profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hellas trasē sācies Norvēģijas RX posms

Go4speed 10.06.2016 - 20:33 Hellas trasē sācies Norvēģijas RX posms
Foto: Baumanis Motorsports Photography

Šī nedēļas nogale atkal paies pasaules rallijkrosa čempionāta zīmē, jo Norvēģijā, Hellas trasē ar pirmā kvalifikācijas brauciena starta vietu izlozi ir sācies kārtējais čempionāta posms. Latviju tajā pārstāvēs divi autosportisti - "World RX Team Austria" braucējs Jānis Baumanis un "ALL-INKL.com Muennich Motorsport" pārstāvis Reinis Nitišs.

Piektdien pusdienas laikā kārtējo, nu jau piekto šīs sezonas čempionāta posmu ievadīja pirmā kvalifikācijas brauciena starta vietu izloze. Arī Hellas posmu Jānis Baumanis sāks pirmajā kvalifikācijas sacīkstē, tiesa gan, no nomināli trešās starta vietas līdzās Timijam Hansenam un komandas biedram Timuram Timerzjanovam, nevis kā iepriekšējā posmā - no pole position. Tikmēr Reinis Nitišs startēs otrajā kvalifikācijas kārtā no pirmās starta pozīcijas. Nitišs startēs vienā braucienā ar pasaules čempioniem Sebastianu Lēbu un Peteru Solbergu.

"Trase šobrīd ir labā stāvoklī, bet redzēsim, kāda tā būs pēc treniņiem un citu klašu kvalifikācijas braucieniem. Atmiņas no šīs trases viennozīmīgi man ir pozitīvas. 2014.gadā šeit izcīnīju pirmo uzvaru ar Super 1600 mašīnu, bet pagājušajā gadā Eiropas čempionāta ieskaitē ar Supercar mašīnu biju trešais. Arī šoreiz jādod virsū un jācer, ka tehnika izturēs," - tā Jānis Baumanis. 

"Diezgan neierasti, ka pirmie brīvie treniņbraucieni tiek aizvadīti jau piektdienas vakarā, bet uzskatu, ka tam ir savas priekšrocības, jo būs vairāk laika ar komandu padomāt, ko varētu izmainīt mašīnas regulējumos pirms nākamā treniņbrauciena, kas notiks sestdien no rīta. Šobrīd komanda strādā, lai novērstu pēdējās nepilnības," pirms startiem Hellā stāsta Baumanis. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png