profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lidenhila: Jānis Baumanis divpadsmitais, Nitišam parāda melno karogu

Go4speed 29.05.2016 - 09:15 Lidenhila: Jānis Baumanis divpadsmitais, Nitišam parāda melno karogu
Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Sestdien ar pirmajiem brīvajiem treniņbraucieniem un divām kvalifikācijas sacensību kārtām vēsturiskajā Lidenhilas trasē, Lielbritānijā sākās pasaules rallijkrosa čempionāta kārtējais posms.

Pēc pirmajiem diviem sacensību kvalifikācijas braucieniem Supercar klasē Jānis ieņem 12. pozīciju, bet Nitišs ir pēdējā 22.vietā.

Jānis Baumanis atzīst, ka komanda joprojām nav atradusi optimālos balstiekārtas regulējumus, kā dēļ auto nestrādā ar pilnu atdevi. ''Cīnamies ar daudz problēmām, jo nevar no mašīnas dabūt to ātrumu, kas būtu iespējams. Joprojām mācāmies un mēģinām dažādas lietas, kas pirms tam nav darītas,” iesāk Jānis Baumanis.

Spītējot likstām ar auto, Jāņa ātrums trasē bija konkurētspējīgs, ko apliecina pirmais brauciens, kas ļāva iekļūt starp sešiem ātrākajiem pirmajā kvalifikācijas braucējiem. 


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

''Pirmais kvalifikācijas brauciens sanāca diezgan labs, lai arī manai mašīnai bija tā saucamais lēnais mīkstais, proti, trešajā aplī viena riepa sāka lēnām laist ārā gaisu. Arī izcīnītā sestā vieta kopējā vērtējumā ir laba, tomēr uzskatu, ka brauciens bija pietiekami labs, lai es būtu augstāk. Otrajā kvalifikācijā vēl pirms starta, kad uzdevu gāzi, lai uzsildītu riepas, salūza priekšējā labās puses pusass. Tas nozīmē, ka es faktiski paliku ar aizmugures piedziņas mašīnu ar 600 zirgspēkiem. Un ar tādu auto cīnīties par labu rezultātu ir neiespējami. Bet rīt ir jauna diena un ceru, ka tā būs veiksmīgāka, lai varam iekļūt pusfinālā,” stāsta Jānis Baumanis.

Ne tik labi klājās Reinim Nitišam. Pirmās kvalifikācijas kopvērtējumā Reinis Nitišs uzrādīja 13. ātrāko laiku, savukārt otrajā kvalifikācijā, pēc sadursmes ar Niklasu Grenholmu, Nitiša laiks anulēts. ''Personīgi pirmais brauciens izdevās ļoti atzīstami. Lai gan Peters Sūlbergs šoreiz nebija ķerams, nav noslēpums, ka tieši viņš ir divkārtējais čempions, un viens no galvenajiem titula pretendentiem arī šogad. Tiesa, kvalifikācijas rezultāti liecināja, ka arvien līderiem zaudējam vairākas desmitdaļas, kuras centāmies atgūt mainot auto piekares regulējumus.''


Foto: reinisnitiss.com

''Otrās kvalifikācijas braucienā kā trešais aizbraucu pamattrasē, kur pirmajā līkumā starp mani un Grenholmu, notika, manuprāt, sacīkšu incidents. Sadursmes rezultātā abi sagriezāmies un zaudējām laiku. Diemžēl tiesneši šo situāciju vērtēja citādāk un man parādīja melno karogu. Tādējādi paliku vispār bez rezultāta un punktiem, kas svētdienas uzdevumu, iekļūt pusfinālā, nu sarežģījis vēl vairāk. Rīt būs jauna diena, cerams veiksmīgāka par šo!” pēc pirmās sacensību dienas stāsta Reinis Nitišs.

Rezultāti pēc divām kārtām:
1. Petter SOLBERG 100
2. Mattias EKSTRÖM  87
3. Andreas BAKKERUD  80
4. Timmy HANSEN 78
5. Toomas HEIKKINEN  75
6. Kevin HANSEN  73
7. Johan KRISTOFFERSSON  73
8. Anton MARKLUND  72
9. Sébastien LOEB 9 66
10. Ken BLOCK  64
11. Kevin ERIKSSON  64
12. Jānis BAUMANIS 62
...
22. Reinis NITIŠS 31
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png