profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eiropas rallijkrosa čempionātā startēs arī latviešu komanda

Mārtiņš Jankovskis 14.04.2016 - 18:19 Eiropas rallijkrosa čempionātā startēs arī latviešu komanda
Foto: No brāļu Traubergu privātā arhīva

Šajā nedēļas nogalē Portugālē startēs ne tikai pasaules rallijkrosa čempionāts, bet arī Eiropas. Jau ziņojām, ka pirmajā Eiropas rallijkrosa posmā uz starta izies 33 sportisti no 14 dažādām valstīm. Starp šiem braucējiem būs arī Artis Baumanis, kurš startēs Jāņa Baumaņa pagājušā gada komandā. Taču starp visiem dalībniekiem divi sportisti pārstāvēs brāļu Ivo un Uģa Traubergu TT Motorsport komandu. Ar ''Renault Twingo'' brauks Dmitrijs Malakhovs (šim braucējam spoteris būs Uģis Traubergs), bet ar ''Lada Kalina 2'' startēs Jegors Saņins.

Kā zināja teikt Romāns Stepanenko, tad šis auto tika uzbūvēts pēdējā brīdī, tāpēc ar to nav izdevies aizvadīt testus. Līdz ko auto tika pabeigts, tā tas uzreiz tika likts uz treilera, lai no Toljati veiktu 6000 kilometrus uz pirmo Eiropas rallijkrosa čempionāta posmu Portugālē.

Īsi pirms jaunās sezonas portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja Uģi Traubergu, kas ir viens no TT Motorsport komandas vadītājiem.

Uģi, vai TT Motorsport komanda šogad būs redzama visos Eiropas rallijkrosa čempionāta posmos?
Jā, šosezon plānojam startēt visos Eiropas rallijkrosa čempionāta posmos. 


Malakhova ''Renault Twingo''. Foto: No sportista privātā arhīva

Vai tā būs latviešu komanda, kas arī bāzēsies Latvijā?
Mums ir apvienota komanda, bet nosaukums ir mūsu - TT Motorsport. Šajā komandā, kas startēs ar LAF pieteicēja licenci, no astoņiem vai deviņiem cilvēkiem, kas tajā darbosies, tikai divi vai trīs būsim latvieši, bet pārējie būs krievu mehāniķi, kuri arī ir uzbūvējuši jauno ''Lada Kalina'' rallijkrosa mašīnu. Mēs pie sevis gatavojām ''Renault'' automašīnu, bet viņi savā pusē – Ladu. 

Kāpēc tieši ''Lada Kalina''?
Ņemot vērā Krievijas finansiālo stāvokli un iespējas, kā arī faktu, ka viņiem ir ļoti dārgi kaut ko būvēt Eiropā, tad viņi izvēlējās savus spēkus virzīt šajā virzienā un uzbūvēt ''Lada Kalina''. Šis auto nav jaunums, jo Krievijā ar šādu modeli viņi ir jau braukuši, taču mūsu platuma grādos noteikti daudziem tas ir jaunums. Mašīna varbūt kaut kur nedaudz zaudēs konstrukcijas dēļ, bet kopumā auto nav slikts.


''Lada Kalina''. Foto: No brāļu Traubergu privātā arhīva

Kā šī mašīna varētu izskatīties uz citu auto fona?
Teorētiski tie parametri nav tālu no Eiropas automobiļiem, bet, kā tas viss darbosies dabā, šobrīd grūti spriest. Iespējams, kādus auto trūkumus kompensēs pilots, kurš ir viens no šī brīža Krievijas Top braucējiem.


Lada Kalina salons. Foto: No TT Motorsport privātā arhīva

Vai šo Lada Kalina RX mašīnu mēs varētu redzēt, piemēram, NEZ posmā Latvijā?
Iespējams, ka pēc kāda no Eiropas RX posmiem tas auto paliks pie mums uz apkopi. Tad, iespējams, kādu NEZ posmu Latvijā tas varētu arī nobraukt.  
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png