ekstroms.


Foto: @F_Gustavsson

Gan pusfinālā, gan finālā vairs nelija, taču trase joprojām bija slapja, taču tajā vairs nebija peļķes. Finālā jau pirmajā līkumā avarēja Timerzjanovs, kamēr līderis bija Lēbs. Cieši viņam sekoja Ekstroms, taču turpinājumā deviņkārtējais WRC čempions palielināja pārsvaru un izcīnīja pirmo vietu, kas bija viņa pirmā uzvara rallijkrosā. Otrais finišēja Ekstroms, bet trešais palika Lēba komandas biedrs Hansens, kurš vēlāk preses konferencē vēlreiz atvainojās Lēbam par trešo kvalifikāciju, kad Hansens saslīdēja un ieskrēja Lēba automašīnā, kas abus sportistu ierindojas 17.un 18.vietā.

RX Lites klasē pusfinālā iekļuva gan Mārtiņš Lapiņš, gan SRT komandas pilots Vasīlijs Grjazins, taču pusfinālā Grjazins pārsita riteni, bet Lapiņš avarēja, tādējādi netiekot finālā. Uzvaru izcīnīja Sondre Evens. Jāatzīmē, ka šajā klasē no sešām mašīnām finišu sasniedza tikai trīs. TouringCar ieskaitē uzvara Fredrikam Magnusenam, bet otro vietu izcīnīja vienīgā dāma šajā klasē Magda Andersone, par kuru fanoja gandrīz visi klātesošie skatītāji.


Foto: eksrx

Supercar ERX klasē uzvara Tomijam Rustadam, bet otrais palika šīs klases čempions Kevins Hansens, kurš pirmajā aplī pēc cīņas ielidoja apmalē un sagriezās par 360 grādiem.

Kopumā jāsaka, ka, ņemot vērā, ka laikapstākļi bija slikti, sacensībās nebija lielu avāriju, kādas ir redzētas citos posmos, taču bija vairākas sadursmes un aizraujošas cīņas. Arī no organizatoriskā viedokļa šis pasākums tika aizvadīts visaugstākajā līmenī, ko apliecināja gan sportistu, gan komandu vadītāju teiktais.

Fināla rezultāti:
1. Sébastien LOEB  05:27.665
2. Mattias EKSTRÖM  05:29.970
3. Timmy HANSEN  05:33.094
4. Andreas BAKKERUD  05:38.769
5. Johan KRISTOFFERSSON 05:42.416
6. Timur TIMERZYANOV 00:05.775
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png