profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Solbergs: Līdz šim esam bijuši piesardzīgi, tāpēc tagad jāiet uz maksimumu (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 28.09.2016 - 23:08 Solbergs: Līdz šim esam bijuši piesardzīgi, tāpēc tagad jāiet uz maksimumu (VIDEO)
Foto: facebook.com/PetterSolbergWRC

Nedēļas nogalē mūs sagaida sīva cīņa ''Neste World RX of Latvia'' posmā Biķerniekos, kur šobrīd par uzvaru kopvērtējumā cīnās divi sportisti - Matiass Ekstroms un divkārtējais pasaules rallijkrosa čempions Peters Solbergs. Trešdien Rīgā ieradās Peters Solbergs, kurš raidījumam ''Zebra'' sniedza interviju par un ap gaidāmajām sacīkstēm.

''Ierasti mēs sacensībām gatavojamies pirms tām, taču pēc Barselonas posma bijām aizņemti, tādēļ esmu ieradies agrāk, lai strādātu pie auto un sagatavotu to šai sacīkstei. Trasi esmu redzējis, jo Nitišs man atsūtīja trases video. Kad beigs līt, tad iešu to apskatīt dzīvē, bet trase izskatījās ļoti laba. Esmu redzējis trases plānu pērn un esmu pārliecināts, ka mums būs fantastiska nedēļas nogale,'' tā Peters Solbergs.


Solberga komanda jau Rīgā. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Uz jautājumu, cik ilgs laiks nepieciešams, lai aprastu ar trasi, Solbergs smejot saka, "ceru, ka, lai adaptētos jaunai trasei, man pietiks ar vienu apli (veselīgi smiekli). Taču vienmēr ir jāstrādā ar mašīnas regulējumiem un uzlabojumiem, jo šeit ir tik daudz labu braucēju un komandu. Tu nekad nedrīksti apstāties. Šīs būs smagas brīvdienas, kur mums ir jānomedī Matiass Ekstroms (Pasaules RX līderis). Tas ir mūsu galvenais uzdevums. Ceru, ka šoreiz mēs būsim daudz ātrāki par Ekstromu. Viņš ir labs pilots ar labu komandu, ko es respektēju, taču mans mērs ir pilns.''

''Šogad esam bijuši piesardzīgi un nedaudz arī neveiksmīgi, tāpēc ir jāiet uz maksimumu. Ir laiks smagi strādāt, un to zina arī komanda. Esmu aizvadījis treniņus, gatavojoties šai nedēļas nogalei, tāpēc darīšu visu, kas manos spēkos. Ļoti gribu uzvarēt Latvijas posmā.

Sarunas nobeigumā Sobergs paslavēja Reini Nitišu un Jāni Baumani. ''Nitišs ir jauns un ļoti labs braucējs, kuram ir liels potenciāls. Čempionāts šobrīd ļoti mainās, kur čempionātā būs aizvien vairāk rūpnīcas pilotu. Viņam jāsaglabā miers un jāturpina uzturēt pozitīvs gars. Domāju, ka viņš drīz atradīs savu vietu. Baumanis ir ātrs, kurš šobrīd atrodas labā komandā un kuram ir labs auto. Viņam ir laba iespēja pierādīt sevi, ko viņš arī nodemonstrēja Barselonā. Ir jābūt uzmanīgam, jo tagad ir daudz jaunu un ātru braucēju. Nedrīkst atslābt,'' nobeidz Solbergs.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png