profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Neste World RX of Latvia' posmā startēs pasaules rallija junioru vicečempions

Mārtiņš Jankovskis 01.09.2016 - 23:57 'Neste World RX of Latvia' posmā startēs pasaules rallija junioru vicečempions
Foto: JRM Racing

JRM Racing komanda paziņojusi, ka Spānijas un Latvijas pasaules rallijkrosa čempionāta posmos tās sastāvā startēs divkārtējais Lielbritānijas rallija čempions, pasaules rallija junioru vicečempions un bijušais WRC pilots Gajs Vilks.

Gajs Vilks savu rallija braucēja karjeru uzsāka 19 gadu vecumā un savu pirmo sezonu noslēdza visnotaļ spoži, izcīnot čempionu titulu “Ford Ka” jauno braucēju čempionātā. Karjeras turpinājumā Vilks ar augstiem panākumiem piedalījies Lielbritānijas rallija čempionātā, kurā divas reizes, 2007. un 2008. gadā, startējot ar Mitsubishi Lancer Evo IX R4 automašīnu, izcīnīja čempionu titulu. Vilks piedalījies arī 45 pasaules rallija čempionāta (WRC) posmos, no kuriem augstāko rezultātu, sesto vietu, izcīnījis 2007. gada “Rally Ireland”.


Foto: Go4speed

Vilks līdz šim Latvijā viesojies vairākas reizes, tajā skaitā arī startējis 2009. gadā Latvijas rallija čempionāta posmā “Rally Talsi”, kas tieši 2009. gadā pirmo reizi tika nodēvēts par “Rally of Champions”. Tāpat sportists 2015.gadā startēja Žiguļu sacensībās Jēkabpilī.

''Nevaru sagaidīt, kad kopā ar JRM komandu atkal varēšu startēt pasaules RX čempionātā,'' iesāk 35 gadus vecais sportists, kurš šajā vienībā aizstās Liamu Doranu, kurš pēc vētrainās ballītes tika izmests no komandas. ''Daudzos pasaules RX posmos šogad biju komentētājs, kas sniedza lielu jautrību un ļāva man iepazīt šo čempionātu tuvāk. Taču nav labākas sajūtas, kad tu pats vari braukt. Gribu pateikt paldies savam atbalstītājam, kas man dod šādu iespēju.''


Foto: www.rallycrossworld.com

Jāatzīmē, ka Vilks šīs komandas sastāvā debitēja pagājušajā gadā, kur Anglijas RX posmā Vilks savās pirmajās sacīkstēs kvalificējās finālam. Tur Vilks savai automašīnai pārsita riteni un finišēja sestajā vietā.

''Pēdējo reizi ar šo auto braucu pirms gada, tāpēc būs interesanti aplūkot, kā šis auto ir attīstījies ar savu 2.0 dzinēju. Viena lieta ir skaidra, ka dzinējs būs pavisam savādāks par to, ar kādu braucu pirms gada (1.6). Šobrīd gatavojos testiem, jo pirms Spānijas RX posma ir jāpaveic dažas lietas,'' nobeidz Vilks.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png