profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bloks, Lēbs un Hansens slavē trasi, Galli baidās par pirmo līkumu (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 30.09.2016 - 22:05 Bloks, Lēbs un Hansens slavē trasi, Galli baidās par pirmo līkumu (FOTO)
Kens Bloks īpašā fotosesijā Biķernieku trasē. Foto: Mārtiņš Jankovskis

Liela rosība šodien valdīja Biķernieku servisa zonā, kur sportisti un komandas gatavojās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta ''Neste World RX of Latvia'' posmam. Šīs dienas laikā portāls Go4speed uzrunāja vairākus sportistus, kuri visi kā viens slavēja trasi un atzina, ka mūs sagaida aizraujošas sacīkstes.

''Trase izskatījās laba, bet šaura, tāpēc redzēsim, kā mums ies sacensībās. Būs grūti apdzīt, bet apstākļi visiem būs vienādi. Jā, līkumi ir nepārredzami, taču mani tas nesatrauc, jo esmu braucis pa līdīgām trasēm. Kā man patīk Rīga? Šobrīd grūti teikt, jo, izņemot trasi, neko daudz neesmu redzējis, bet cilvēki ir jauki un atsaucīgi. Jācer, ka laiks būs labs un ka mūs sagaida braukšana pa sausu laiku,'' tā portālam Go4speed atzina Kens Bloks.

''Trase izskatās būs ātra, bet jauka. Man tā patika,'' skrienot uz preses konferenci teica Sebastjans Lēbs.


Lēbs pie Rīgas Motormuzeja. Foto: Mārtiņš Jankovskis

''Trase ir ļoti interesanta un patīkama. Esmu jau šeit aizvadījis testus, taču tagad tā izskatās savādāka. Bet man patīk. Šeit lielu lomu spēlēs regulējumi. Uzskatu, ka šādā trasē lielākas priekšrocības būs tiem braucējiem, kuriem patīk braukt pa šoseju. Ja citās trasēs pārsvarā daudz ko nosaka auto, tad šeit daudz ko noteiks arī pilota prasmes ātri un precīzi reaģēt, jo šajā trasē būs daudz jāstrādā un ir jābūt modram visu laiku. Noskatīju jau pāris vietas, kur varētu veikt apdzīšanas, bet, kā tas būs dzīvē, redzēsim rīt. Uzskatu, ka mūs sagaida lieliska nedēļas nogale,'' tā Timijs Hansens.


Hansena auto servisa zonā.  Foto: Mārtiņš Jankovskis

''Pirmais līkums izskatās ļoti traks. Domāju, ka puse no tās aizsargbarjeras rīt te nebūs, taču ceru, ka es tas nebūšu, kurš to notrieks,'' tā, ierodoties pie pirmā līkuma, smejoties portālam atzina bijušais WRC pilots Džidži Galli, kurš bija ļoti jautrā nosakņojumā.


Galli servisa zona. Foto: Mārtiņš Jankovskis




Marklunda auto servisa zonā.  Foto: Mārtiņš Jankovskis

''Trasi izgāju vairākas reizes. Ja man parasti pietiek ar vienu vai divām reizēm, tad šoreiz gāju daudz vairāk, bet vajadzētu vēl paiet,'' smejoties stāsta Antons Marklunds. ''Tā ir tehniska trase, kuru būs ļoti jautri braukt. No sākuma laiki nebūs tik ātri, jo braucēji centīsies aprast ar šo trasi, taču turpinājumā laiki noteikti uzlabosies. Šī trase man nedaudz atgādina Monako, jo trases drošības sienas ir ļoti tuvu. Šī noteikti būs aizraujoša sacīkste.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png