profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis: Ar rezultātu esam apmierināti, taču novērsīsim kļūdas un būs vēl labāk

Go4speed 14.05.2016 - 23:04 Baumanis: Ar rezultātu esam apmierināti, taču novērsīsim kļūdas un būs vēl labāk
Jānis Baumanis. Foto: Baumanis Motorsport Photography

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieki patlaban atrodas Beļģijā, kur motosportista Žila Tašenī vārdā nodēvētajā trasē tiek aizvadīts 2016.gada čempionāta trešais posms. Ar labu sniegumu ļoti sīvas konkurences apstākļos to ir sācis arī latviešu autosportists, World RX Team Austria braucējs Jānis Baumanis.

Kā ierasts, arī šīs rallijkrosa sacensības sestdienas rītā sākās ar brīvajiem treniņbraucieniem. Tie parādīja, ka World RX Team Austria inženieri un mehāniķi ir sagatavojuši patiesi konkurētspējīgu Ford Fiesta Supercar klases auto. Ar to Jānis Baumanis treniņbraucienos uzrādīja ceturto labāko apļa laiku. Ātrāki par latviešu autosportistu bija vien Johans Kristofersons, Fransuā Duvāls un Sebastjans Lēbs.

Pirmais kvalifikācijas brauciens tika aizvadīts atbilstoši piektdien notikušajai starta vietu izlozei, kas Jānim nozīmēja cīņas vienā grupā ar pašreizējo pasaules rallijkrosa čempionu Peteru Solbergu, pierdzējušo beļģu sportistu Fransuā Duvālu, britu Laiemu Doranu un vācieti Renē Mjunihu. Pēc četriem Metē trasē nobrauktiem apļiem Jānis finiša līniju šķērsoja kā trešais aiz Solberga un Divāla, bet pirmās kvalifikācijas kopējā vērtējumā bija astotais. Sportists gan norāda, ka rezultāts varēja būt labāks.

''Pirmajā kvalifikācijā man nesanāca īsti labs starts, turklāt pēdējā apļa pēdējos trīs, četrus pagriezienus izbraucu bez stūres pastiprinātāja. Tā zaudēju diezgan daudz laika un kopvērtējumā biju astotais. Uz notikušā fona tas gan ir visai labi,” par Beļģijas posma ievadu stāsta Jānis.


Foto: Baumanis Motorsport Photography

Sekojošajā otrajā kvalifikācijā Jānim Baumanim uz starta līdzās stājās komandas biedrs Krievijas sportists Timurs Timerzjanovs, Fransuā Divāls, francūzis Dāvijs Žanī un Reinis Nitišs. Pirms brauciena World RX Team Austria mehāniķi Jāņa mašīnai veica izmaiņas regulējumos, taču, kā stāsta pats sportists, lielas priekšrocības tās nedeva.

“Pirms otrās kvalifikācijas veicām nelielas izmaiņas regulējumos, vajadzēja būt labāk, bet tā nebija. Sanāca labs starts, bija nelielas kontaktcīņas un savu braucienu finišēju otrajā vietā. Esmu apmierināts ar to, kāds rezultāts ir šobrīd. Rīt trešajā kvalifikācijā startēšu no pole position, blakus būs Lēbs un citi ātri braucēji, tāpēc šim braucienam vajadzētu būt ātram un labam. Šovakar veiksim izmaiņas mašīnas regulējumos, novērsīsim starta programmas kļūdu un viennozīmīgi būs labāk,” stāsta Jānis Baumanis, kurš divu kvalifikācijas braucienu summā ieņem sesto vietu.

Arī Jāņa tēvs un treneris Andris Baumanis ar pirmās sacensību dienas iznākumu ir apmierināts un norāda, ka nelielās problēmas, kas šodien pasliktināja rezultātu, līdz rītam tiks novērstas.

“Kopumā ar dienu esam apmierināti. Brīvo treniņbraucienu laikā bija iespēja veikt nelielas izmaiņas regulējumos, pēc kā Jānis uzrādīja ļoti atzīstamu apļa laiku. Pirmajā kvalifikācijā atkal bija problēmas startā un pēdējā aplī izbeidzās stūres pastiprinātājs, līdz ar ko šajā braucienā Jānim astotā pozīcija. Pirms šodienas noslēdzošās kvalifikācijas veicām nelielas izmaiņas regulējumos, taču nedaudz kļūdījāmies. Bet Jānis tāpat braucienā uzrādīja sesto absolūti labāko laiku un arī kopvērtējumā viņš ir sestais. Ar to esam ļoti apmierināti. Vakarā būs jāpastrādā, lai novērstu problēmu, kas atkal bija startā. Komanda ir sapratusi, kas tur par vainu. Arī ar piekares regulējumiem tiksim galā un viss būs labi. Īsumā - viss ir kārtībā un noskaņojums - labs,” pozitīvi noskaņots ir Andris Baumanis.

Kopvērtējums pēc divām kārtām:
1. Mattias EKSTRÖM  95
2. Sébastien LOEB  87
3. Timur TIMERZYANOV  82
4. Johan KRISTOFFERSSON  82
5. Petter SOLBERG  82
6. Jānis BAUMANIS  74
7. Anton MARKLUND  74
8. Timmy HANSEN  71
9. Francois DUVAL  71
10. Reinis NITIŠS  66
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png