profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis Hokenheimā pārliecinoši iekļūst pusfinālā; Nitišam tehnisks defekts

Go4speed 07.05.2016 - 22:58 Baumanis Hokenheimā pārliecinoši iekļūst pusfinālā; Nitišam tehnisks defekts
Baumanis Motorsport Photography

Šodien, 7. maijā,  ar divām kvalifikācijas kārtām Hokenheimā turpinājās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta otrais posms. Ar ceturto labāko rezultātu pusfinālā iekļuvis Jānis Baumanis, kamēr ne tik veiksmīga otrā sacensību diena izvērtās Reinim Nitišam. 

Jānis Baumanis 
Trešajā kvalifikācijas braucienā Jānis Baumanis finišēja otrais aiz zviedra Ekstroma, kopvērtējumā ieņemot 5. pozīciju. Ceturtais kvalifikācijas brauciens tika aizvadīts kopā ar Solbergu, Lēbum Ekstromu un Kristofersonu. Šoreiz Baumanim braucienā trešais, bet kopvērtējumā 9. rezultāts. 
Līdz ar to pēc četriem aizvadītajiem kvalifikācijas Braucieniem Baumanis ierindojās piektajā vietā kopvērtējumā, vairāk nekā pārliecinoši iekļūstot pusfinālā. Nedaudz vēlāk noskaidrojās, ka Timijs Hansena rezultāts 4. kvalifikācijā ir anulēts un Baumanis pakāpās uz 4. vietu kopvērtējumā. 

"Otrā diena ir beigusies un teikšu, ka ļoti labs darbs ir izdarīts. Pats esmu priecīgs par paveikto. Trešais kvalifikācijas brauciens bija lielisks, kur cīņā piekāpos tikai Ekstromam, bet ceturtajā bija ļoti daudz kontaktcīņas, kas liedza uzrādīt labāku rezultātu. Bet esam piektie pēc kvalifikācijām un svētdienas pusfināla braucienā būs starts no otrās rindas; būs ļoti interesanti. Tā ka - turam īkšķus," aicina Jānis Baumanis.

Reinis Nitišs
Pretēji cerētajam Reiņa Nitiša rezultāts šodien nebija pietiekams, lai nosargātu pirmajā sacensību dienā iekrāto pārsvaru un šķietami drošo vietu pusfinālā. Trešās kvalifikācijas kopvērtējumā Nitišs ierindojās 18. vietā, bet ceturtajā - 15. vietā, ar ko bija nepietiekami, lai kvalificētos pusfinālam.
Dienas pirmajā kvalifikācijā Nitišs pēc sadursmes spiests izstāties, bet otrajā kvalifikācijā - sajūga defekta dēļ startā noslāpa viņa auto. Četru kvalifikāciju kopvērtējumā Nitišs ierindojās 13. vietā, kas liedz iekļūt Hokenheimas pusfinālā. 

"Rallijkross ir kontaktu sports, un šodien sadursmes ar konkurentiem man maksāja dārgi - trešajā kvalifikācijā pēc kontaktcīņas ar Kevinu Eriksonu mašīnai tika sabojāts stūres mehānisms, un man brauciens beidzās, nesasniedzot finiša karogu.

Līdz noslēdzošajai kvalifikācijai Hokenheimā bija neierasti maz laika, tomēr ALL-INKL.com Münnich Motorsport paveica varenu darbu un sagatavoja auto startam. Diemžēl, tikai stāvot uz starta, parādījās sajūga defekts, ko novērst vairs nebija iespējams. Tā rezultātā, auto brauciena startā noslāpa, un atgūt iekavēto man šoreiz nebija pa spēkam," pēc sacīkstēm pastāstīja Reinis Nitišs.


Pusfināla un fināla braucieni tiks aizvadīti svētdien, 8. maijā. Tiešraide būs vērojama pl.11.00 Lattelecom 415. kanālā. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png