profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc pirmās 'Neste World RX of Latvia' dienas Baumanis septītais, Nitišs 12.vietā

Mārtiņš Jankovskis 01.10.2016 - 16:02 Pēc pirmās 'Neste World RX of Latvia' dienas Baumanis septītais, Nitišs 12.vietā
Foto: Rihards Baumanis

Sestdien ar pirmajām divām kvalifikācijas kārtām startēja Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta ''Neste World RX of Latvia'' posms. Kopumā jāsaka, ka pirmā diena aizritēja bez lieliem starpgadījumiem un ar ļoti skaistām un aizraujošām cīņām, ko skatītāji pavadīja gan ar ovācijām, gan aplausiem, tādējādi apliecinot, ka mums patīk rallijkross.

Pirmajā kvalifikācijā kā pirmie trasē devās RX Lites braucēji, kur ātrāko laiku uzrādīja norvēģis Tomas Brinesons. Ceturtais palika SRT komandas Vasīlijs Grjazins, bet septītais palika Mārtiņš Lapiņš, kurš piedzīvoja nelielu kontaktu ar vienu no konkurentiem.

Supercar ieskaitē labus braucienus pirmajā kvalifikācijas kārtā aizvadīja Reinis un Jānis. Nitišs savā braucienā palika otrais, bet Baumanis trešais, kas kopvērtējumā pēc pirmās kārtas Jānim deva devīto vietu, bet Reinim – desmito. Jāsaka, ka brauciena laikā, kad trasē devās mūsējie, tribīnēs valdīja lieliska atmosfēra, kur visi skatītāji aktīvi atbalstīja latviešu braucējus. Ātrākais pirmajā braucienā bija Timijs Hansens, kuram 1,6 sekundes zaudēja Andreas Bakeruds, kuru A tribīnē, tērpušies zilās jakās un vicinot karogus, atbalstīja apmēram 200 skatītāju. Trešais pirmajā kārtā - Sebastjans Lēbs.


Foto: Rihards Baumanis

Otrajā kvalifikācijas kārtā aizraujošs bija trešais brauciens, kur Kens Bloks vairākas reizes pagrūstījās ar konkurentiem. Supercar klasē priekšpēdējā braucienā uz starta kopā izgāja Reinis un Jānis. Diemžēl starts mūsu braucējiem nebija sekmīgs - Jānis bija trešais, bet Reinis - piektais. Arī finišā mūsu braucēji ieņēma šādas pašas vietas. Visbeidzot izšķirošajā braucienā uz starta izgāja Bakeruds, Hansens, Ekstroms, Lēbs un Solbergs. Šie braucēji šajā iebraucienā demonstrēja fantastiskas un aizraujošas cīņas, it īpaši Ekstroms un Solbergs, kuri priekšpēdējā aplī vairākas reizes izraisīja nelielas sadursmes un vairākas elpu aizraujošas apdzīšanas. Finišā ātrākais bija Bakeruds, kuram pavisam nedaudz zaudēja Lēbs. Jāatzīmē, ka pēc šī brauciena skatītāji stāvēja kājās un ar skaļām ovācijām un aplausiem pavadīja sportistus.

Līdz ar to pēc pirmās dienas līderis ir Bakeruds, kuram seko Hansens un Kristofersons. Jānis ir sestais, bet Reinis - 10.vietā.

Otrajā kvalifikācijas kārtā RX Lites klasē piektais palika Grjazins, bet sestais - Lapiņš. Pēc divām kārtām līderis bija Brinesons, trešais Grjazins, bet Lapiņš - septītais. Trešajā braucienā Lapiņš ceturtais, bet Grjazins - astotais. Līdz ar to pēc trīs kārtām līderis ir Brinesons, Lapiņš ir sestais, bet Grjazins - astotais. Jāpiebilst, ka piekto no astotās vietas šķir tikai 1 punkts.

Rezultāti pēc pirmās dienas divām kvalifikācijas kārtām:
1. Andreas BAKKERUD  90
2. Timmy HANSEN  89
3. Johan KRISTOFFERSSON  88
4. Sébastien LOEB  84
5. Timo SCHEIDER 75
6. Jānis BAUMANIS  71
7. Davy JEANNEY  71
8. Mattias EKSTRÖM  70
9. Toomas HEIKKINEN  67
10. Reinis NITIŠS  67
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png