profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Atliekas jaunās 'Honda Civic Supercar' automašīnas debija Kanādas RX posmā

Go4speed 02.08.2016 - 10:37 Atliekas jaunās 'Honda Civic Supercar' automašīnas debija Kanādas RX posmā
Ar šādu auto trasē dosies Eriksons. Foto: redbullglobalrallycross.com

No 6.-7.augustam Kanādā norisināsies septītais pasaules rallijkrosa čempionāta posms. Nesen sacensību organizatori apstiprināja, ka Kanādas RX posmā uz starta izies 17 Supercar klases sportisti. Lai arī starp dalībniekiem (18) atrodas arī Liama Dorana vārds, viņš pēc vētrainās ballītes Norvēģijas Gatebil pasākumā, kad sportists ar saviem draugiem izvicināja dūres gan ar apsargiem, gan citiem pasākuma apmeklētājiem, šajās sacensībās nebrauks, jo pēc šiem notikumiem JRM komanda, kuras sastāvā Dorans šogad startēja pasaules rallijkrosa čempionātā, lauza līgumu ar 29 gadus veco sportistu.


Solbergs un Bakeruds. Foto: facebook.com/PetterSolbergWRC

Uz starta Kanādā izies visi šobrīd spēcīgākie pasaules RX dalībnieki, kuru vidū būs arī abi latviešu braucēji – Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. Sākotnēji tika ziņots, ka Sebastiens Eriksons no Olsbergs komandas šajā pasaules RX posmā debitēs ar jauno ''Honda Civic Supercar'' automašīnu, kas līdz šim piedalījās tikai Global rallycross (GRC) čempionātā, taču nesen noskaidrojās, ka ''Honda Civic Supercar'' mašīnas debija pasaules RX posmā jāatliek. Tiek ziņots, ka komanda, kas startē divos dažādos čempionātos, nav paspējusi sakārtot papīru lietas, kas saistītas ar homoligāciju.


Čempionāta kopvērtējuma līderis Matiass Ekstroms. Foto: EKS RX

Bez Supercar automašīnām šajā posmā uz starta izies arī astoņi RX Lites klases braucēji.

Šobrīd pēc sešiem Pasaules RX posmiem līderis ir Matiass Ekstroms (142 punkti), kuram piecus punktus zaudē Peters Solbergs (137), bet 32 punktus atpaliek norvēģis Andreas Bakeruds (110), kurš pēdējos divos posmos ir izcīnījis uzvaras. Devītajā vietā atrodas Jānis Baumanis (57), bet 16.vietu ieņem Reinis Nitišs (19).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png