profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedru sportists cīņā par pasaules RX čempiontitulu spiests pieņemt svarīgu lēmumu

Go4speed 25.09.2016 - 13:11 Zviedru sportists cīņā par pasaules RX čempiontitulu spiests pieņemt svarīgu lēmumu
Matiass Ekstroms. Foto: EKSRX

Pasaules rallijkrosa čempionāta (pasaules RX) līderis Matiass Ekstroms oficiāli paziņojis, ka viņš startēs sezonas pēdējos trijos pasaules RX posmos, ieskaitot Vācijas posmu, kas pārklājas ar DTM finālposmu.

Ekstroma “ikdienas darbs” ir braukšana DTM Audi komandas sastāvā. Divkārtējais DTM čempions bija paredzējis piedalīties arī sezonas noslēdzošajā DTM posmā, kas notiks 15.-16. oktobrī, taču zviedru braucējs no savas Audi komandas bosiem saņēma atļauju izlaist šo posmu, lai tādējādi Ekstroms varētu turpināt cīņu par pasaules RX čempiontitulu un tajā pašā dienā startēt Vācijas RX posmā.


Foto: EKSRX

''Man ir jāpasaka liels paldies saviem bosiem Audi Sport komandā, kuri atļauj īstenot manu bērnības sapni. Pēdējo 15 gadu laikā nebiju izlaidis nevienu DTM sacīksti, tāpēc tas no Audi Sport puses, un arī no manējās, bija nozīmīgs un svarīgs lēmums. Nekad neesmu bijis tik tuvu, lai izcīnītu pasaules čempiontitulu, tāpēc esmu pateicīgs un lepns, ka mani bosi man ir devuši tādu iespēju. Tas nozīmē to, ka sacīkstēs iešu ar pilnu gāzi, lai atmaksātu viņiem par to. Gribu izcīnīt šo lielo balvu ne tikai sev un manai rallijkrosa komandai EKS, bet arī DTM komandai Audi Sport,'' tā Matiass Ekstroms.

Šobrīd Ekstroms kopvērtējumā par desmit punktiem apsteidz divkārtējo pasaules RX čempionu Peteru Solbergu, bet 26 punktus atpaliek Johans Kristofersons. DTM čempionātā Ekstroms pirms sezonas pēdējiem diviem posmiem ar 82 punktiem ieņem septīto vietu.

Atgādināsim, ka nākamais RX posms no 1.-2.oktobrim notiks Rīgā, Biķerniekos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png