profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedrijas RX otrā diena: Jānis Baumanis paliek ārpus fināla, Nitišu vajā tehniskas neveiksmes

Go4speed 03.07.2016 - 21:21 Zviedrijas RX otrā diena: Jānis Baumanis paliek ārpus fināla, Nitišu vajā tehniskas neveiksmes
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Šodien, 3. jūlijā, Zviedrijas Holjes trasē noslēdzās FIA Monster Energy pasaules rallijkrosa čempionāta sestais posms "Volkswagen World RX of Sweden". 19 dalībnieku konkurencē "Supercar" Jānim Baumanim izdevās izcīnīt vietu pusfinālā, savukārt Reinis Nitišs ierindojās astoņpadsmitajā pozīcijā, paliekot ārpus noslēguma cīņām. Par notikumiem bagātā Zviedrijas RX uzvarētāju jau otro posmu pēc kārtas kļuva Andreas Bakeruds, aiz sevis atstājot Lēbu un Hansenu. Visiem par pārsteigumu ārpus fināla palika pasaules čempions Peters Solbergs. 

Trasē valdīja mainīgi laika apstākļi, parūpējoties par nokrišņiem starp abām kvalifikācijas kārtām. Dienas pirmajā pusē notika divas noslēdzošās kvalifikācijas, kam sekoja pusfināla un finālbraucieni. 

Baumanis turpina iepriecināt
Jānis Baumanis uzrādīja devīto ātrāko laiku trešajā kvalifikācijas kārtā, bet ceturtajā braucienā ieguva astoto vietu, nodrošinot sev dalību pusfinālā kā astotais. 

Baumanis startēja otrajā pusfināla braucienā no otrās starta rindas kopā ar Andreasu Bakerudu, Sebastjanu Lēbu, Niklasu Gronholmu, Antonu Marklundu un Robinu Larsonu. Baumanis pieļāva vairākas kļūdas trasē un rezultātā finišēja ceturtais, neiekļūstot sacensību fināla braucienā. Tomēr sportists kārtējo reizi pierādīja, ka ir ātrs un stabils braucējs, kuram tikai nedaudz pietrūkst līdz iekļūšanai finālā. Šis Baumanim bija jau trešās pusfināla sacīkstes pēc kārtas. 

"Varu teikt, ka esmu apmierināts ar rezultātu. Mainīgie laika apstākļi un sarežģītā trase, kas mainījās pēc katra brauciena, man ir devusi nenovērtējamu pieredzi un iedvesmu strādāt vēl vairāk," savā Facebook profilā stāsta Jānis Baumanis

Nitišs turpina cīnīties ar tehniskām ķibelēm
Reinims Nitišam dienas garumā nācās cīnīties ar tehniskām ķibelēm, līdz ar to finišs netika sasniegts ne trešajā, ne ceturtajā kvalifikācijā, liedzot izcīnīt dārgos punktus, lai iekļūtu pusfinālā. 


Reinis Nitišs. Foto: Reinisnitiss.com
 
"Ļoti sarūgtinošs rezultāts šajā leģendārajā trasē. Diemžēl man šī 'Maģiskā' nedēļas nogale izvērtās par sportisku katastrofu un cienīgu rezultātu spēju uzrādīt tikai otrajā kvalifikācijas braucienā. Līdz nākamajām sacensībām ir mēnesis, kura laikā ir jāpieņem daudzi drastiski un, galvenais, pareizi lēmumi. Paldies visiem līdzjutējiem, kuri mani atbalsta pat šādos neveiksmes brīžos!" pēc sacensībām stāsta jēkabpilietis Reinis Nitišs.

Artis Baumanis finišē ārpus TOP-3
"Super 1600" klasē šodien bija jāaizvada sacīkšu aizraujošākā daļa - pusfināla un fināla braucieni, uz kuriem latvietis Artis Baumanis devās kā piektais. Savā pusfināla braucienā Artis Baumanis ieņēma otro vietu, pārliecinoši iekļūstot "Super 1600" klases finālā. Finālbraucienā A.Baumanim izcīnīta 4. vieta. Uzvaru šajā posmā izcīnīja Ulriks Linemans. 

Čempionāta kopvērtējumā "Supercar" klasē Jānis Baumanis ieņem 9. vietu (57 p.), Reinis Nitišs 15. vietu (19 p.), savukārt Artis Baumanis "Super 1600" klasē ierindojies 4. vietā (45 p.). 

Nākamais sacensību kalendārā ir Kanādas posms, kas notiks augusta pirmajā nedēļas nogalē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png