profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Baumanis: Rīgā tieksimies pēc augstākā rezultāta, kāds līdz šim ir bijis

Go4speed 20.09.2016 - 10:41 Jānis Baumanis: Rīgā tieksimies pēc augstākā rezultāta, kāds līdz šim ir bijis
Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Jau ziņojām, ka aizvadītajās brīvdienās Spānijas rallijkrosa posmā Jānis Baumanis aizcīnījās līdz finālam, kamēr Artim Baumanim sacensības beidzās pusfinālā pēc kūleņa uzmešanas.

''Otrā diena sākās ļoti labi. Brīvajos treniņbraucienos uzrādīju astoto labāko labāko apļa laiku un tādā pašā pozīcijā finišēju arī trešajā kvalifikācijā. Ceturtajā kvalifikācijas braucienā arī biju astotais un ar astoto vietu kopvērtējumā droši iekļuvu pusfinālā. Trasē bija vietas, kur komandas biedrs Timurs Timerzjanovs bija ātrāks, bet bija vietas, kur es biju ātrāks, bet jebkurā gadījumā ir prieks, ka atkal aizcīnījāmies līdz pusfinālam. Ar visām tehniskajām neveiksmēm, kas vajāja sacensību pirmajā dienā, ir gūta liela pieredze. Par laimi, otrajā dienā nekādu defektu mašīnai nebija,” pēc kvalifikācijas sesijas stāstīja Jānis Baumanis.


Foto: Rihards Baumanis

Pusfināla brauciens sportistam sanāca visai dramatisks, jo pēc veiksmīgi izspēlēta džokera apļa Jānis spēja no piektās pozīcijas pakāpties uz trešo vietu un līdz ar to kvalificējās fināla braucienam. Tajā Jānis finišēja piektajā vietā, tomēr, tā kā sāncensis Johans Kristofersons pārkāpa godīgas cīņas noteikumus un viņam tika parādīts melnais karogs, pakāpās par pozīciju augstāk. Jāņa komandas biedrs Timerzjanovs savukārt pavirzījās uz trešo vietu.

''Abas Austrijas komandas mašīnas sasniedza finālu un tas ir lieliski. Pēc sacensībām ir sagurums, jo brauciens bija fiziski smags. Mašīnas salonā temperatūra sasniedza 78 grādus un starp pusfināla un fināla braucienu mums bija tikai septiņas minūtes laika atpūsties, tā ka varat iedomāties slodzi. Bet finālā domāju, ka finišēju vietā, ko esmu pelnījis. Kad Robins Larsons aizsita manas mašīnas izpūtēju, jauda jau vairs nebija tāda kā kvalifikācijas braucienos un pusfinālā, bet pratu izlabot tās kļūdas, ko pieļāvu savas pieredzes dēļ un tagad jau jāgatavojas Latvijas posmam, kas risināsies pēc 11 dienām. Domāju, ka komandā tagad ir degsme parādīt vēl labāku sniegumu Rīgā un tiekties pēc augstākā rezultāta, kāds līdz šim ir bijis,” tā Jānis Baumanis.


Foto: Rihards Baumanis

Jāņa brālim Artim Barselonas posms tikmēr noslēdzās mazāk veiksmīgi. Pirmo dienu noslēdzis uz pusfināla robežas, tātad 12.vietā, Eiropas rallijkrosa čempionāta dalībnieks S1600 klasē bija spiests sacīkšu noslēgumu vērot no trases malas pēc uzmesta kūleņa. Sportistam līdz ar to 12.vieta sacensību kopvērtējumā.

Pēc aizvadītiem deviņiem posmiem Jānis Baumanis pasaules čempionāta kopvērtējumā ir pakāpies no 11. uz 10.pozīciju, kamēr Artis Baumanis pirms čempionāta pēdējā posma ir 4.vietā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png