profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanim un Nitišam neveiksmīgs Kanādas RX posms, uzvar rezervists Hansens

Go4speed 07.08.2016 - 22:38 Baumanim un Nitišam neveiksmīgs Kanādas RX posms, uzvar rezervists Hansens
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Kanādā aizvadīts pasaules rallijkrosa čempionāta septītais posms, kurā uz starta izgāja arī abi Latvijas labākie rallijkrosa braucēji - Jānis Baumanis un Reinis Nitišs. Jau ziņojām, ka pēc pirmās dienas divām kvalifikācijas kārtām līderis bija Peters Solbergs (100), kuram sekoja Jāņa Baumaņa komandas biedrs Timurs Timerzjanovs (90) un Andreas Bakeruds (81). Jānis Baumanis bija 11.vietā (65), bet Reinis Nitišs – 15.pozīcijā (59).

Diemžēl arī otrajā dienā Reiņa Nitiša auto netika līdzi konkurentiem. Trešajā kvalifikācijas kārtā tika uzrādīts 14.laiks, bet ceturtajā kārtā – 11.rezultāts, kas četru braucienu summā deva 13.vietu. Tas nozīmēja to, ka Reinis paliek uzreiz aiz Top 12.

Tikmēr Baumanis trešajā kvalifikācijas kārtā uzvarēja savu braucienu un kopumā uzrādīju devīto labāko laiku, tomēr vēlāk viņš par strīdīgu situāciju tika diskvalificēts par nelielu sadursmi ar Kevinu Ēriksonu. Par diskvalifikāciju Jānis saņēma 0 punktus. Arī ceturtajā kvalifikācijā Jānis uzvarēja savu iebraucienu, kas 4.kvalifikācijas kārtā kopsummā deva 9.labāko rezultātu, taču četru braucienu summā Jānis palika 15.vietā, kas nozīmēja to, ka pusfināls Kanādā iet secen.


Foto: reinisnitiss.com

Pirmajā pusfinālā Solbergs pēc starta saglabāja pirmo vietu, kamēr Lēbs devās džokerī. Pēc pāris apļiem džokerī devās Bloks, kurš trasē atgriezās tieši priekšā Lēbam. Priekšpēdējā aplī džokerī devās Solbergs, kurš trasē atgriezās pirmajā vietā. Turpinājumā nekas vairs nemainījās un Solbergs izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Pēdējā aplī ar nolauztu riteni izstājās Kens Bloks, kas Lēbam ļāva pakāpties uz ceturto vietu. Līdz ar to pirmais Solbergs, otrais Johans Kristofersons, bet trešais – Antons Marklunds.

Otrajā pusfinālā no starta vadībā izvirzījās Matias Ekstroms, kamēr slikts starts no pirmās starta rindas padevās Timuram Timerzjanovam, kurš atkrita uz ceturto vietu. Pēc diviem apļiem Ekstroms palika ļoti lēns, jo sportists sabojāja savas mašīnas balstiekārtu. Tas vadībā ļāva izvirzīties Andreasam Bakerūdam, kuram cieši sekoja Timerzjanovs. Pēdējā aplī abi līderi devās džokerī, pēc kā starp viņiem iespraucās Topi Heikinens. Pēdējos līkumos Heikinenam bija sīva cīņa ar Timerzjanovu, kur beigās divus apļus pirms finiša Timerzjanovs apdzina Heikinenu un izcīnīja otro vietu, kamēr uzvaru izcīnīja Andreas Bakeruds.


Timijs Hansens. Foto: FIA World Rallycross

Īsi pirms fināla noskaidrojās, ka Timerzjanovam par kontaktu ar Heikinenu pienākas diskvalifikācija, kas tādējādi finālā ļāva iekļūt Timijam Hansenam.

Finālā, kas notika pa slapju trasi, labs starts no otrās rindas padevās Heikinenam, kurš nokļuva brauciena vadībā, kamēr Solbergs no pirmās starta rindas atkrita uz pēdējo vietu. Ilgu laiku vadībā turējās Bakeruds un rezervists Hansens, līdz divus apļus pirms beigām Hansens devās džokerī. Atgriežoties trasē, viņš saglabāja otro vietu. Nākamajā aplī džokerī jau devās Bakeruds, taču viņš trasē atgriezās uzreiz aiz Hansena. Turpinājumā nekas vairs nemainījās un Hansens, finālā startējis kā rezervists, izcīnīja uzvaru. Otrais palika Bakeruds, bet trešais – Kristofersons.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png