profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Baumanis atkārto labāko rezultātu Pasaules RX čempionātā, Nitišam 13.vieta

Go4speed 18.09.2016 - 22:33 Jānis Baumanis atkārto labāko rezultātu Pasaules RX čempionātā, Nitišam 13.vieta
Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Svētdien noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta Spānijas posms, kurā piedalījās trīs latviešu sportisti. Kā ierasts, SuperCar klasē Latviju pārstāvēja Jānis Baumanis un Reinis Nitišs, bet Eiropas čempionāta ieskaitē startēja Artis Baumanis.

Kvalifikācijā veiksmīgākais bija Timijs Hansens, kamēr Jānis izcīnīja astoto vietu. Diemžēl 13.vietā finišēja Reinis Nitišs, kas mūsu sportistam, kurš startēja ar Olsbergs MSE sagatavoto Ford Fiesta RX automašīnu, neļāva iekļūt pusfinālā.

Pirmajā pusfinālā ātrākais bija Matias Ekstroms, aiz kura otrajā vietā finišēja Timijs Hansens, bet trešais palika Robins Larsons. Jāatzīmē, ka cīņā par otro un trešo vietu Sebastjans Lēbs piedzīvoja avāriju un izstājās. Ceturtais palika Peters Solbergs, kurš tādējādi neiekļuva finālā.


Reinis Nitišs. Foto: reinisnitiss.com

Otrajā pusfinālā no otrās starta rindas startēja Jānis Baumanis. Pēc starta Jānis bija atkritis uz piekto vietu, taču drīz vien mūsu sportists pakāpās uz ceturto vietu. Otrajā aplī Jānis devās džokerī, kas tobrīd deva piekto vietu. Turpinājumā Baumanis brauca stabili un lēnām noķēra priekšā esošos konkurentus. Brīdī, kad viņi devās džokerī, Jānis pakāpās uz trešo vietu, ko arī nosargāja, kas ļāva startēt finālā.

Finālā ātrākais bija Ekstroms. Baumanis, startējis no pēdējās rindas, pakāpās uz piekto vietu, kuru arī nosargāja. Vēlāk gan rezultātos sekoja izmaiņas, kas uz trešo vietu ļāva pakāpties Baumaņa komandas biedram Timuram Timerzjanovam, bet ceturtais palika Baumanis, atkārtojot savu labāko rezultātu FIA Pasaules Rallijkrosa čempionātā.

Kopvērtējumā pēc šī posma Jānis ir desmitajā vietā, bet Nitišs – 15.vietā.


Foto: Rihards Baumanis

Artis Baumanis pēc četrām kvalifikācijas kārtām bija 11.vietā, kas deva vietu pusfinālā. Diemžēl pusfinālā nācās izstāties, kamēr uzvaru izcīnīja lietuvietis Kasparas Navickas. Kopvērtējumā Jānis diemžēl atkritis uz ceturto vietu, par septiņiem punktiem piekāpjoties Timuram Šigabudinovam
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png