profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brāļiem Baumaņiem Portugālē smagas sacīkstes, bet gūta vērtīga pieredze

Go4speed 18.04.2016 - 08:54 Brāļiem Baumaņiem Portugālē smagas sacīkstes, bet gūta vērtīga pieredze
Jānis Baumanis. Foto: Baumanis Motorsport Photography

Svētdien Portugālē noslēdzās 2016.gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta pirmais posms. 14.vietu Supercar klasē izcīnīja latviešu autosportists Jānis Baumanis, kurš pārstāv ''World RX Team Austria'' vienību, bet 2015.gada Rallycross Challenge Europe vicečempions Artis Baumanis Super 1600 klasē palika ārpus Top 20.

''Viennozīmīgi ļoti liela pieredze ir iegūta šajās sacensībās. Ņemot vērā, kāda bija pirmā diena, faktiski varam teikt, ka pirmo reizi testējāmies sacensību režīmā. Pirmo reizi braucu ar “Supercar” mašīnu tādos apstākļos. Pieredzes nebija, nebiju pārliecināts, ko darīt ar mašīnu. Domājām ar inženieriem dažādas iespējas, ko varētu pamainīt un ļoti daudz ko arī izmainījām. Kaut kas no tā ir ņemams vērā nākamajām sacensībām un diezgan daudz tagad arī zinām, ko nevajag darīt. Tas ir pozitīvi, ka ir iegūta pieredze nākotnei,” stāsta Jānis Baumanis piezīmējot, ka pirmajā, otrajā un ceturtajā kvalifikācijā mašīnai bijušas problēmas ar dzinēja noslāpšanu startā, kas mazinājis cerības uzrādīt labu rezultātu,'' stāsta Jānis Baumanis.

''Mašīnai viennozīmīgi dziļi sirdī ir liels potenciāls. Bet ir ļoti daudz darba, kas vēl ir jāizdara. Līdz Hokenheimai mums jau ir ieplānots veikt ļoti daudz uzlabojumu, lai sacensībās varētu veikt regulējumus. Līdz nākamajām sacensībām plānojam arī aizvadīt testus. Ir ļoti daudz lietu, ko mēs vēl izdarīsim un es domāju, ka drīzumā varēsim iebraukt TOP 12 un cīnīties par pusfinālu,” optimistiski noskaņots ir Jānis.


Jānis Baumanis. Foto: Baumanis Motorsport Photography

Svētdien līdztekus FIA pasaules rallijkrosa čempionāta pirmajam posmam Portugālā, Montalegres trasē tika aizvadīts arī Eiropas čempionāta pirmais posms. S1600 klasē Latviju tajā startēja Artis Baumanis, kuram šīs bija notikumiem bagātas sacīkstes. 

''Guvām labu pieredzi, kā ir braukt ļoti slapjos, briesmīgos apstākļos, pa ļoti slidenu asfaltu un vēl slidenāku granti. Domāju, ka šī pieredze noderēs turpmāk un tas ir ieguvums no šīm sacensībām. Konkurenti šeit ir ļoti spēcīgi, visi cīnās par maksimumu un tas nozīmē, ka svarīgs trasē ir katrs metrs. Neviens nekādas atlaides šeit nedod,” pēc sacensībām stāsta Artis Baumanis.

To, ka viegli nebūs, parādīja jau pirmie brīvie treniņbraucieni sestdienas rītā. Tajos Artis uzrādīja 12.rezultātu, demonstrējot, ka potenciāli var cīnīties par kvalifikācijas kārtas pārvarēšanu un iekļūšanu pusfinālā. Tiesa gan, ar pirmajā kvalifikācijas braucienā izcīnīto 18.pozīciju atspoguļojās sportista iepriekš teiktais, ka konkurenti ir spēcīgi un atlaides neviens nedod. Turklāt otrajā braucienā latviešu autosportista rezultāts netika ieskaitīts un izredzes pacīnīties par vietu pusfinālā ievērojami pasliktinājās.

''Melnais karogs man sabojāja gara stāvokli un bija diezgan grūti saņemties un nokļūt atpakaļ uz pozitīvā viļņa. Tas ir ļoti svarīgi, jo, ja nav pozitīvu emociju, ir grūti pabraukt,” norāda Artis Baumanis, kuram acīmredzot bija izdevies noskaņoties cīņai, jo jau trešajā kvalifikācijas braucienā viņš uzrādīja trešo absolūti labāko laiku.


Artis Baumanis. Foto: Baumanis Motorsport Photography

Svētdiena pienāca ar krietni vien labākiem laika apstākļiem un sausu trasi. Lai arī šie faktori braukšanu padara tīkamāku un Artis parādīja, ka konkurentiem ar viņu ir jārēķinās, ar septīto izcīnīto vietu braucienā bija par maz, lai kompensētu melnā karoga dēļ zaudētos punktus un pakāptos augstāk par 17.pozīciju. Jāpiezīmē gan, ka savu artavu latviešu sportista neveiksmē ieguldīja arī Mario Barbosa. Šis portugāļu sportists pēdējā kvalifikācijas brauciena laikā izraisīja veselas divas sadursmes ar Arta auto, samazinot izredzes tikt pie laba rezultāta, turklāt vienā no sadursmēm no turpmākas cīņas pavisam izsita lietuviešu sportistu Kasparu Navicku.

''Ceturtajā kvalifikācijā startu un braucienu sabojāja portugālis Barbosa, kurš izraisīja divas sadursmes - pirmo pirmā apļa starta taisnē un otru izejā pēc džokera apļa. Pirmajā sadursmē viņš nogrieza man ceļu un uzgrūda virsū komandas biedram. Šai brīdī sekoja smaga sadursme ar lietuviešu braucēju Navicku, kā rezultātā tika stipri sasistas manas mašīnas durvis, bet Navicka mašīnai tika izlauzts priekšējais ritenis. Otrajā sadursmē pēc džokera apļa izbraukšanas Barbosa vairākkārt sita pa manas mašīnas aizmuguri līdz izsita no trajektorijas un apdzina,” notikumus ceturtajā kvalifikācijā atminas Artis Baumanis, kam līdz ar to sacensības bija galā.

Kā zināms, šā gada rallijkrosa pasaules čempionātā ir iekļauti 12 posmi. Nākamais pasaules RX posms tiks aizvadīts no 6.līdz 8.maijam Hokenheimā, Vācijā, bet no 30.septembra līdz 2.oktobrim pasaules ātrākie rallijkrosa braucēji viesosies no jauna uzbūvētajā Biķernieku rallijkrosa trasē Rīgā. Tikmēr nākamais FIA Eiropas čempionāta posms S1600 klasē notiks no 27.līdz 29.maijam Lidenhilā, Lielbritānijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png