profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis: Pēc sadursmes ar Ēriksonu viņa ģimene uzvedās ļoti rupji un pārdzīvoja

Go4speed 08.08.2016 - 01:18 Baumanis: Pēc sadursmes ar Ēriksonu viņa ģimene uzvedās ļoti rupji un pārdzīvoja
Mirklis pirms sadursmes. Foto: Foto: Baumanis Motorsport Photogrpahy

Svētdien Kvebekas pievārtē, Trois-Rivieres sacīkšu trasē noslēdzās pasaules rallijkrosa čempionāta septītais posms. Latvijas labākie rallijkrosa braucēji Jānis Baumanis un Reinis Nitišs kvalifikācijas cikla rezultātā šoreiz ierindojās attiecīgi 15.un 13.vietā, un pusfinālā neiekļuva.

Ar sacensību pirmajā dienā izcīnīto 11.pozīciju ''World RX Team Austria'' pilots Jānis Baumanis jau bija pieteicis sevi kā pretendents uz vietu Kanādas posma pusfinālā. Devītais labākais rezultāts svētdienas rīta treniņbraucienos skaidrs apliecinājums, ka ātrums ir un Jānis jau sesto reizi šajā sezonā varētu startēt pasaules čempionāta pusfinālā, tomēr trešais kvalifikācijas brauciens ieviesa negaidītas un nevēlamas korekcijas, un pat teicams sniegums pēdējā kvalifikācijā, kad Jānis uzvarēja savā braucienā un attiecīgās kvalifikācijas summā uzrādīja devīto labāko rezultātu, nespēja situāciju vērst par labu.

''Kanādas posms man beidzās ar 15.vietu pēc četrām kvalifikācijām. Ar katru apli trasē jutos aizvien labāk, bet par izšķirošo šajās sacensībās izvērtās trešais kvalifikācijas brauciens, kad pēdējā aplī izejā no džokera apļa sadūros ar Kevinu Ēriksonu. Bija divējādi viedokļi. Ēriksona ģimene uzvedās ļoti rupji un pārdzīvoja, turpretī pārējais “padoks” un arī organizatori jautāja, kāpēc ir tieši tāds tiesnešu lēmums. Bet nu jau vairs neko mainīt nevar, ir jādzīvo tālāk, jāmācās no kļūdām un jāgatavojas nākamajam posmam, kurš pēc nepilna mēneša notiks Francijā,” sacensību iznākumu Kanādā komentē Jānis Baumanis.

Pēc 2016.gada pasaules čempionātā aizvadītiem septiņiem posmiem Jānis Baumanis sezonas kopvērtējumā ieņem 10.pozīciju, bet Reinis Nitišs patlaban atrodas 14.vietā.
Komentāri
faateris 08.08.2016 11:14
Izskatās, ka Baumaņa komanda tikusi nežēlastībā sezonas garumā, sodi abiem tiek bez žēlastības. Neredzēju Baumaņa nedarbus, bet Timerzianova melno karogu točna nesaprotu.....
Tiesneši piepalīdz lielajiem dūžiem.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png