profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs pēdējās sacīkstēs ar Seat Ibiza izcīna piekto vietu, J.Baumanim neveiksme

Mārtiņš Jankovskis 04.09.2016 - 15:51 Nitišs pēdējās sacīkstēs ar Seat Ibiza izcīna piekto vietu, J.Baumanim neveiksme
Reinis Nitišs. Foto: reinisnitiss.com

Svētdien Francijā tika aizvadīta izšķirošā pasaules rallijkrosa čempionāta astotā posma diena. Jau ziņojām, ka pēc pirmās dienas Supercar klasē līderis bija Matiass Ekstroms, kuram sekoja Andreas Bakeruds un Sebastjans Lēbs. Nitišs ieņēma 11.vietu, bet Jānis Baumanis atradās 19.pozīcijā. Tikmēr Artis Super 1600 klasē ieņēma 12.vietu.

Trešajā kvalifikācijā Reinis savā braucienā izcīnīja trešo vietu. ''Izdevās lielisks starts, taču līkumu izbraucu maliet pa plašu. Tā rezultātā atkritu uz otro vietu. Turpinājumā man bija patīkama cīņa ar Deivu Ženī, taču diez vai tas patika franču faniem,” tā Nitišs, kurš kopvērtējumā trešajā kvalifikācijā ieņēma 15.vietu. Ne tika labs trešais brauciens padevās Jānim. Lai arī diena sākās ar ceturto labāko rezultātu brīvajos treniņos, trešās kvalifikācijas brauciens bija neveiksmīgs, kur Jānis pēc falšstarta (divas reizes bija jādodas džokerī) izcīnīja 13.vietu.


Jānis Baumanis. Foto: Baumanis Motorsport Photography

Ceturtajā kvalifikācijas kārtā Reinis uzrādīja trešo vietu braucienā un piekto visā kvalifikācijas kārtā, kas bija Reiņa labākais rezultāts šogad kādā no kvalifikācijas braucieniem. Diemžēl Jānim ceturtajā kvalifikācijā, kurā viņš startēja kopā ar Nitišu, startā pazuda elektrība, kas nozīmēja to, ka sacensības Jānim ir galā. Pēc četrām kvalifikācijas kārtām Reinim bija 11.vieta, bet Jānim – 26.vieta. Jāatzīmē, ka šī bija trešā reize šogad, kad Nitišs iekļūst pusfinālā.

''Ir tik patīkami cīnīties par labām vietām. Esam atraduši trasei un laika apstākļiem atbilstošus regulējumus. Beidzot esam sasnieguši pusfinālu, kur tagad ir iespējams jebkas,” tā Nitišs.


Kvalifikācijas uzvarētājs Matiass Ekstroms. Foto: @EKSRX

Pirmajā pusfinālā pēc starta sadūrās Larsons un Hansens, kas ļāva Nitišam ierindoties ceturtajā vietā. Jau nākamajā aplī džokerī devās Peters Solbergs, kurš trasē atgriezās aiz Reiņa. Tikmēr sīva cīņa starp Bakerudu un Matiasu Ekstromu norisinājās par pirmajām divām vietām. Pēdējā aplī vadībā izvirzījās Bakeruds, kamēr sīva cīņa pēc Nitiša iebraukšanas džokerī par otro un trešo vietu norisinājās starp Ekstromu un Solbergu. Lai arī likās, ka Nitišs paliks ceturtajā vietā, pēdējā līkumā Ekstroms cauras riepas dēļ izbrauca par plašu, ko izmantoja Reinis, kurš izrāva trešo vietu un pirmo reizi šosezon iekļuva finālā!

Otrajā pusfinālā pārliecinoši ātrākais bija Johans Kristofersons, bet otro vietu sīvā un skaistā cīņā ar Kenu Bloku pēdējā aplī izrāva deviņkārtējais WRC čempions Lēbs.

Finālā, kurā startēja pieci dažādi autoražotāji, Nitišam starts neizdevās, kur auto bija ļoti lēns. Turpinājumā vadībā izvirzījās Kristofersons, kurš arī izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Tikmēr fantastiska cīņa norisinājās par otro līdz piektajai vietai, par kuru cīnījās Bakeruds, Lēbs, Solbergs un Bloks. Reinis pēdējos apļos noķēra pārējos braucējus, kur tobrīd apmalē ielidoja Bloks. Tas Reinim ļāva pakāpties uz piekto vietu, kuru arī mūsu sportists izcīnīja. Šis bija Reiņa pagaidām labākais rezultāts šajā sezonā. Atgādināsim, ka šīs bija Nitiša pēdējās sacīkstes ar Seat Ibiza automašīnu.


Andreass Bakerūds. Foto: No sportista privātā arhīva

Supercar klase:
1. Johan KRISTOFFERSSON  03:54.670
2. Andreas BAKKERUD  03:58.087
3. Sébastien LOEB  03:59.989
4. Petter SOLBERG  04:00.482
5. Reinis NITIŠS  04:01.042
6. Ken BLOCK  03:21.467


Artis Baumanis. Foto: Baumanis Motorsport Photography

Super 1600 klase
Pēc pirmās dienas Artis Baumanis ieņēma 12.vietu. Trešajā kvalifikācijā Artim augstā otrā vieta, bet noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā mūsu sportists palika devītajā vietā, lai arī pastāvēja aizdomas, ka Artis par konkurenta sagriešanu varētu saņemt sodu. Beigās sods netika piešķirts un Artim pēc četriem kvalifikācijas braucieniem septītā vieta.

Diemžēl pusfinālā Artis savā braucienā palika piektais, kas nozīmēja to, ka sacensības viņam ir noslēgušās. Finālā sīvā cīņā uzvaru izcīnīja Kristains Žabo, kurš par pussekundi apsteidza Ulriku Linemanu.

Fināla rezultāti:
1. Krisztián SZABÓ  04:08.867
2. Ulrik LINNEMANN  04:09.432
3. Josef ŠUSTA  04:10.392
4. Enzo LIBNER  04:14.537
5. Maximilien EVENO  04:14.715
6. Kasparas NAVICKAS  04:14.983
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png