profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baldiņš: Ar Ivo Traubergu ir ļoti interesanti cīnīties, taču viņš ir viltīgs kā lapsa

Mārtiņš Jankovskis 26.07.2016 - 13:59 Baldiņš: Ar Ivo Traubergu ir ļoti interesanti cīnīties, taču viņš ir viltīgs kā lapsa
Ronalds Baldiņš. Foto: Austris Photo Agency

Aizvadītajās brīvdienās notika pirmās sacensības jaunajā CSDD Biķernieku rallijkrosa trasē - Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta otrais posms. Tajās 20 autosportisti startēja LADA RX ieskaites klasē. Finālā ātrākais bija bijušais motosportists Ronalds Baldiņš, kurš tikai par nieka 0,794 sekundēm apsteidza pieredzējušo Ivo Traubergu, bet par 1,515 sekundēm Matīsu Vasili. Kā portālam Go4speed atzina Ronalds, kurš šogad startē rallijsprintā, tad rallijkross viņam nav svešs, tāpēc arī šoreiz netika garām laista izdevība izbraukt jaunajā trasē.


Foto: Austris Photo Agency

''Pirms diviem vai trim gadiem jau braucu NEZ rallijkrosa sacensībās 333 trasē, taču toreiz braucu ar TT Motorsport komandas Supercar mašīnu, kur sanāca izcīnīt uzvaru. Tad vēl biju aizbraucis uz prezidenta kausu Kazaņā, kur palikām otrajā vietā. Tāpat vairākas sacensības aizvadīju Vaztusā, tāpēc man bija zināšanas gan par rallijkrosu, gan arī par žigulīšiem. Pēc tam man bija neliela pauzīte, taču tagad sanāca tā, ka bija iespēja izbraukt, ko arī nelaidu garām, it īpaši tāpēc, ka viss notika jaunajā trasē. Varbūt šoreiz šīs nebija parastas sacensības, bet gan ar tālejošākiem mērķiem, par kuriem gan vēl pagaidām neko negribu teikt. Dzīve rādīs, kā viss izvērtīsies, jo viss atkarīgs no finansēm. Mērķītis ir, uz ko arī iesim,'' stāsta Ronalds Baldiņš.


Ivo Traubergs. Foto: Valters Liepiņš

Lai arī gandrīz visos braucienus Ronaldam izdevās uzvarēt, cīņas bija sīvas. ''Pirmajā kvalifikācijā no ārējās starta rindas paliku otrais, bet pārējās kvalifikācijās biju pirmais. Pēc tam sekoja pusfināls un fināls, kurā arī izdevās nofinišēt pirmajā vietā, taču cīņas visu laiku bija ļoti sīvas,'' turpina sportists.

 
Foto: Olafs Ezertēvs

Jautāts, kādas bija sajūtas aiz sevis atstāt tādu braucēju kā Ivo Traubergu, Baldiņš saka. ''Ar Traubergu esam cīnījušies ļoti daudz. Arī šoreiz ar viņu bija interesanti pacīnīties. Ja viņš pēc labām sacīkstēm ir priecīgs kā pitons, tad bieži vien viņš sacīkstēs ir arī viltīgs kā lapsa (smejas). Visi grib būt pirmie, bet šoreiz ātrāks biju es. Kopumā pasākums bija ideāls un viss izdevās lieliski,'' saka Baldiņš, kuram plānā ir rallijsprinta sacensības. ''Jā, šobrīd plānā ir rallijsprints, taču gads vēl ir vidū, tāpēc visādi brīnumi vēl var izsprāgt,'' noslēpumaini nobeidz Ronalds.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png