profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dramatiskā pusfinālā tiesneši diskvalificē Baumani, Nitišam falšstarts

Go4speed 15.05.2016 - 16:00 Dramatiskā pusfinālā tiesneši diskvalificē Baumani, Nitišam falšstarts
Foto: Rihards Baumanis

Svētdien Metē, Beļģijā, tika aizvadīta FIA pasaules rallijkrosa čempionāta trešā posma otrā diena. Atgādināsim, ka pēc pirmās dienas Jānis Baumanis ieņēma sesto vietu, bet Reinis Nitišs bija desmitais.

Otrās dienas trešajā kvalifikācijā astoto vietu izcīnīja Jānis Baumanis, kamēr Nitišs finišēja tikai 15.vietā. Kā vēlāk noskaidrojās, tad pēc grūstīšanās pirmajā līkumā cieta Reiņa auto, kā rezultātā visu braucienu nācās veikt ar šķībiem riteņiem un šķību stūri. Tas nozīmēja to, ka, lai iekļūtu pusfinālā, Reinim nepieciešams ļoti labs ceturtās kvalifikācijas brauciens.


Foto: reinisnitiss.com

Un tas Nitišam arī izdevās, jo ceturtajā kārtā tika uzrādīts sestais ātrākais laiks, kamēr Baumanis pēc starta sadūrās ar Robinu Larsonu, kā rezultātā atlikušais brauciens bija jāveic ar šķībiem riteņiem. Finišā Jānim 4.kvalifikācijā 14.vieta. Neskatoties uz to, Baumanis četru kvalifikāciju summā izcīnīja septīto vietu, bet Nitišs ar teicamu pēdējo braucienu kā pēdējais (12.vieta) iekļuva pusfinālā! Šī šosezon bija pirmā reize, kad abi latviešu braucēji iekļūst pusfinālā. Labākais kvalifikācijas braucienos bija Ekstroms.


Matiass Ekstroms. Foto: eksrx

Kā vēlāk noskaidrojās, tad abi latviešu braucēji nokļuva katrs savā pusfinālā. Ja Jānim (otrā starta rinda) pirmajā pusfinālā pretim stājās Matiass Ekstroms, Sebastjans Lēbs, Fransuā Duvāls, Timurs Timerzjanovs un Deivs Ženī, tad Nitišam (pēdējā starta rinda) par vietu finālā bija jāsacenšas ar Peteru Solbergu, Johanu Kristofersonu, Timiju Hansenu, Antonu Marklundu un Kevinu Eriksonu.

Pirmajā pusfinālā labs starts padevās Baumanim, kurš drīz vien nonāca trešajā vietā. Pārliecinošu uzvaru pusfinālā izcīnīja Ekstroms, bet otrais finišēja Lēbs. Jānis saglabāja savu trešo vietu, kas ļautu startēt finālā, taču uzreiz pēc starta Jānim tika parādīts melnais karogs (it kā par trīs pārkāpumiem!?), kas finālā ļāva iekļūt mājiniekam Duvālam... Pēc brauciena Jāņa komanda rakstīja protestu, kas diemžēl tika noraidīts. 


Peters Solbergs. Foto: FIA World Rallycross Championship

Otrajā pusfinālā vispirms falšstarts tika konstatēts Hansenam, bet atkārtotajā startā falšstarts bija jau Nitišam. Tas nozīmēja to, ka abi braucēji būs spiesti džokerī doties divas reizes. Sākoties atkārtotajam startam, Nitiša auto startā noslāpa, kā rezultāta Reinis bija pārliecinoši pēdējais. Ātrākais otrajā pusfinālā bija Solbergs, aiz sevis atstājot Kristofersonu un Marklundu, kamēr Nitišs finišēja sestajā vietā.

Finālā no starta pirmais aizgāja Ekstroms, kamēr lielisks starts no pēdējās starta rindas padevās Marklundam, kurš nokļuva otrajā vietā. Diemžēl vēlāk Marklunds izlīdēja no trases, kas otrajā vietā ļāva nokļūt Lēbam, kamēr trešais bija Solbergs. Turpinājumā vietu secība pirmajā trijniekā vairs nemainījās, kā rezultātā uzvaru izcīnīja Ekstroms. Otro vietu un pirmo pjedestālu rallijkrosā izcīnīja Lēbs, bet trešais - Solbergs.
Komentāri
Bils 15.05.2016 17:27
Jādod FIA uz izķidāšanu tie tiesneši!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png