profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanim un Nitišam sāpīga neveiksme Norvēģijas RX pusfinālā

Go4speed 12.06.2016 - 16:12 Baumanim un Nitišam sāpīga neveiksme Norvēģijas RX pusfinālā
Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Svētdien, 11. jūnijā, Hellas trasē Norvēģijā tika aizvadīta pasaules rallijkrosa čempionāta piektā posma otrā diena. Atgādināsim, ka pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem Jānis Baumanis ieņēma sesto vietu, bet jēkabpilietis Reinis Nitišs atradās 14. pozīcijā.

Trešajā kvalifikācijas kārtā ātrākais bija mājinieks Andreas Bakeruds, kurš aiz sevis atstāja Sebastjanu Lēbu. Devītajā vietā finišēja Baumanis, bet Nitišs, izcīnot otro vietu savā iebraucienā, finišēja 11.vietā. Jāatzīmē, ka no starta Baumanis aizbrauca pārliecinoši pēdējais. Izšķirošajā kvalifikācijas kārtā atkal nepārspēts palika Bakeruds (uzvarēja visos četros kvalifikācijas braucienos, tādējādi ieejot pasaules RX vēsturē kā pilots, kurš uzvarējis visās četrās kvalifikācijas kārtās). Reinis palika devītais, bet Baumanis, kurš kādā no epizodēm pieļāva kļūdu un zaudēja vairākas pozīcijas, finišēja 14.vietā.


Andreas Bakeruds. Foto: No sportista personīgā arhīva

Līdz ar to pēc četrām kvalifikācijas kārtām pirmais bija Bakeruds, kuram sekoja Timurs Timerzjanovs un Lēbs. Baumanim astotā vieta, bet Nitišam – 11.pozīcija, kas nozīmēja to, ka abi latvieši iekļūst pusfinālā.

Pirmajā pusfinālā Nitišs, kurš startēja no pēdējās starta rindas, ar Lēbu pēc starta uzreiz devās džokerī, tādējādi viņi trasē atgriezās pēdējās divās vietās. Lēba temps bija ļoti ātrs, un viņš lēnām tuvojās pārējiem braucējiem. Drīz vien džokerī devās Heikinens, kurš, atgriežoties no džokera, sadūrās ar Nitiša auto. Lai arī Reinis tobrīd saglabāja savu piekto vietu, jau nākamajā aplī viņš par daudz izslīdēja un zaudēja piekto pozīciju. Taču, ka vēlāk noskaidrojās, tad pēc sadursmes Nitiša auto tika nolauzta aizmugurējā riteņa svira. Finišā Reinis Bakerudam zaudēja 13 sekundes. Otrais pirmajā pusfinālā palika Timijs Hansens, bet trešais – Lēbs.


Reinis Nitišs. Foto: reinisnitiss.com

Otrajā pusfinālā labs starts padevās Baumanim, taču drīz vien pēc sadursmes ar Matiasu Ekstromu Jānis palika lēns un finišā ieņēma pēdējo sesto vietu. Tikmēr uzvaru otrajā pusfinālā izcīnīja Baumaņa komandas biedrs Timerzjanovs, aiz sevis atstājot Ekstromu un Peteru Solbergu.

Finālā uzvaru izcīnīja Bakeruds, kurš tādējādi uzvarēja visos braucienos! Otrais palika Hansens, bet trešais - Ekstroms, kurš pēdējā aplī apdzina Timerzjanovu, kurš pēc pārsistā riteņa beigās ierindojās pēdējā vietā.

Pēc šī posma Baumanis kopvērtējumā ir 11.vietā, bet Nitišs - 16.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png