profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs un Baumanis pēc divām kvalifikācijas kārtām Hokenheimā ierindojas Top-8

Go4speed 07.05.2016 - 09:30 Nitišs un Baumanis pēc divām kvalifikācijas kārtām Hokenheimā ierindojas Top-8
Foto: ReinisNitiss.com

Piektdien, 6. maijā, aizvadītas pirmās divas kvalifikācijas kārtas Vācijā, Hokenheimas trasē, kur šajā nedēļas nogalē tiek aizvadīs FIA Monster Energy pasaules rallijkrosa čempionāta 2. posms. Par prieku latviešu līdzjutējiem 21 dalībnieka konkurencē lielisku sniegumu uzrādījuši abi latviešu sportisti - Reinis Nitišs pēc pirmās dienas ierindojies piektajā pozīcijā, savukārt Jānis Baumanis uzrādījis astoto labāko sniegumu.

Reinis Nitišs
Pirmās kvalifikācijas kopvērtējumā Reinis Nitišs uzrādīja septīto ātrāko laiku, savukārt otrajā kvalifikācijā Nitišam uzvara savā braucienā un astotais ātrākais laiks. 
"Diena iesākās ne uz tās pašas labākās nots, jo treniņbraucienos bijām iecerējuši izdarīt pārāk daudz - laika ierobežojuma dēļ trasē devāmies par vienu reizi mazāk kā plānots, un gatavojoties pirmajai kvalifikācijai nebijām līdz galam pārliecināti, kā saregulēt automašīnu.
Tomēr, jau ar pirmo startu viss izdevās lieliski un trasē varēju demonstrēt pārliecinošu sniegumu. Komandas ieguldītais darbs kopš Portugāles posma ir devis rezultātu un mašīnas vadāmība ir ievērojami uzlabojusies! Liels prieks, ka šobrīd esmu piektajā vietā, un pusceļā uz pusfinālu. Lai gan, konkurenti ir vien 12 punktu attālumā, un esmu pārliecināts, ka rīt mūs sagaida ļoti spraiga cīņa par iekļūšanu pusfinālā un iespēju startēt arī svētdien!" pēc pirmās sacensību dienas stāsta Reinis Nitišs.

Jānis Baumanis
Sacensību sākums Baumanim nebija veiksmīgs tehnikas problēmu dēļ, tomēr dienas gaitā World RX Team Austria inženieri atrada risinājumus, lai defektus novērstu. Ar pareizi noregulētu automašīnu Jāņa uzdevums bija veikt labus pirmos divus braucienus. Pirmajā pēc sadursmes startā ar komandas biedru Timuru Timerzjanovu sasniegta 12. pozīcija, bet otrajā braucienā sasniegta ceturtā pozīcija, apliecinot Baumaņa un komandas gatavību cīnīties par vadošajām pozīcijām.

Foto: Baumanis Motorsport Photography 

"Sākās viss briesmīgi, jo, kamēr konkurenti jau pusstundu veica brīvos treniņus, mana mašīna stāvēja klusa dalībnieku parkā. Taču mehāniķi atrada un novērsa vainu, paspēju izbraukt trasē, pat divreiz. Treniņos nebiju apmierināts, jo nestrādāja rokas bremze, kas šajā trasē ar daudziem atpakaļejošiem pagriezieniem ir ļoti nepieciešama. Taču komanda novērsa arī šo problēmu, un uz pirmo braucienu jau viss bija kārtībā. 

Pirmajā kvalifikācijā sanāca slikts starts, jo bija sadursme gan ar Niklasu Gronholmu, gan ar komandas biedru Timuru Timerzjanovu. Priekšējai labajai riepai sākās gaisa noplūde, mašīna kreisajos pagriezienos kļuva grūti vadāma. Par 12. vietu biju pārsteigts, jo domāju, ka rezultāts būs sliktāks. 

Otrajā kvalifikācijā neizdevās starta brīdis, tāpēc atkal kontaktcīņas un grūstīšanās. Tomass Heikinens brauciena laikā pieļāva kļūdu, kas ļāva man izraut pirmo pozīciju. Braucienā beidzot biju priecīgs par mašīnas uzvedību! Tagad saprotu, ka varēju būt vēl ātrāks, taču prieks, ka viss pēc šāda dienas sākuma sāk sakārtoties. Viens punkts līdz piektajai vietai šobrīd - nav slikti! Komandā gaisotne ar katru brīdi kļūst līksmāka pēc sarežģītā sacīkstes sākuma. Zinu, ka Latvijā man ir līdzjutēji - paldies par īkšķu turēšanu, šis rezultāts mums visiem bija nepieciešams," pirmo dienu komentē pats Jānis Baumanis.

Otrās divas kvalifikācijas kātras tiks aizvadītas sestdien, savukārt pusfināla un fināla braucieni tiks aizvadīti svētdien, 8. maijā. Tiešraide būs vērojama pl.11.00 Lattelecom 415. kanālā. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png